Sny o bývalých partnerech. Míváte?

12. zář 2023

Dobrý večer všem,
ráda bych znala zkušenosti dalších lidí. Občas se mi zdává o bývalých partnerech. Normálně na ně nějak extra nemyslím, jen když mi je něco připomene. Vztahy to jsou uzavřené. S první láskou spolu nejsme už skoro dvacet let...a nejsme ani v kontaktu. A stejně, když se mi o něm někdy zdá, úplně mě to sejme, ráno se vzbudím s takovým tím smutkem, jako bychom se rozešli včera a celé dopoledne cítím prostě smutek a stýská se mi... Jak ten den plyne, odpol už si ani nevzpomenu, ale prostě to dopoledne bývá docela těžké 🙂 Ještě doplním, že sny to nejsou nějak erotické, spíš takové milé - že něco ruku v ruce podnikáme, max.objímáme se, nebo tak. Jsem v relativně spokojeném vztahu, ale ty sny mám bez ohledu na mé vztahy. A teda sny si většinou příliš nevybavuji... Míváte to taky? To je nějaké podvědomí, nebo co to má být?? 😊

pampeliska1313
12. zář 2023

Jó. Mne se teda zda jen o jednom ex. Třeba nedávno… objimal mě a rikal, ze teď to je konečně jak to má byt. Beru to tak, ze mi nějak v životě chybí (ne ze bych ho milovala ale vážím si ho doteď) a proste hlava se snaží se s tím nějak vypořádat. Ve snech často řešíme třeba to, co v nas je a hlava se snaží najit nejaky vysvětlení/zpracování, když my to vědomě neděláme. Nevim kde jsem to už četla.. ale dává mi to smysl.

mishka87
12. zář 2023

Sem tam se mi zdá o mém ex. No nejsou to hezké sny. Ne že by mě týral, ale prošla jsem si s ním nejhlubším dnem. I na ulici jsem málem skončila. Každopádně někde jsem četla, že pokud se nám zdá o někom, kdo z našeho života odešel, máme s ním něco nevyřešeného. Na takové věci já ale nevěřím a tak to beru jako vyplavení vzpomínek na něj. Většinou se mi o něm zdá, když jsem v dlouhodobém stresu. Což už více než rok jsem, i když to občas ani nevypadá.

autor
12. zář 2023

@pampeliska1313 Díky za příspěvek, dává to smysl... Jen si říkám, jestli po takové době už by to ta hlava/srdce/duše neměla mít trochu vyřešené😉. Mně se zdá hlavně asi taky o jednom z nich... Kamarádka, co trochu duchaří, mě nahlodává, že on na mě nejspíš taky myslí a jak vysílá ty myšlenky, tak na sebe takhle "myslíme". (ne, neplánuji si to ověřovat😃)

pampeliska1313
12. zář 2023

To se říká.🙂 já jsem z toho vždycky taky mimo třeba celý dopoledne. Je zajímavý jak mi ten člověk začne až bytostně scházet, je mi z toho smutno. Nebo naopak mám fakt dobrou náladu a prijemnej “hrejivej” pocit. Často to je takový.. opravdicky? Jako ty emoce potom. Já nevim.) myslím ze nikdy to není tak, ze jste člověku úplně jedno, vždycky tam kousek něčeho je. Ten “muj” se mi taky kdysi ozval třeba z ničeho nic po roce, ze se mu o mne hodně zdálo a tak se už musel ozvat.))

dejvitka
12. zář 2023

Ano, mivam 🙂. Je zajimave, ze pouze o jednom jedinem. Je pravda, ze to byla krom manzela ma nejvetsi laska. V kontaktu nejsme. Bydlime kazdy jinde, takze ani náhodná setkani se nedejou. Realne jsem ho nevidela tak 7 let, spolu nejsme 12 let. A stejne, kdyz se mi o nem zda, je to silne a kolikrat na nej pak myslim az do vecera a az se mi kolikrat svira srdce z takoveho smutku, ze spolu nejsme (pritom je duvod, proc se stal ex a uz bych s nim byt vubec nechtela, bez snu si na nej i malokdy vzpomenu). Ve snu vetsinou jsme spolu a v harmonii, je to vzdycky takovy hezky a silny. O zadnym jinym ex se mi nezda, nebo kdyz zda, netvorime par.

