Škody napáchané dětmi. Jak to máte vy po kojení, porodu a s plavkovou sezónou?

2. črc 2024

Zdravím dámy,
Už jsou prázdniny a nastává čas dovolených a PLAVEK. Mám 2 děti po sobě, více jak 4,5 let kojení. Navazovala jsem bez 2 měsíců jedno kojené dítě druhým. Obě miminka 4 kilový drobečci, narozené císařem. Ať jsem cvičila, jak jsme cvičila, zůstal mi rozestup břišních svalů a dle fyzio i doktorů už jedině operace. Vždycky jsem byla drobné sportovní postavy. Teď moje prsa připomínají 2 vyfouklé balónky a nevyhnu se často otázkám, jestli náhodou nečekáme další. Hlavně k večeru mám břicho vypouklé jak v pátém měsíci. Ani nechci, aby na mě manžel koukal nebo na mě sahal. Bez trička už před ním nechodím. A teď nás čeká dovolená u moře a já se v plavkách odmítám kdekoliv ukazovat.
Pro svoje děti bych dýchala, nikdy by mě nenapadlo toho litovat, ale prostě tohle jsem nečekala. 😔
Jak to máte vy po kojení, porodu a s plavkovou sezónou? 🥲

ai30
2. črc 2024

Neresim, uzivam si leta. Jsem hrda na svoje telo, ktere z par bunek vytvorilo bajecne lidske bytosti.
Moje deti si nebudou pamatovat moje povisla prsa, ale pamatovaly by si, kdybych misto radeni s nimi ve vode sedela schovana v tricku a chybela na fotkach, protoze nejsem dost vysportovana.

mysh_me
2. črc 2024

Tohle je opravdu strasny pristup. Chtela bys, aby si jednou tvoje dcera myslela o sobe tohle? Jaky ji davas vzor?
To jak vypadas neurcuje tvoji hodnotu! Ty jako clovek jsi mnohem vic nez to, jak vypada tvoje bricho nebo prsa. Tvoje telo je zdrave a funguje spravne. Uzivej si zivota!

klokanka31
2. črc 2024

Dost smutný uvažování 🤔

mishka87
2. črc 2024

A tvůj muž ti říká, že vypadáš hrozně? Nebo naopak říká, že jsi pořád krásná a pořád se mu líbíš? Musíš si to nastavit v hlavě. Však si u moře všímej ostatních žen a matek. Taky každá nebude vypadat jako modelka. Já mám i celulitidu a co jako? Přeci kvůli tomu nebudu sedět nabalená pod slunečníkem a stydět se za svoje tělo.

lv
2. črc 2024

Mě to trápí taky dost, sháním si oblečení, v kterém to jde méně vidět. Černé plavky vcelku, stahovací, například. Prsa do dobré podprsenky.

jirovapa
2. črc 2024

Po 3 dětech mám diastázu (od ledna cvičím, aby se to zlepšilo), celulitidu na stehnech a zadku, strie na břiše a stehnech, prsa se mi smrskla, že skoro žádná nemám. Občas mám dny, kdy to hrotím, že nevypadám jak z časopisu. Ale potom se rozhlédnu okolo sebe, na koupáku nebo u moře a každá jsme nějaká. ☺️ Užíte si dovolenou, děti a pohody. Vyberte si plavky, v kterých se budete cítit pohodlně, třeba nějaké pěkné šaty na pláž a užíte si prázdnin.

levandule_k
2. črc 2024

U toho cvičení musí být fakt kvalitní fyzio a cviky musí být prováděny precizně na milimetr přesně, jinak to může být bez efektu.

A co plavky styl tankiny?

Největším kritikem jsme my samy, holt těhotenství je náročné a podepíše se na tělu, na někom více na někom méně.

O té operaci uvažuješ nebo jsi typ člověka, co pod kudlu nikdy dobrovolně nejde?

