Smůla na lidi 😶

28. únor 2024

Nevím čím to je ale mám opět pocit že každý semnou jen vyj..ve a narazit na kvalitní přátelství nemám šanci. Jenže takhle to bylo vždy, jen jsem to asi tak nevnímala a doufala, že časem třeba někoho potkam o Kom budu moci říct, že je můj kamarád.
Abych to lépe vystihla proč jsem naštvaná..... setkávala jsem se s holkou co máš stejně staré děti, vždycky jsem si myslela že můžeme být kamarádky. Minulý rok jsem spolu byly dohodlé, že s dětmi půjdeme na čarodějnice. Moje tehdy tříleté dítě úplně nadšený že půjde ven s kamarády, furt o tom mlela. Ještě dvě hodiny před začátkem jsme si psaly co a jak. Ale samozřejmě nic. Samozřejmě napsala až po asi hodině a půl že nepřijde, že se jí nechce. Byla jsem tehdy tak naštvaná... I tak si to děti užili. Jenže pak lednu karneval a to samé... Opět slíbí jak půjdou, jak se chytají a nakonec přišla dvě hodiny po zahájení když my už šli pomalu dom. No a teď k věci....V pátek máme dohodnuty karneval. Před dvěma dny jsem zaslechla, že je dohodla s nějakým jiným někam jinam. Samozřejmě zatím žádný zpráva, že by napsala že nejde ale mě je to už úplně jasný jak to bude.. asi by mi to bylo Jendo ale sere mě to, že opakovaně jsem slíbila dětem něco a opět budu vysvětlovat že nepřišli 😡😡😡 mám chuť jí napsat takovou zprávu a už jí nikdy nevidět.... K čemu takový lidí. K čemu takový vztahy. Bohužel mi přijde, že takový jsou snad všichni. Kdyby měla aspoň tu slušnost a napsala ale tohle. Řekla jsem si jestli do pátku nenapíše tak už jsem s ní skončila, nadobro. 😡😡😡 Jak by jste reagovali vy?

westie
28. únor 2024

Lidi se k tobě budou chovat jen tak, jak ty jim dovolíš - klišé, ale pravdivé.
Já bych reagovala tak, že bych nejdřív nic neslibovala dětem - už dvakrát se ti stalo to samé a stejně si potřetí myslíš, že to tentokrát bude jinak? Dětem bych řekla, jak to je, že to prostě není jisté. Kamarádce bych jednoduše napsala "je pravda, že máš na stejný termín domluvené už něco jiného?". A příště bych ji nic nevěřila a na ničem společném se nedomlouvala.
Když mi někdo vadí a nemusím se s ním vídat, tak se nevídám. Proč se z takových lidí nervovat? Nemůžeš očekávat, že všichni mají stejný pohled na svět a vůbec nemá smysl přemýšlet nad tím, proč ona udělala to a ono a zase naopak něco neudělala, když tobě to přijde tak jasné - prostě je jiná, má jiné priority, jiný pohled na svět, neřeš to a postarej se o sebe.
Jen se podívej, kolik naštvání v tobě vzbudil člověk, do kterého ty vkládáš nějakou naději i poté, co tě dvakrát neviděl jako svoji prioritu? Vždyť ona je v klidu doma, vůbec se z toho nestresuje a ty jsi z toho vyřízená. Proč? Stojí ti to za to? Proč psát nějaké naštvané zprávy? Proč tím ztrácet čas, energii a svoji dobrou náladu, když je to opakovaně a dalo se to čekat? Nestav své štěstí na reakci ostatních lidí a bude ti lépe!

