Škola a absence. Jak se to řeší?

martinatrg
17. pro 2019

Dobrý den, chci se zeptat..Je mi 18 let a studuji gymnázium (3.ročník). Teď na konci listopadu a prosinec jsem chyběla kvůli opakovaným nemocem. Mám dost velkou absenci. V nějakém předmětu až 36%. Chci se zeptat, zda nevíte, jak bude škola pravděpodobně postupovat. Jestli obyčejne doplnění pisemek apod. nebo nejaké doplňovací zkoušky? Docela se toho bojím. Ale můj třídní mě obeznámil s tím, že se nemám ničeho bát a že se po příchodu nějak domluvíme. Proto se chci zeptat na vas názor.

bera28
17. pro 2019

Každá škola to má jinak, to si musíš zjistit u sebe na gymplu.

zuzkasim
17. pro 2019

Nevidím ostatní příspěvky, proto se budu možná opakovat. Náš názor je naprosto nanic, toto řeší školní řád. Takže si ho najdi a prostuduj. Bývá tam přesně popsáno, kolik je potřeba účasti v předmětu, aby mohl být student hodnocen a každá škola to má trochu jinak, podle toho, co za pravidla si určila.

nazka
17. pro 2019

@martinatrg ridila bych se tim, co ti řekl tridni.kazda škola to má jinak, určitě taky dost záleží na tvém prospechu a celkovému přístupu ke studiu.

beatty
17. pro 2019

Za nas byla povolena absence max 20 %. Ale jakmile se u nekoho jednalo o zavazny zdravotni problem, resilo se to individualne.
Tipla bych si, ze by to mohlo fungovat podobne jako u tech, co propadnou. Nejake prezkouseni, nebo rozdilove zkousky.

knuffel
17. pro 2019

Kvůli nemoci z toho asi nebudou rozumní učitelé dělat kovbojku, pro Tebe to asi bude znamenat, že si po návratu všechny učitele oběhneš, zjistíš si požadavky a domluvíš se na písemce/přezkoušení...

konidana
18. pro 2019

@martinatrg strašně záleží na učiteli. Některý řeší i 20%absenci komisionální zkouškou, jiný je ochoten dopňkově vyzkoušet nebo zadat promeškaný test a doplnit tak potřebný počet známek. Takže to opravdu bude na domluvě s konkrétníém vyučujícím

martinatrg
autor
18. pro 2019

@konidana A dělají se komisionální zkoušky i když je pouze pololetí?

konidana
18. pro 2019

@martinatrg to nevím

g_m
18. pro 2019

@martinatrg Hele, tady ti můžeme napsat x názorů a stejně to bude k ničemu. Prostě si obejdi vyučující a domluv se s nimi. Pokud už do Vánoc do školy nejdeš, tak jim napiš email, abys věděla, co máš přes volno dělat, než v lednu zase naklušeš...

hafika
18. pro 2019

@martinatrg Komisionální zkoušky se dělají i v pololetí, můj bratr to tak měl kdysi na 2. stupni ZŠ, když hodně chyběl a jedna učitelka ho nechtěla klasifikovat. Ale fakt záleží i na učiteli, ostatní neměli problém, bratr se učil s vyznamenáním a látku zvládal. Za nás se neřešilo procento chybění, ale určitě jsem i na gymplu chyběla dost, okolo 150 h za pololetí a nikdy mi učitelé problémy nedělali, důležité písemky jsem si dopsala dodatečně.

enjoyerka
18. pro 2019

@martinatrg hele já ve čtvrťáku měla někde třeba 70% absence 😁 nechala jsem si vystavit PLPP a byla jsem vysmátá 😁 pokud mas v poho učitele, tak to ničemu nevadí. Pokud mas dementi, tak mas problém pokud ti daji třeba N. To pak nemusíš být totiž přijata na VŠ. Kam chodíš na gympl?

enjoyerka
18. pro 2019

Dementy* omlouvám se autokorekt

lipylip
18. pro 2019

@martinatrg Můžou se dělat i v pololetí a opravdu se ničeho neboj. Komisionalni zkoušky nakonec nejsou nic tak hrozného. Jen se tě budou ptát na učivo za půl roku.

martt
18. pro 2019

@martinatrg Neprocitala jsem všechny komentáře. Ale záleží jak to máte ve škole nastavené. My jsme měli 30% docházky a kdyz jsme přesáhli museli jsme psát žádost ředitelce o prominutí s potvrzením od lékaře.