autor
2. črc 2024

@mysh_me ono jde o to, že jsem dříve byla opravdu hodně vysportovaná. Chodila jsem na kruhové tréninky do fitka, cvičila jsem TRX, které mám i doma, dělala jsem pole dance. Všechno tohle mi ale bylo kvůli diastáze nedoporučeno. Hrozí, že by se to ještě zhoršilo. A můj manžel byl a stále je velmi sportovní a nasvalené postavy. I když už ten čas nemá, stále postavu má, protože má fyzicky náročnou práci a závodně sportoval od malička. Takže já si vedle něho nepřipadám moc komfortně. Když si vzpomenu na sebe před tím a vidím jeho, rozhodně mě to nenechává chladnou. 🙂

autor
2. črc 2024

@mishka87 můj muž mi nic nevyčítá, ani neříká, ale jak jsem psala, oba jsme spolu hodně sporotovali a on díky své fyzicky náročné práci tělo udržuje a mrzí to spíš mě, že vedle něho ve svém původním oblečení vypadám jak špekáček. 🙂

gdpr
2. črc 2024

Pred niekoľkými rokmi som nasla na internete čítať ktorým sa riadim - to ako žena vyzerá nie je o oblečení (kľudne sa to dá použiť aj na plavky) ale o tom ako sa cíti a ako ho vie nosiť. Odvtedy sa mi xKrát potvrdilo, že aj niektoré obézne ženy ak sú sebavedomé vyžarujú zo seba oveľa lepšiu energiu ako nejaké chudé s omnoho lepšou postavou ale. Musíš si začať veriť, že si krásna a potom ťa tak bude vidieť aj okolie nikto nemá dokonalé telo a pokiaľ samu seba nebudeš mať rada garantujem ti, z vlastných skúseností ak by si mala naspat svoju postavu nebola by si s nou spokojná lebo by si chcela ešte lepšiu a potom znova a znova. Inak co sa tyka brucha na vecer mne také nafukovanie spôsobovala potravinová intolerancia tak urcite by som sa nato zamerala, či to môže byť aj u teba a sú rôzne plavky treba len vyskúšať ktoré ti sadnú a budeš sa cítiť príjemne nemusíš byť v bikinách s nízkym pásom, ktore skoro nič nezakryvaju.

biciklissie
2. črc 2024

Tyjo, já koukám, že je tu každá vyrovnaná a sebevědomá. To tedy závidím a Tebe chápu. Já tedy nejsem sportovní typ, ale taky mi hodně vadí, jak se mi břicho nafukuje jako balon. Buď v průběhu dne nebo brutálně i v závislosti na cyklu. Jestli to máš v hlavě srovnané, a nebude to tak, že pak zase si na sobě najdeš něco jiného, co nenávidět, tak na tu operaci jdi. A máš vyřešeno.

mishka87
2. črc 2024

Já tě chápu. Kdysi jsem hrála házenou a postava vypadala taky jinak. Já měla před těhotenstvím o 20 Kg méně. Vlastně jsem je nabrala až potom, co jsem přestala kojit. No on i můj chlap vypadal jinak. Měl velká ramena a bicepsy. I to břicho bylo víc ploché. Nicméně se mu zhoršil zdravotní stav (hlavně záda) a taky už není takový, jako dřív. No a já mám fyzicky náročnější práci a celý den stojím na nohách. Takže v době volna jsem ráda, že se donutím uklidit a na nějaké sportování se fakt necítím. Nicméně jsem se přenastavila v hlavě a prostě se přijmula. A pokud se stydíš za svoje tělo, zkus si vybrat nějaké hezké plavky, které zakryjí určité partie. Pěkné střihy má třeba česká značka Goldbee. A věř mi, že určitě vypadáš lépe než já.

zanett
2. črc 2024

Nemuzes se porovnavat se svym manzelem. On je sice vysportovany a osvaleny, ale taky za sebou nema dve tehotenstvi a ctyri roky kojeni. To je proste nefer srovnani, ze ktereho ty vyjdes vzdy jako 'porazeny', tak proc to delas?

ai30
2. črc 2024

@biciklissie Hele, ja fakt jako extra sebevedoma nejsem, ja si nemyslim, ze vypadam uzasne a kdyz se oblikam na party, tak fakt skuhram a prisaham na drasticke diety. Ale jako kolik tech lét s detma za zivot clovek ma? Kdyz ma stesti, tak dohromady treba deset, maximalne patnact? Anebo je tohle leto treba to uplne posledni? No tyjo, tak to fakt nas*at na to, abych ho promarnila tim, ze se budu nekde schovavat, protoze mam povisly kozy.

klokanka31
2. črc 2024

Já kdysi v časopise četla článek o tomhle problému, jak se ženy za svoje tělo po porodu stydí. A byly tam vyfocené myslím redaktorky toho časopisu, po dětech a pěkně v plavkách. Některé měly nadváhu, některé celulitidu, strie, povislé břicho...A víte co? Všechny byly krásné, protože byly hezké v tváři, krásný úsměv, bylo z nich cítit pozitivní myšlení. A to je myslím důležité. Není důležité svalnaté, dokonale vypracované tělo...

