Ahojky všechny milé diskutantky 🙂,
ráda bych založila diskuzi ohledně snažení o miminko. My se snažíme od léta a zatím se nepovedlo.
Ráda bych si s někým o tom povídala a hlavně se navzájem podporovaly. Hlavně s ženami, které mají stejné téma.
Ovulační testy si dělám každý měsíc. Bohužel někdy mi ovulační test nevyšel pozitivní, ale vícekrát ano. Do toho jsem měla minulý měsíc snad všechny příznaky,
hlavně bolest prsou, kterou nemívám a MS se stejně dostavila, sice s opožděním, ale přesto. Nasadila jsem utrogestan po ovulaci a minulou sobotu se měla dostavit MS, ale stále nic. Tak si říkám, třeba to vyšlo, ale testy negativní a to jsem utrogestan vysadila před 6 dny.
Určitě nevěším hlavu, přece jenom psychika je nejdůležitější.
Jaký je Váš příběh?
Přidávám se do klubu 🙂 já se teda snažím už delší dobu je to cca od února. Ale pořád si říkám, že to může být ještě normální. První tři měsíce jsem vůbec nic neřešila, žádné ovu testy nic. Po cca 5 měsících jsem už začala, takže doufám, že to brzo příjde 🙂
Ahojky 🙂 , a zkoušíte i nějaké gely či vitamínky? Já mám gel conceive Plus, ale nic moc se aplikuje :D.
Dále beru Femibion a tento měsíc poprvé na doporučení gynekoložky Fertipronu, to je rozpustný prášek.
Prý má páry, kterým to také nešlo a potom prášku se zadařilo.
Nejvíce mě štve, že nemám pravidelný cyklus, a pravidelnou ovulaci. A pořád vše plánovat a testovat, to je děs 😀
Píši Vám všem 🙂 Evičce i Pincole, jsem ráda, že se rozrůstáme aspoň tady 😀 😉
@janule1987jk Já zas beru Inofolic🙂 To bude asi něco podobného, teď to mám první cyklus. Femibion beru taky a ovu testy dělám i BT měřím🙂 Jo ten Conceive +mám taky, ale používáme jen někdy, když si vzpomenem🙂 Tak snad se to v téhle diskusi rozhýbe a půjde to ráz na ráz🙂 Všem držím palce🙂
@pincola už se nemůžu dočkat na naše pozitivní testy, až si je tady budeme všechny dávat :D a teď jsi v jaké fázi? já čekám na tu MS, ale už bych zase brala čas ovulace 😀
@janule1987jk Já jsem rekla, že chci ještě chvilku počkat a začnu být opravdu poctivá a začnu plánovat :D ale jestli to do Vánoc nevyjde, tak od nového roku taky asi poprosím gynekoložku o pomoc 🙂
@janule1987jk Taky čekám na MS, kdy máš dostat? Já za 3 dny, ale už podle bazální teploty vím, že MS přijde☹
@evulkaa35 já si o pomoc asi řeknu, až po roce snažení, nedokáži si představit, že by poslala přítele na testy 😀 Takže si nadělíme dáreček pod stromeček, ju? 😉 krásný to dar 🙂
@pincola já už měla dostat v sobotu, ale ten utrogestan mi to celé rozhodil 😒 Máte s ním zkušenosti??
@janule1987jk Utrogestan jsem nikdy nebrala. A nejsi těhu?
@janule1987jk No v to pořád doufám, ale jak jsem psala, snažíme se od února, takže za chvilku už to bude rok :(
@pincola podle mě ne, testy negativní a i žádné příznaky nemám.
