Sociální a chatovací sítě. Je tady někdo, kdo nepoužívá?

anonymninka
26. dub 2020

Dobrý den.Jsem zde nová tak se trošku představím.Jsem mladá maminka 25let a mám dvě malé děti.Rada bych se zeptala ,jestli tu je nějaká maminka co nemá/nepoužívá sociální a chatovací sítě/aplikace.To je Facebook, Messenger,Viber , WhatsApp a další,prostě jestli používá telefon jen na sme, volání? Děkuji za odpověď a hezký den

amazonkajanik
26. dub 2020

@anonymninka a smím se zeptat,nač potřebuješ zrovna takovouhle informaci? Zní to totiž jak otázka z dotazníku ...

anonymninka
autor
26. dub 2020

@amazonkajanik Ano můžete 😊 není to žádný dotazník,jen ráda "poznám" lidi na stejné vlně jako jsem já.Moc takových lidí neznám a připadám si jediná 😁

amazonkajanik
26. dub 2020

@anonymninka ale Modrý koník je sociální síť,tudíž vybočuješ ze svého standartu 😊jinak já mám jen whatsapp,bez profilu na fb,jelikož posílat fotky rodině přes mms je drahé a zdlouhavé . A jestli je někde fb archivuje,jak jsem se před nedávnem dočetla,tak jednou vyfotim i malého h.vno,ať tam mají něco pořádného 😁škoda,že fotka neumí přenos i pachu 😂

barborka09
26. dub 2020

@anonymninka tak jediná určitě nejsi - nic z výše uvedeného nemám a nepoužívám a dokonce nemám ani chytrý telefon. Jak říká me dítě - žiju v pravěku.

anonymninka
autor
26. dub 2020

@amazonkajanik To je pravda no 😁 jo? Tak to je na nic,nemám ráda fotky kór děti na internetu.Ale stim bobkem je to dobrý nápad 😁

loylii
26. dub 2020

@anonymninka nevím proč nepoužívat komunikator jako je whatsap.. chapu sociální sítě, ze někdo nechce... ale když chcete poslat kamarádce nebo svým rodičům fotku deti z pěkného výletu třeba, tak jdete složite na e-mail? Moderní technologie a komunikatory je nutne umět používat a ne zneužívat. Vždyť i ten Modry koník je komunikator🥳😀.. tady si píšete s cizima lidma a chcete od nich názor. Na FB mate jen pratele🤣

anonymninka
autor
26. dub 2020

@barborka09 A kolik vám je ? Já se úplně desim až moje děti přijdou,že chtějí něco stoho co jsem psala.

anonymninka
autor
26. dub 2020

@loylii No já to nepoužívám kvůli tomu,že je to žrout času,že si chci užívat dětí,ale je pravda ,zas nejsem ve spojení

loylii
26. dub 2020

@anonymninka a Modry koník není žrout času?? Mnohem vic než Fb. Teď v neděli večer byste měla uspavat deti a ne si tu psát s cizími lidmi. Pokud to teda není troll😇

anonymninka
autor
26. dub 2020

@loylii No já tady nebudu tak často,tady se odhlásim a přihlásim se až když bude cas ,o děti je teď postaráno nebojte 😊

me_druhe_ja
26. dub 2020

Sociální sítě jsou dobrý sluha, ale zlý pán. Asi tak. Nevidím důvod se jim zatvrzele vyhýbat a ani naopak tam trávit celý den a sdílet každý 💩.

loylii
26. dub 2020

@anonymninka evidentně z vás je cítit, ze zahanite nudu... to už by snad bylo lepsi si přes watsap psát s přáteli nebo s příbuznými😃😃😃 tam na nikoho cizího nenarazite.

anonymninka
autor
26. dub 2020

@loylii No nevím jestli chtít "znát"ještě nekoho s podobnými názory je zahánění nudy,ale děkuji za názor 🙂

miba10
26. dub 2020

@anonymninka taky nemám žádný fb, a tyhle věci. Mám jen hangsout a to kuli sestře, kterou mám v zahraničí a s kterou si tak můžu psát a volat zdarma. Jinak ji a její rodinu vidím 1-2x ročně.

