Ahoj všem 🙂 ..Vím, že témat o asistované reprodukci je tu hodně, ale nějak jsem nenašla to pravé pro mě, proto zakládám..
S přítelem jsme začali od května docházet do Pronatalu, zatím jsme podstoupili ty základní vyšetření jako je krev, spermiogram, ultrazvuk na ovulaci..
A proto bych zde našla ráda někoho, kdo je na tom podobně a popovídá se se mnou o tom..Společně se podpoříme v dalším vývoji, budeme si sdělovat rady a pocity..
S kamarádkama se o tom těžko mluví, protože už mají děti přirozenou cestou a nechápou jak se cítím..Na větu ,,moc na to tlačíš,, , už jsem vyloženě alergická 🤐
Budu se těšit na každou odpověď 🙂
Ahoj 🙂 příspěvek jsem dala teprve dneska, takže aktuální 🙂
U nás byl Pronatal jasná volba, protože ho máme ve vedlejším městě a hlavně je tam spoustu věcí hrazených pojišťovnou, ale to cestování asi rozhodlo, protože nemáme auto..
Jináč my jsme oba dva byli na krevních testech, přítel na spermio, které mu vyšlo na 98% dobrý...Vlastně nám řekli,že jsme oba dva zdravý..
Jediný problém je,že já mám problémy s ovulací..HA jsem vysadila minulý rok v dubnu a od tý doby jsem ještě neměla ani jednu ovulaci ☹
Na gyndě mi nasadila clostylbegyt, utrogestan, teďko mám ještě duphaston..No prostě hrůza :-/
Teďko jsem od května v caru a poprvý tenhle cyklus mi taky nasadila clostyl, ale v jiném dávkování, dneska beru poslední a v úterý mám jít na ultrazvuk..Dr říkala,že si je jistá,že to pomůže..Já už se za to úplně modlím, je mi z toho do pláče ☹
Promiň za ten román 😀
Tak pokud máš problém v tom, že "jenom" nemáš ovulaci a jinak je vše v pořádku, tak to by mělo být v pohodě i co se týče inseminace a ta je 6x do roka na pojišťovnu (jen nevím, kolik stojí léky, abys ji měla) a pokud jsi mladá, tak i IVF a tak. Prostě pokud se neobjeví nic jiného, ta prognóza je myslím fakt dost dobrá, aby ti to dítko vyšlo v pohodě. Samozřejmě záleží, jak se to bude všechno vyvíjet dál. Ale co vidím kamarádky kolem sebe, tak tam nepotřebovaly ani moc cyklů IUI/IVF a mají už mimča - ztrátu naděje a pláč bych si nechala až když tam budeš chodit rok a pořád nic 🙂.
Jo doktorka říkala,že by se ta ovulka měla rozchodit..¨
Taky je to ale tím,že už se snažíme přes rok a za tu dobu jsem tu ovulka neměla ani jednou a to jsem ten clostyl brala taky, tak pak už člověk moc nevěří..
Pokud neberu duphaston, tak zase nemám vůbec menstruaci...Se z toho fakt picnu..
už nikdy nebudu brát antikoncepci..pěkně mi to zmrvila :-/
A do jakého caru chodíte vy? a v jaké fázi teďko jste? čekáš jestli se uchytilo IVF? u IUI se vám ani jedno neuchytilo?
Tak já antikoncepci brala tak max rok někdy před 10 lety.
Teď jsem po ET - takže čekám, jak to dopadne s embryem, mělo by být hezky zachycené a množit buňky.
U IUI se nepodařilo, ale šli jsme do toho s tím, že prostě šance je, že se to podaří, někde tak na 70% max 80% na všech 6 cyklů.
Já chodím do Gennetu a co slyším různě zkazky o různých CAR + jsem dneska viděla i pár jiných ceníků, když jsem si dohledávala info a "pro zajímavost" na ně klikla, tak jsem fakt ráda, že jsem tam.
Tak moc držím palečky, ať vám to dobře dopadne 😉
My jsme teda ještě nic neplatili,akorát jsem si navíc zaplatila, že chci udělat genetický rozbor a jakou mám zásobu vajíček,to není hrazené pojišťovnou..
Jináč si holky stěžovali,že museli vše platit v Pronatalu, protože měli jiné pojišťovny, že s nimi Pronatal nemá smlouvu..Já mám VZP a s tou smlouvu má, takže to může být i tím 😉
@didlinka33 Ahoj, narazila jsem dnes na tvé téma. Jak pokračujete?
My začali docházet do CARu letos na konci srpna. Snažit jsme se začali v září 2014, po půl roce se podařilo, ale v 10tt jsem musela na revizi z důvodu zamlklého těhotenství. Pak jsem skoro 8 měsíců neměla menstruaci. Když se menstruace konečně objevila a dalších 8 měsíců se nedařilo, rozhodli jsme se, že je na čase to řešit.
Ahoj .) my jsme byli už na IUI a nevyšlo to..takže jsme si dali pauzu 🙂
@didlinka33 A za jak dlouho u vás zkusili IUI? U nás zatím pořád jen sledují ovulaci a někdy píchnou pregnyl.
za 5. měsíců
@ajkan máme to skoro stejně, my začali v červnu 2014, ale v září 2014 revize, v prosinci 2014 biochemické a od té doby nic... Doporučil vám car gynekolog, nebo jste se tam vydali na vlastní pěst?
@ajkan
@didlinka33 co to obnáší začít chodit do nějaké centra? Jak často se tam musí? Kdy se nejlépe objednat?
My tam museli každý měsíc, protože mi hlídali ovulaci,takže jsem musela každý měsíc na ultrazvuk...
Je to dost náročné na dojíždění..
Zavolat tam můžeš kdykoliv, oni už ti poradí, kdy se máš objednat 🙂
@zmrzka89 Ahoj, CAR nám doporučil gynekolog. Objednali jsme se k Apolináři a na první návštěvu jim bylo jedno kdy. Manželovi vzali krev a odevzdal vzorek na spermiogram, mě si pozvali na krev na den cyklu který potřebovali a udělali jen klasickou prohlídku a jinak to byl víceméně rozhovor o problému a rodinné anamnéze. Myslím, že to bude všude podobné.
Teď tam chodím tak jednou někdy 2x měsíčně v období ovulace.
Náhodou jsem to potkala až teď. Tak třeba se ještě pár slov hodí (nebo už jsi třeba těhotná?)
Jinak na Pronatal jsem slyšela spíše horší reference, ale pokud jsi spokojená a vypadá to ok, tak proč ne.
Co jste zatím vyzkoušeli? Já už jsem v CAR od podzima, takže jsme zkusili 6xIUI a teď první IVF.