Prosím, když bych chtěla udělat malé oči, ale aby to chutnalo neutrálně nebo slaně, máte někdo tip, jak na to?
Vzhledově a velikostně mi jde o takové ty "očička", jak se dají koupit jako nalepovací, ale potrebuju, aby byly jedlé, a co jsem hledala, tak se vyrábí jen z cukrové hmoty (tedy sladké).
Tak kdyby měl někdo tip, kde je koupit nebo čím nakreslit, budu moc vděčná 🙏👀
@blondynka400 hele to je dobrý nápad! Jako moje představa byla i to "belmo" nějak udělat, ale zatím jsem nic nevymyslela....jakože ještě mě napadly gelové potr.barvy, ale myslím, že jsou spíš na obarveni těsta než na dekoraci
@blondynka400 leda třeba vykrojit kousek vareneho vajicka mě napadá....ale už vidím, jak to bude padat 🙈
Na to by šel použít jedlý papír, na slaných dortech jsem ho viděla používat a existují i aršíky s očima.
ALe také bych použila nakládaný pepř a neřešila složitosti.😅
@alianan a nemáte prosím zkušenosti, jestli ten jedly papir má neutrální chuť? Já měla za to, že je do sladka...
@fifinka2020 jedly papir byva neutralni, jen skrob. Ale muze byt i slazeny, mrknete na slozeni. Treba tady to maji v popisu vysvetleno
https://www.vsepropeceni.cz/jedly-papir/jedly-p...
@fifinka2020 pokud by ty oci mohly byt velke, tak co pulky mini mozzarel? A zornicku treba balzamicem? Nebo tlustsi korbacky (syrove nite) a nakrajet z nich kolecka
@fifinka2020 úplně nevím, co přesně chceš tvořit, ale ta kulička pepře vypadá fakt hezky. Nebo jak tu někdo psal ten sýr. Moje máma jednou dělala slanou "kočku" bělmo udělala z vykrojeneho sýra a do toho ten pepř jako čočku. Měla to hezké. Já bych si asi netroufla, nejsem moc výtvarně zdatna 🙈😂
@fifinka2020 většina jedlých papírů je hmota bez cukru. Ale neumím si predstavit, že by to vypadalo hezky
@fifinka2020 ja tenkrat udelala platek cesneku podelne a zespodu paratko a propichla a na to kulicku cesneku a drzelo to🙈
@fifinka2020 Papír bych nevolila z důvodu toho, že rychle navlhne. Oči s ním leda dát před servírováním. Buďto vajíčko, sýr (ale hledat ten nejbělejší) nebo použít ty nalepovací, ale nenalepit, ale přichytit třeba kouskem másla či přidělat k očičku párátko a zapíchnout.
@fifinka2020 já používám kuličku pepře. Lepší je to pak vyndat, ale sníst se to dá 😂