jasminek2012
2. črc 2024

10 let jsem nevlezla s detmi do vody, protože jsem se styděla v plavkách. Před rokem už jsem si řekla dost, bylo mi líto, že jen sedím na dece a neužívám si s nimi, dokud o to stojí. Koupila jsem si jednodílné plavky a je to paráda. Upřímně jsem na sebe naštvaná, že jsem to odkládala tak dlouho. Lidem kolem tebe na pláži je úplně jedno, jak vypadáš. Stejně jako ty neresis jiný ženský v plavkách. A málokdy jsou to vysportované modelky. Prostě normální baby, silnější, povislejší prsa atd. Vykašli se na to, jak vypadáš v plavkách, prostě si užij dovolenou a slunce a po létě pak můžeš třeba začít makat na postavě, pokud ti vadí.

autor
2. črc 2024

@levandule_k na operaci se mi úplně nechce, už i ty 2 císaře jsou pro mě hrozně velký zásah. A celkově ty pooperační záležitosti jako JIPka, to že mě někdo omýval, že mi musel pomáhat na záchod, stál nade mnou ve sprše, cévkování. To pro mě nebyl zrovna top zážitek, do kterého bych se hrnula dobrovolně...
Nicméně bych možná i šla, už jsem to na plastické chirurgii řešila, ale lékař mi tenkrát říkal, že po té operaci už není moc žádoucí další těhotenství. Dost možná bych pak na to byla úplně stejně, ne li hůř a musela bych pod kudlu znovu. Takže je to vlastně hrozně velké rozhodnutí, které jsem v sobě ještě neuzavřela. 🙂

veroniquecz
2. črc 2024

@ai30 přesně tak 💪👏

journals
2. črc 2024

Kdyby mě to trápilo tak, jak tebe, asi bych uvažovala o nějakém plastickém zásahu. Musím říct, že i když jsem se toho bála, jak dopadnu, není to tak zlé a plavek se naštěstí nebojím. Zpětně velmi oceňuju to, že jsem v mládí makala, břicho měla pěkně vypracované a tělo si to naštěstí pamatuje i po dětech. Sice to už není co to bývalo, ale ještě před pár dny mi složila sousedka pochvalu, což mi samozřejmě udělalo dobře. Mohlo by to být sice lepší kdybych zase začala cvičit, ale jsem líná. Ale už před druhým těhotenstvím jsem si říkala, že kdyby to bylo hodně špatný, tak bych asi využila služeb nějakého plastického chirurga. Zrovna to břicho by mi vadilo hodně. Prsa ani tak ne, ale břicho jo.
A víš co je úplně nejlepší lék na špatné sebevědomí? Vyrazit někam na pláž. Protože tam když se podíváš okolo sebe, tak je každému fuk jak vypadáš, naopak když vidím okolo sebe ty ne úplně pevné ženské po dětech v tangách, často v nesedících plavkách, tak si říkám, že vlastně pořád dobrý 😉

lauriak
2. črc 2024

Ja som v pohode az do momentu kym sa nevidim na fotke. Inak ked sa divam do zrkadla tak mam fakt pocit ako super vyzeram a potom ma niekto odfoti ked sa nedivam a je to katastrofa. 🫣 Mam kg navyse a plus strasne strie na bruchu. Ale bezne nad tym nerozmyslam. Ja mam pocit, ze beztak nikoho pri vode nazaujimam 🤷🏼‍♀️

20190418
2. črc 2024

Jsem si podle názvu diskuze myslela, že dotaz bude na pojištění když děti něco rozbijou 😅 Jako taky se v plavkách nerada producíruju, ale abych si upírala blbnutí ve vodě s dětmi a mužem, tak to ne. V dnešní době jsou všude k vidění takové zjevy/extremy, že maminu od dětí v plavkach stejne nikdo neřeší.

mourovatakocka
2. črc 2024

Já tě naprosto chápu. Mám "jen" povolené břicho, netloustla jsem (zatím) nějak brutálně. Ale. Jak je člověk "zvyklý" ze stavu před dětmi a pak se najednou vidí v zrcadle a nepoznává se, to je fakt super pocit 😔 Dostaly se ke mně super plavky které mají ještě látku až ke spodnímu dílu - nejsou vysloveně nějak volné, ale maskují tu povolenou kůži. Spodní díl mám navíc nohavičkový, to je taky super. Máti mi nadává, že se ještě nemusím schovávat, ale mně je tak prostě příjemněji. Ani před mužem se necítím dobře nahatá - on by nic neřekl (půd sebezáchovy 😜), ale jde o můj pocit. Zkus si najít taky styl plavek, které ti budou slušet, v rámci možností životospráva a cvičení a užívej moře 😉