Ahoj holky. Ráda se přidám 😊 My se snažíme od března, i když už v únoru jsme tomu nechali volný průběh. Ze začátku mě to chytlo, měřila jsem BT zkusila i ovu testy..v druhé půlce cyklu jde BT nahoru tak doufám, že ovu je..potvrzena i v červnu ovu testem ale jen jednou..přes léto jsem trochu rezignovala, že to nejde..přestala řešit BT, testy taky..no zatím nic 😔 až teď od listopadu jsem se do toho zase ponořila měřím, testuju..zatím 3 ovu testy vyšly negativně, dnes podle výpočtu má být ovu tak jsem zvědavá na testík.. Jinač beru listovku, piju kontryhel(ten míň) a poprvé tenhle měsíc maliník. Chlapovi jsem koupila selzin s vitamínem E a zobu taky..Doktor říkal, že to vypadá v pořádku pokud je pravidelnost, ovu je s velkou pravděpodobností..jen mám dvourohou dělohu tak MOŽNÁ tím to může trvat déle ale spíše by to vadit nemělo. Pokud se nám do jara nezadaří máme přijít. Tak chci zkusit od dalšího cyklus nosifol nebo inofolic..
A můžu se Vás zeptat, jaký máte názor na pravidelnost mazlení? 😕 v období ovulky. Já jen, že někdo tvrdí, že jednou za 3 dny, někdo co 2 dny, někdo v den pozitivního ovu testu. Z toho mi jde taky hlava kolem.
Taky se přidávám. Snažíme se od června, až od minulého cyklu zkouším ovulační testy. Nikdy mi nevyjdou úplně pozitivní... takže až dorazí MS, tak začnu i měřit bazální teplotu. Navíc mám problém, že mi vlastně teprve minule poprvé dorazila MS bez vyvolávací injekce (cyklus nakonec 40 dnů), tak doufám, že to byla první známka rovnajícího se cyklu po vysazení HA. 🙂 Začala jsem ten minulý cyklus pít kontryhel a inofolic a kapu Gynex.
@janule1987jk O tom conceive Plus jsem četla a přemýšlím o něm.. Zatím zkouším ten maliník prý je na plodný hlen který teda nemám...aspoň ten táhlý vůbec..U toho gelu je to trochu z komplikované aplikací co? Myslet na to časově před tím..
@rejni Ahojky 🙂 já třeba vůbec neměřím BT, jen ovu testy. Ale prej je měření spolehlivější, tak nevím jestli začít 😀 Určitě jdi do Inofolicu, kamarádka jej také bralo a zadařilo se.
Ahoj holky, v létě 2013 po svatbě kamarádky jsme se rozhodli že přestanu brát antikoncepci a necháme tělo zregenerovat. Oficiálně jsem nechali na přírodě příchod mrňouska od 1.1.2014. Neřešila jsem nic. Jednou jsem měla dost vysokou sliznici bez těhu, to jsme vyřešili práškama. Letos v létě na dovolený jsem si už řekla, že takhle to dál nejde a začala jsem hledat informace jak zjistit jak moje tělo funguje. Takže jsem začala v záři s ovu testy a hned jsem tam v půlce cyklu měla krásnou čárku 🙂 Od října /další cyklus/ jsem pak začala měřit BT. Taky jsem začala pít kontryhle. Jenže ovu testy mlčeli, BT ukázala ovulaci až 31 den cyklu (při normální délce 32 dnů). MS se zpozdila o 9 dní. Moje tělo se úplně zbláznilo, protože od ovulace je jak po otřesu mozku. MS přišla jen slabá a na dva dny ale přišla. No a včera 16 DC jsem našla pidi ducha na těhu testu. Takže vůbec nevím co to je. Protože tenhle cyklus žádná čárka na ovu testu nebyla. Jo a nevím jak to s tou mým měřením BT bude, protože jsem náměsíčná a to prý dost zkresluje.
@rejni přesně myslet na to a nejlépe si asi koupit stříkačku, protože to jinak nejde dát dovnitř 😀
Ahojte,my sme sa tiež dlho snažili s manželom,až sme sa raz strašlivo pohádali,a potom druhý deň ráno keď sme mysleli,že sa rozvedieme prišla tá najkrajšia chvíľka udobrovania,počas ktorej sme počali našu princeznu.Určite nevešajte hlavu,ja som mala a mám šialene problémy s maternicou(1x potrat a potom nasadené tablety na udržanie kôli krvácaniu) a podarilo sa.Prajem všetkým veľa šťastia a nikdy nestrácajte nádej,ide hlavne o chvíľku pohody a úplne vypnúť a nemyslieť na to,potom sa to stane....
