Ahoj maminky,najdu zde zaslouzile mamy jako jsem ja?Mam 3 deti 17,12 a temer dvoulete batole a moc si prejeme detatko dalsi.Je zde take podobne odvazna? 🙂
jasný, já 15, 13 a 3 roky. Bych chtěla ještě jedno 😀., ale asi ho budu muset ukrást, neb se nedaří.
Vloni jsem potratila 😖 .
Já uz manžela neprekecam. 17,5 a skoro 2 🙂 ale vám všem přeju ať to vyjde,je to krása 🙂
Super maminky,vidim,ze v tom nejsem sama,to je moc fajn.Myslim,ze odpich k vice detem diky novemu partnerovi,je cim dal castejsi a vcelku logicky.Nechavaly jste si u dalsiho a dalsiho tehu rikat na uzv pohlavi,nebo jste to uz neresily?A Apollonko,jak to zvladas?Citis se dobre po zdravotni strance?Je to preci jen zatez pro organismus...
Taky už 4 mám a chtěli bychom ještě jedno 😉.
@weri já už taky mám 4 a chtěla bych páté 🙂 tak uvidíme, manžel jednou, že jo a pak že už stačí 🙂
Zvladam to dobre,at po fyzické strance tak psychické jsem uplne vyrovnana a klidná 🙂 jinak mam dve holky a dva kluky 🙂 7 let holčička 6 let holčička 4 roky klucik a ten nejmladší 5 tydnu 🙂 je to proste nejkrasnejsi věc co vám život muze dat..jinak pomoc s hlidanim nemam a chlap furt v práci třeba i do dvou do rána,ale když je doma užívá si deticek 🙂 většinou neděle byva doma 🙂
Muzu se mezi vas pridat?!Deti mam 3,4 v brisku..Moc jsem si 4 prala,povedlo se da se rict hned a dokonce je to ma vytouzena hocicka-jednu sice mam,ale chtěla jsem ještě jednu když mam dva roubire.. 😉 Pripadam si jako blazen,vsichni me odsuzujou a to je mi nejvíce lito..
@veraakubik Víš, když se rozhodneme pro 4 a více dětí je to nestandardní a prostě musíš očekávat nemístné poznámky a snad i od idiotů odsuzování. A ty se na ně vykašli a užívej si svého!!!!
Já mám 4 děti. 10ti letýho a 4 letýho kluka a 7 letou a 3týdenní holčičku. Je to frmol, nemístné poznámky od rádoby kamarádů jsem už taky slyšela, ale neměnila bych za nic na světě!!!!!!!!!! Poslední holčička mi dala fyzicky hodně zabrat a sama měla po porodu komplikace, ale vše je za námi a jsme šťastní. Děti jsou občas na zabití, ale milují se navzájem..
A páté?? To už ne, moje tělo je už vyčerpané.
Ahoj, já jsem ze 4 dětí a bylo to zajímavé, hlavně když jsme něco potřebovali...
Ja mam jiz 3deti - 17, skoro 3 a nejmensi bude v dubnu 1.rok 😀 - mam same holkyy 😀 a chut na 4te me od doby kdy jsem zjistila ze cekame treti nepustila / ja cely tehu uvazovala az do ted - ze bych moc rada mela i 4te 😀 / sice mam 2 male tak si krasne vyhraji / ano nekdy je to blazinec a 😀 jsou na zabiti 😀 ale / tak si rikam aby treba to treti resp ctvrte male nebylo nejak malicko odstrcene .../ no uvidime 100% zakaz nemam ...od tatky 😀 ja kdyz vidim ty miminka tak bych rodila hnedka ...ale sem tam me to prejde ..preci jen uz malicko vek i kdyz se na to necitim ...no uvidime vsem drzim pesti ! 🙂
@emisekkk Ano, musely jsme si hodně odříkat. Mám 3 sestry na vysokou mohla jít jen jedna. Jedné vysokou platí prarodiče. Bylo třeba nemyslitelné, aby jsme jely všechny na lyžák, školní výlety atd. K tomu naši vrstevníci nechápaly, že někdo nemůže jet. Rodiče nebyli žádní chudáci, ale neměli na to dát za lyžáky 30000.- tak jsme si to musely odpustit a dělat, že nám to nevadí. Když jsou děti malé, tak to nevadí, ale už to začíná na 2. stupni na základce, střední škola, platit intry atd. Je to makačka. Co si budeme povídat, dnešní děti jsou hodně nároční, jen těch mobilů :D
@profiss jasný, já to tak právě mám, kluci jsou 13 + 16 let a malá pak 3 roky, takže k ní jsme chtěli ještě parťáka. Krom toho malá má jiného tatínka, takže tam je i víc důvodů, proč ještě to čtvrté. A uvažovali jsme, že jak ty menší by měly požadavky na právě ty lyžáky, kroužky atak, tak ti starší už by možná měli po škole a minimálně zčásti byli samostatnější i finančně. 4 děti těsně po sobě je pak něco jiného.
Souhlasím s emisekkk, že větší odstup je fajn.Mé dceři je 17 let, syn oslaví v dubnu 13 a malý
junior bude mít v květnu 2 roky.Myslím,že je to určitě úplně něco jiného, než mít děti jako stupínky.Malý syn je všemi hýčkaný,obletovaný...nebylo by dobré, aby zůstal jedináčkem.Samozřejmě pokud by nebylo
na plíny, vůbec bych si nedovolila o čtvrtém dítěti uvažovat 🙂 , to by bylo silně nezodpovědné...Dělím děťátka z legrace na první a druhý vrh.Ten druhý bych ráda doplnila a o třetím již neuvažuji,abych nebyla
za chovnou kočku 😀 .Jsem ráda,že netoužím sama po velké rodině.Souhlasím s Vámi se všemi, že
je to někdy náročné a občas člověk zjistí,že nedělá nic jiného, než že běhá kolem dětí a domácnosti, ale
může mi někdo říct, co je víc, než spokojené dítě, manžel, vytvořené rodinné zázemí...?Neodsuzuji však ženy, které se rozhodnou raději pro kariéru, jedináčka, pohodlnější život, nekažení si postavy 🙂 ...Je to každého věc,každého volba, stejně jako to, že my jsme se rozhodly vkládat energii a lásku do svých mláďátek.Každému,co jeho jest...
@veraakubik Ahojky, to je krásné a jak jsi s miminkem daleko ?Cítíš se dobře ? Nevyčerpaně ? 🙂 Všichni mi říkají, že už přeci nemůžu mít na další sílu...
@ivettina Zdravím, já už čtyři děti mám a hlásím, že je to fajn.. 🙂 Mám 11, 5 (dvojčata) a teď 5i měsíční holčinu.. Je to fajn.. Někdy náročnější, ale to jsou někdy i "jen" dvě.. 🙂 Pěkný večer. 🙂
@petrolenka To je super číst podobné pozitivní ohlasy 🙂 . Těším se na to .Budou jistě i krušné chvíle, ale jak píšeš, to mohou být i u dvou dětí...
ahoj, přidávám se do diskuze, ikdyž koukám, že se to tu odmlčelo. Mám taky 3 děti - 12 a 8 dvojčata a pořád přemýšlím o čtvrtém miminku, resp. ještě trochu váhám. Před pár dny mi bylo 40 a tak si říkám, že to váhání zase nemůžu provozovat moc dlouho...Pojďte mě překecat 🙂)
@ivettina Ahojky ja uz čtyři mam :D