Jinak to jak nikoho nezajímáme, nemyslím si. Už to, že samy máme čas si všimnout, kdo má nepadnouci plavky či nezpevněné břicho. Čerstvě z bazénu - holky lehce nezpevněné s tím neslavným vlnícím se břichem (přesně já) se různě maskují, proti tomu ty velrybovite se striema a a několika břichy jsou napohodu s plavkama nejspíš půjčenými od starší dcery. Neříkám, že je špatně se za tělo nestydět, ale na druhou stranu se mi příčí, že bych takhle rezignovala a nedostatky vysloveně ukazovala.

palja
2. črc 2024

Já tě chápu. Mám jednodílné plavky s vycpávkami na prsa. Prsa taky vypadají jak vyfoukle balónky, ale na plastiku nechci, manžel nic neříkal.
Já mám zase problém po porodu vystavovat někde břicho. Strie tam mám jen 2 malé, ale po porodech se všechno změnilo, takže musím mít jen jednodílné plavky.
Jinak lidem je úplně jedno, co máš na sobě a jak vypadáš.

lauriak
2. črc 2024

@mourovatakocka ja si vyslovene vsimnem pri vode len zeny, ktore vyzeraju sakra dobre. Vtedy pozeram a hovorim si ako to robia a preco tak nevyzeram aj ja. Taky sedy priemer, ktory predstavuje najviac zien si podla mna nikto moc nevsima. A potom su extremy, nie v dobrom slova zmysle, kde ale mam pocit, ze strahavaju tu pozornost na seba zamerne.

mourovatakocka
2. črc 2024

@lauriak To máš pravdu, šedý průměr prostě zapadne a extrémů na obě strany si člověk všimne, i kdyby nechtěl 😁

autor
3. črc 2024

@mourovatakocka tak jsem řekla manželovi, že buď mě vyveze na nákupy nebo jede s dětma na dovolenou sám. 😂 Tak snad něco vyberu. Něco push up, co zakryje břicho. 😁 Jinak taky si myslím, že si ženy i muži všímají. Když teda koukám na děti, tak nevím, kde mi hlava stojí, tak to nemám čas koukat ještě ženským na 🐐🐐, ale když člověk vegetí na dece, tak co jiného lidé dělají, než se rozhlížejí kolem sebe. 🙂 A s těmi extrémy plně souhlasím, zrovna včera si po Lidlu vykračovala mamina, která na svou malou výšku měla minimálně 120 kilo a chodila tam v tričku s holým břichem a zaříznutými legínami. Někdy už je to sebevědomé přijímání svého těla hodně za hranicemi zdravé soudnosti. 🙃

levandule_k
3. črc 2024

To chápu, že se ti do operace nechce, ale je fajn, že člověk má tuhle možnost, byť sebou nese jako každá operace určitá rizika. (Já jsem ten typ, co dobrovolně pod kudlu neleze, to radši jistá nedokonalost.)

lauriak
3. črc 2024

@autorka Podla mna ked ma niekto mindrak zo svojho tela tak potom ma tendenciu sledovat ostatnych, komentovat si v hlave ako vyzeraju a zrovnavat sa. Ak si so svojim telom ok tak nemas potrebu riesit ani ostatnych.
Ja som so sebou spokojna aj ked nemam zdaleka dokonalu postavu a okrem fakt vyprovanych bab ma pri vode nikto nezaujima. Vacsinov si aj tak citam knizku alebo blbnem s detmi ☺️ A ak ma niekto potrebu pozorovat ma a porovnavat sa so mnou tak kludne moze 😅😅

te_reza
3. črc 2024

Srovnávat se s chlapem je úplně nesmysl. Oni to mají jinak. Mýmu stačí 💩 a má tři kila dole. Nehledě na to, že oni těhotenství a porod nezažívají.
Nejsem se sebou spokojená, ale taky jsem pěkně líná něco dělat. Ale kvůli pár špekům navíc se nebudu vařit ve vlastní šťávě. Ono když se rozhlidnes po koupališti. Dokonalé tělo má málokdo. Kolikrát si říkám, že vypadám oproti některým viditelně mladším ještě dobře.

klokanka31
3. črc 2024

Asi jsem divná, ale já na koupališti nikdy nečučím kdo jaké má tělo 🤔 Já koukám vždycky po obličejích... A když už mě něco fakt praští do očí, tak kdo má jaké extrémní vlasy.