izz76
28. únor 2024

Nic už bych si s ni priste nedomlouvala. Mám jednu takovou kamarádku, vždy do všeho nadšena,plánu milion a ve finále vyjde sotva polovina. Pochopila jsem to rychle jaké je a z vlastní strany nic s ni neplánuju,maximálně ji dam vědět,ze někam jdeme,ale nespoléham na ni. Například jí nápisu zitra jdeme bruslit,jestli mate čas přijdete taky apod. Buď se objeví nebo ne. Když navrhne něco ona,tak to beru z rezervou,vim ze to muže zrušit a pokud bych měla lepší plán,tak ji rovnou odmítnu. Samozřejmě bych se s ni mohla přestat kamarádit kvůli té nespolehlivosti.ale je to fajn zábavná osoba, nesměju se s ni. Tak jí holt beru takovou jaká je a neřeším to. Já jsem dost samostatná osoba a umím se s dítětem zabavit i sama,je mi jedno jestli s námi někdo jde,nejde.

cilkat
28. únor 2024

Hele, já tohle nedokážu vnímat jako "vyjebávání" ... ano, plýtváš na ni energií, to ano, ale... Vidím dvě možnosti: bud tě z nějakého důvodu vídat nechce a nedokáže ti to říct (důvod je pravděpodobně 'milosrdná lež' nebo nějaká obecnější forma sociální úzkosti), nebo je chaotik, co nedokáže organizovat svůj čas.
V prvním případě ji pust k vodě a bude vám líp oběma, ve druhém vem, jaká je a nespoléhej se na ni.

reeeza
28. únor 2024

Promluv si s ní a nastav si hranice. Řekni že takhle prostě neee.

veruuu_kubesovic
29. únor 2024

Ty sis "myslela", ale co ta druhá maminka?
Já ti řeknu pohled druhé strany, když jsem byla doma na rodičáku, milovala jsem na tom to, že si můžu sama rozvrhnout jak ten den strávíme, aniž by mi některá z kamarádek vnucovala program...
Ono je sice fajn z někým trávit dopoledne/odpoledne, že i dítě se vyřádí, ale co když prostě ta dotyčná maminka nechce? co s tím uděláš? že by nic...
Přece dokážeš dítěti vymyslet program i sama?
A jinak v dnešní době, nejsme děti, abychom musely něco vysvětlovat? k tomu jí taky nemůžeš donutit, pokud nechce a ty máš nějaká očekávání, určitě není jediná na světě???

autor
29. únor 2024

@veruuu_kubesovic jenže já nikomu program nevnucují stejně tak dokážu vymyslet program svým dětem sama. Diskuze byla zavedena z jiného důvodu... Nedůvěra, lež... Ona sama přišla s tím že půjdeme letos na karneval. Ona. A když už někomu něco slibim a nakonec nejsme schopná ani napsat debilni SMS o tom, NEJDU. Tak kde jsme? Je to super jednání? Je to dospělé jednání?? Mě osobně to teda dospělé nepřijde. Když se s někým na něčem dohodnu a nemůžu tak aspoň dám vědět a ne že dělám tichého brouka.

veruuu_kubesovic
29. únor 2024

Jenže mě z toho co píšeš vychází, že ses na ni "nacucla jak kliste" a neberes ohledy, že se jí nechce/nemůže a ne...co já vím? Neurgovala bych jí, žij dal, život je moc krátký na to, aby ses nad tím rozčilovala...Do hlavy jí stejně nevidíš 🤷‍♀️
A jestli máš smůlu na lidi? Popisuješ jednu maminku s kterou sis myslela, že budete kámošky a hold asi nejste...
A ze s ni skoncis nadobro?
Přátelé přicházejí a odcházejí, někdo se jen mihne, nekdo zůstane delší dobu...

jijulka
1. bře 2024

@veruuu_kubesovic asi ctes neco jinyho nez ja. Me kdyby nekdo pozval jit na akci s nimi a pak neprisel a ani nedal vedet, tak me to taky bude mrzet. A neznamena to, ze jsem na dotycneho jakkoliv fixovana.

Autorko, kasli na ni, nevkládej svoji energii tam, kde o to nestoji.