Maminky čím odstraňujete zaprané skvrny od příkrmů? Máte něco osvědčeného?
Zatím vše jsem vyprala na 60 °C - strouhané kokosové mýdlo, prací soda, k bílému perkarbonát a místo aviváže roztok kyseliny citronové (jde i ocet). Bez předmáčení, leželo to i týden v koši.
@shoperkaa zaprane nepusti a jinak je nejlepsi jadrovy jelen
Až na jeden flek jsem vše dolů dostala zlucovym mýdlem
@shoperkaa Taky se přidávám ke žlučovému mýdlu, když je to taková ta klasická kostka mýdla (trošku retro), dříve se to jmenovalo Jelen. Musí se to ale namydlit a namočit okamžitě po ušpinění, a pak co nejdřív na klasickej cyklus do pračky.
Zkoušla jsem novodobýho Jelena ve spreji na skvrny a to je bohužel slabota. Na menší flíčky ok, ale na rozpatlanej banán nebo příkrmy to nestačí :/
@mazanamatka zlucove mydlo ale neni jelen😉 jelen v kostce je jadrove mydlo. Zlucove mydlo c kostce je zlucove mydlo.
@mazanamatka
jelen a zlucove mydlo neni totez
@nekiaxy Ahááá, tak to děkuji za poučení. Prostě mám takovou tvrdou lehce nažloutlou kostku mýdla (našla jsem krabici od bot plnou mýdel v domě po babičce, a některé byl i Jelen :D) Každopádně mi fungují ta tuhá mýdla, sprej moc ne.
@mazanamatka to souhlasim, tuhe mydlo mi taky funguje mnohem lepe. A tipuju, ze to, co fungunje, bude to zlucove a proto novy Jelen nezabral😉
Zlucove mýdlo za cerstva přeprat a hezky to pustí, kupovala jsem před 3 roky v dm, jejich značku, stalo cca 30 kč, zda ho stále mají nevím
Ahoj, pokuď můžu doporučit předpírkový sprej od Eurony mnoho věcí zachrání ! Hodně věcí sním jsem vyčistila jelikož mám malé děti.
@shoperkaa Pouzivala jsem žlučové mýdlo. Zaprala jsem to hned, jak dojedla a v pohode.