klokanka31
13. zář 2023

Taky mám sny o bývalých, zrovna dneska se mi o něm zdálo 😄 ale neřeším...

miryp
13. zář 2023

Já myslím, že sny jako takové problém nejsou. Jednou ti ten člověk prošel životem a zanechal nějakou stopu. Problém je to, jak na sen reaguješ - když tě na půl dne rozhodí, pak tu věc určitě nemáš v sobě uzavřenou...

rnika
13. zář 2023

Párkrát se mi zdálo (nic hnusného, jen že jsme od sebe neodešli) - vždy jsem se probudila s velkou radostí, že to tak není a je vedle mě mazel ...

jerrabina
14. zář 2023

Děje se mi to taky. Rozhodla jsem se to ignorovat, většinou z toho mám jen hezký pocit (když jsem v tom snu s tím člověkem ještě ve vztahu). Horší je, když ten sen je nějak eroticky zbarvený, taky se mi stalo. Ale v podstatě jsem si z toho vzala jen to, že ten konkrétní pocit mi u manžela chybí - a pak už je na mě co s tím udělám.
Nejvic se mi teď zda o tatínkovi dcery, ale to bude tím, že jsem s ním kvůli dceři často v kontaktu. A tam se mi taky zdají takové ty běžné sny jakože o něčem mluvíme, nebo tak. U něj mě ty sem tam erotické (a to třeba jen že mě chytil a políbil, nic extrémního se mi nezdává) pak ráno vždycky hrozně naštvaly 😄 ale tam to bylo hlavně o tom pocitu co mi chyběl, protože on ten pocit uměl vyrobit fakt hodně (takový ten mužný pocit že jsem pod ochranným křídlem, ale ne že bych to potřebovala, ale muzsko-zenska role správně, kdy silný chlap chrání ženu aby ona mohla chránit děti. Což byl fakt jen pocit, ve skutečnosti to tak nebylo ani trochu, ale ten pocit uměl vyrobit dost dobře. A balit na něj ženské 😄). Taky mě jednu dobu štvalo, když se mi o něm ty úplně běžné bezvýznamné věci zdály každý den, ale tam jsem to vzala jen jako období, že přecejen si kolem něj možná něco řeším (a možná ne jako partnera ale jako spolu-rodiče, kamaráda, člověka okolo sebe).
Ale jsem ráda, že to téma tady někdo načal.

misa_pise
17. zář 2023

Stává se mi to s mou první láskou. Pro mě to byla opravdu velká láska a konec byl hodně ošklivý. Zdává se mi, že se ke mně vrátil, vypadá to, že to bude v pořádku, a znovu mě opustí. Rána jsou pak taková rozkopnutá, jako bych to opouštění vlastně prožívala pořád a pořád a dokola. A ano, myslím si, že je to tím, že ten rozchod byl tak zlý, že mi řekl ošklivé věci, snažil se to na mě hodit a byl hodně bezohledný, a že to v sobě stále cítím jako křivdu. I když jsem dneska upřímně ráda, že to ukončil, a ve svém životě jsem šťastná a spokojená a vím, že s ním bych nikdy neměla to, co mám teď, tyhle minulé křivdy tam asi někde vzadu v hlavě leží a vrací se mi právě v těch snech.

urtica
17. zář 2023

Občas ano. Postavy ve snech často nemusí reprezentovat přímo tu konkrétní osobu o které se Ti zdá, ale mohou poukazovat na něco, co Ti v současném vztahu chybí (např. Ti ve vztahu může chybět vřelost a otevřenost, tak se Ti zdá o někom, kdo tyto vlastnosti představuje).