@dzogobela zdravím 🙂 a vítám... Musím říct, že injekce vůbec neznám? Zkoušela si utrogestan? ten prej je na pravidelnost MS. Já ho teď začla brát, tak určitě pak pisnu, jestli mi to můj cyklus zpravidelní, většinou ho mám 28-33 dní. Gynex si dost lidí chválí, taky o něj uvažuji.
@silmaistar tedaa, tak to máš jak já. Já jsem také po ovu jak praštěná, minulý cyklus mě bolely prsa, únava, pocit na zvracení a pak stejně přišla MS. Ale ty máš aspoň ducha, to já ho nikdy neměla. Takže naděje stále je 🙂 Budu držet palečky a napiš 🙂
@denca1988 Děkujeme za podporu 🙂 Možná opravdu usmiřovací sex je super nápad :D avšak po sexu stejně musíš ležet 20 min, než půjdeš do koupelny :D takže myšlenky zase budou 😀
@janule1987jk no potom som tiež ležala ale popravde som si neuvedomovala ani ,že to mám v sebe :D určite ale nie 20minut tak možna 5 :D vzali sme si ale obaja voľno nakoniec a šli do Poľska do Aquaparku a proste celé to bolo ako odznova...nový začiatok....najviac som myslela na to aby sa nám nerozpadol vzťah,na miminko som vtedy aj prestala myslieť.... ono je niekedy lepšie zmieriť sa s tým ,že to asi nepojde a vcítiť sa do toho a potom to bude raz dva :D
@janule1987jk No já právě už od toho minulého cyklu jsem jak praštěná opravdu. Závratě, ospalost, nevolnost spíš celý den nebo návaly jen v určitou hodinu. Podbřišek mě pobolívá a někdy mám i dost silné křeče. Nejhorší to bylo minulý cyklus, 10 DPO to jsem myslela že umřu a dva dny na to slabé krvácení. A ten dušík ten je tak malinký že se divím že ho manžel našel :D ale zas je na testu co dělá falešný, tak budu zkoušet v sobotu znovu.
@pincola Já ho teda piju jen jednou za den dvě lžičky si dám těch bylinek..ale asi by to mělo být 2 krát denně..jak u kontryhele.Ale maliník určitě pít jen do ovu.. Vyvolala stahy dělohy proto se doporučuje před porodem.. Ale před OVU je na plodný hlen a prý i na správnou ovulaci..
Ahoj holky, tak my se snažíme od srpna, krátce pžřed svatbou jsem vysadila, první mS po 24 dnech nás blbě zaskočila na avatební cestě 🙂 Druhá po 38 dnech a ted čekám teprve třetí... Ovu testy měřím tento měsíc, ovu byla před 3dny (už jsme se bála že jí možná ani nemám...), ale čárky byly stejně silné... tento měsíc piju i kontryhelový čaj, neměřím, na to jsme zatím líná 🙂 Tulení 🙂 máme tak většinou co dva dny, někdy denně, někdy co tři dny... tedy myslím že prošvihnout bychom to neměli nikdy... ale stejně zatím ic.. moc doufám v tento měsíc že pomohl kontryhel a to, že jsem přesně věděla kdy ta ovu byla... zatím je to 3DPO, takže fakt ted musím dva týdny počkat zda dorazí mS, jestli vůbec bude zas kolem 38 dnů a nebo se zadařilo 🙂 Ten utrogestan je na předpis gynekologa? Může se brát normálně když se snažíme i mimi jo?
@denca1988 přesně!! důležité je, že máš skvělého partnera a to je to hlavní 😎 Chce to nové aktivity, aby na to nebyl čas tolik myslet.
Ahoj, my se taky snažíme od léta, ovu testy mi nikdy nevyjdou uplně pozitivní, ale bazální teplot aovulaci ukazuje. Dneska mi zrovna BT klesla, takže to zas nyvšlo, jsem trochu přešlá. Co se dá dělat☹ Musíme jít dál a věřit v lepší zítřky. naštěstí máme net a můžem se vzájemně povzbuzovat🙂