Šití na zakázku - jak určit cenu zboží?

schotja
27. bře 2015

Dobrý den, potřebovala bych poradit, jak určit cenu a kolik si říct za práci a za materiál. Dostala jsem jednorázovou zakázku na ušití patchworkového podsedáku velikosti 45 na 190cm s pohankovou výplní. Materiál bych ještě jakžtakž spočítat dokázala, ale vůbec nemám představu kolik si říct za práci.. Potřebovala bych poradit a slyšet další názory, kolik by jste si řekli za hodinu šití? Děkuju za případné odpovědi.

petrajurinova
31. bře 2015

Minimální hodinová mzda pro rok 2015 je 55,- Kč na hodinu. Ruční práce je drahá práce. Já bych se nebála toho, říct si nejméně o 100,- až 150,- Kč na hodinu. A nezapomeň si započítat i náklady na energii - nevím jestli se to šije na stroji nebo ručně, ale i při ručním šití je potřeba si k večeru posvítit a u svíček nebo měsíčního světla určitě šít nebudeš.

schotja
autor
1. dub 2015

Dík za odpověď, to stejné jsem se dozvěděla od vyučené švadleny.. Když vemu v potaz, že látku je třeba vyprat, vyžehlit, stroj taky něco spotřebuje.. 250.- za ušití plus látka a výplň..
@petrajurinova

manager55
2. lis 2016
Uživatel manager55 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od manager55.

Na portálu pro živnostníky je i kategorie Krejčí http://www.freelance-market.cz/c/%C5%98emesln%C3%ADk-krej%C4%8D%C3%AD, každý tam má poskytované služby i hodinovou sazbu, třeba vám to pomůže.

aaberushkaa
24. říj 2020

Také jsem začala s šitím a moc mě to baví, parádně se u toho odreaguji!

misulka84
2. bře 2023

@schotja pro kámošky je to ošidné, peníze bych si na první zakázku nevzala, ale potom bych si řekla třeba o symbolickou stovku.