loylii
26. dub 2020

@anonymninka odpovím za vás - je to zaháneni nudy. Chcete si s někým povídat, psát😀

anonymninka
autor
26. dub 2020

@loylii Beru každý názor 😁

miba10
26. dub 2020

@loylii možná bych to úplně nebrala jako zahaneni nudy. Já sem třeba chodím, protože některé holky umí dobře poradit. Ať už mě nebo jinému. Takže to beru něco jako informační kanál,ze kterého si vezmu co potřebuji vědět nebo naopak se snažím někomu poradit či pomoct já....

anonymninka
autor
26. dub 2020

@miba10 Děkuji 🙂

loylii
26. dub 2020

@miba10 mám to stejne, ale ruku na srdce, sociální síť to je.

miba10
26. dub 2020

@anonymninka není za co. Víš ona sem chodí spousta holek opravdu z nudy a zakládají diskuze opravdu nesmyslné nebo pouští prostě trolly. Takže na jednu stranu se holkám nediv.

lolam10
26. dub 2020

Znam par takovych,vzdy kdyz se neco domlouva(sraz) "musim" na ne myslet a preposilam jim info z fb na email.trochu votrava ale me to neva🙂

miba10
26. dub 2020

@loylii spíš to beru jako diskuzní fórum, ale to už je semantika... Každý si to může pojmenovat po svém,ale stále záleží na každém jak to pojme 😉

anonymninka
autor
26. dub 2020

@miba10 Nedivím a chápu to. Ale opravdu nejsem troll jenom mě to zajímalo kolik dneska je takových (sto let za opicemi) jako já 😁

uzivatelkapetra
26. dub 2020

Nemám žádné soc. sítě krom tady koníka, kde jsem se zaregistrovala kvůli zkušenostem z IVF a už jsem tu zůstala. Mám messenger bez FB, který jsem si stáhla když byl manžel ve špitále a pak v lázních ať nepropíšeme majlant. A teď už ho skoro na nic nemám, nikdo mi nepíše 🙂
A toť všu

verunkanatalka
26. dub 2020

Já mám jen koníka a whatsap...

mourovatakocka
26. dub 2020

Já.chpdim sem, jinak komunikují přes Messenger, na fb jsem v různých skupinkách, občas ráda kouknu, jak žijou jiní lidi, občas hodím nějaký dotaz do nějaké maminkovske nebo rukodělné skupinky. Toť vše. Občas strávím dceřin odpo spánek koukáním do mobilu, občas na fb apod nekouknu pár dní. Jak už tu zaznělo dobrý sluha, ale zlý pán, tohle tesat do kamene, protože žrouty času to jsou...

sudylichozrout
26. dub 2020

Mam jen Konika, LinkedIn a Twitter. Dve posledni kvuli praci, Konika pro radost.

asinehri
26. dub 2020

Já nemám nic, fb jsem zrusila cca 5 let zpátky kvůli bývalému, co furt stalkoval, twitter jsem nikdy neměla a ty ostatní věci neznám. Nepotřebuju to. A hlavně mám dvouletacku, pred kterou mobil raději nevytahuji, aby jí to nelákalo. Nerada si obecně ničím pěkné chvilky focením. Foto občas udělám, aby bylo vidět, že roste ale ... jak často se kdysi fotilo do alba? Jednou za rok? A vzpomínky byly..

pratensis
26. dub 2020

Nemám nic z uvedeného kromě Koníka. Zatím mi pořád dává hodně (inspirace, recepty, nápady...), ale zároveň mi bere víc času, než mi je milo (ano, sebekázeň :-P). Takže si říkám, jestli pomalu nenazrává čas na zrušení profilu. Mám hromadu koníčků a zálib, které by ten koníkovský čas hravě naplnily ještě třikrát... Ale jenom teď za korona-období jsem se díky koníkovi rozhoupala péct domácí rohlíky, vyzkoušela milion šest nových receptů, získala slevu na knihy ze Svojtky, poradila se o pěstování několika věcí na zahradě... no, takže asi úplně teď hned ten čudlík nezmáčknu, no... 🙂 Jako všechno, i sociální sítě jsou dobrý sluha, ale zlý pán.

zelenaesmolda
26. dub 2020

@anonymninka ehm co delas teda tady?Protoze MK je socialni sit ci forum 🙂