Ahojte maminky. 🙂 Chci Vás poprosit o radu, jak skladujete vánoční cukroví, když bydlíte v bytě a nemáte žádnou "chladnější" místnost.
Moje maminka vždycky skladovala cukroví ve spíži, kde ale bylo chladněji (naši mají rodinný dům). V bytě si nevím moc rady... samozřejmě mě napadl balkon... ale nějak mi to připadne pořád divné... 😀
Nebo v ledničce 😉
tak to je asi většina pražských domácností divná 😀
Nejen Pražských 😉
pardon 😉 😀
Když jsem bydlela ještě u našich v baráku, tak mamka ho dávala na chladnou půdu, pak když jsem bydlela v bytě, tak jsem ho skladovala na balkoně a teď když bydlim v baráčku, tak ho dávám do chladnější komory nebo do lednice 😉
Cukroví buďto na balkón,nebo my máme v kuchyni špajzku nahoře s větřáčkem...tak to dávám tam 🙂
Bydlím v domě, takže cukroví mám ve studené spíži, to, které by se mohlo roztéct/pokazit (s polevou nebo krémem), v lednici.
Maminka v bytě dává cukroví do nejchladnější místnosti (ložnice, ke dveřím balkonu), polévané a krémové taktéž do lednice.
U balkonu bych měla strach, že může nečekaně začít svítit slunko, které sice nemá v zimě takovou sílu, ale přece jen by mohlo s cukrovím něco vyvést.
nahore ve spajzu je vetracek a je tam zima tak v krabicich tam nemame balkon jinak bych to mela na balkone zejo..hodne veci budu delat az tyden pred a dam do lednice viz opilej francek vosi uly a kokosovej nepecenej salam to by se zkauilo ted..
Momentálně bydlíme v domě, takže tam mám i poměrně velkou spíž a zákusky skladuju tam. dřív, když jsem bydlela v bytě, tak jsem dávala cukroví na balkón, pokud už jsem neměla nikde místo. jen to chce mít na tom balkoně zavřené v dobře těsnících krabičkách a určitě to tam nemít, pokud je moc teplo. Já spíš vždycky řešila v čem tu cukroví mám vlastně skladovat - vždycky jsem měla málo krabiček. Letos jsem se naštvala a objednala si tyhle dortové krabice http://www.obalove-materialy.cz/papirova-krabice-na-dort-300-300-100-mm-baleni-100-ks/d-1130. Sto kusů je sice hodně, ale podělila jsem se se sestrou a maminkou a mám klid. Dřív jsem sháněla krabice třeba od kuřat, ale ty většinou byly dost poničené.
No jasně, na balkon ... v ledničce je to zbytečné, když je venku stejná teplota. Taky to tam máme. Pečlivě ukryté za lavičkou, aby to manžel nenašel, to bych pak mohla péct cukroví nové 😀
Teja86: ty krabice jsou super :D já to řeším dózami, ale nemám jich tolik a halvně vesměs mám dozy plné obědů v mražáku do zásoby. Ale sto kusů je dost, pohledám tam menší množství. I když bych mohla krabice pak prodat sestřenici, co peče dorty.
Skladujeme ve spíži a na balkoně. Používáme zejména krabice od čokoládových kolekcí a od frgálů 😉
Tak já nevím, řeším obdobný problém... Spíž nemáme a kdybych to nechala na balkone, tak zrovna dnes by mi to celý zmoklo. Zrovna sousedka nadávala, že jí napršelo do cukroví (měla ho v krabici, je hodně pečlivá, ale když ta krabice nasákne, je to blbý). A tak nevím, jestli by mělo smysl jej přikrýt igelitem... Nejraděj bych opravdu měla chladnou místnost. ☹
Já mám cukrovi taky na balkóně,něco v krabicích a neco v plechových dozach.ale ted jsem zjistila že ořechy,které jsou v plech.doze hodně navlhly! ☹
No ahoj holky být vámi pořídím si na letošní Vánoce pořádné krabice na uskladnění cukrový. Já jsem si krabice na cukrový objednala zde http://www.obalove-materialy.cz/. Krabice jsou zde k dostání v nejrůznějších velikostech a to my vyhovuje. Mám doma na cukroví hned čtyři různé rozměry.
Šmarjá, to už se řeší vánoční cukroví? 😀
A co když bydlíme v bytě, balkon nemáme a v lednici moc místa není? :(
Co je na tom divného? 😕 My dáváme jen na balkon.