Ahoj holky, omlouvám se za anonymní dotaz, ale asi pochopíte proč tomu tak je 😊
Jsem měsíc po porodu. Byla jsem nastrizena, ale už je to dobrý, rekla bych.
S manzelem jsme nějak zapomněli dodržet sestinedeli 🙈 Nic mě nebolelo, dikybohu, ale přijde mi, ze ve mě manžel trochu “plandal.” On teda říkal, ze to bylo skvělý, ze nepoznal zadnej rozdíl, ale já jo..
Vím, ze je pravděpodobně brzo po porodu, ale stejně se ptám - vy, kdo jste to měli stejně, upravilo se to časem samo? Pokud ano, kdy? Je možné, ze už se to nespravi? Pripadne cvičili jste nějaké speciální cviky (jsou vůbec nějaké?)? Pokud ano, za jak dlouho se to zlepšilo?
Předem moc moc díky 🙏
To jsou ochablé svaly pánevního dna, mě se to úplně spravilo až tak půl roku po porodu, jinak ano, jsou na to cviky a celkem fajn jsou venušiny kuličky, stačí s nimi posilovat pár minut denně, prostě je jen zavést a snažit se je udržet - můžeš si nimi víceméně i měřit, jak na tom jsi. Ze začátku jsem je nedokázala v sobě udržet, i když jsem zatla svaly co nejvíc to jde, tak stejně vypadly, teď už je udržím. Co jsem př. dělala, tak se snažila zastavit čůrání zatnutím svalů, to mi na začátku vůbec nešlo, zatla jsem, ale nešlo to zadržet, proud se jen trochu ztenčil, což je špatně, až tak po tom půl roce jsem to dokázala úplně zastavit zatnutím svalů.
Mě teda přišlo, že jsem ještě užší než před porodem. Též jsem měla nástřih a šili i vevnitř, tak nvm co tam natropili 😅
Manžel chtěl už tři týdny po porodu, taky jsem měla nástřih, ale žádný rozdíl jsem nepocítila, spíš mi přišlo jestli mi nedali o steh navíc ☺
@ejmate U mě šili jen venku, ale taky mám pocit jestli to nesešili víc ☺
Ze začátku, po šestinedělí jsem měla stejný pocit jak ty. Cca pět měsíců po porodu se to vše spravilo a naopak mi přijde, že tam nějaký steh ještě přidali. Máme spíš s partnerem opačný problém a to, že nás to oba prostě boli. Cvičila jsem cviky na pánevní dno, jestli to pomohlo těžko říct.
Mně přišlo, že to bylo vcelku dobré, jen já byla míň citlivá. Pak se to asi po půl roce zlepšilo. Nicméně teď, asi 14 měsíců po (nechápu proč až potom, po půl roce jsem měla pánevní dno podle mě v pořádku, nevím, jestli to bylo tím, že teď víc tahám malou nebo co) mi přijde, že mám povolené svaly pánevního dna. Vrátila jsem se ke kuličkám a lepší se to.
Já jsem po dvou porodech a prostě to už není, co to bylo, ale zase se tam toho víc vleze 😀 Takže stačí toho využít 😀
Ja byla taky nastrizena a vse se casem vratilo,jak melo. Presne po sestinedeli se do me skoro nevesel, pockali jsme par dni a vse OK.
Pilates, chce to posílit vnitřní svaly pánevního dna + Venušiny kuličky. Vím, že je většina považuje za sexuální hračku, ale opravdu pomáhají posílit ty svaly, zatnout ty správné. Ideální je sada, kde je víc ks různé hmotnosti a začít s nejlehčím a přidávat.
Nedavno to tady nekdo resil, mesic po porodu nemuzete cekat, ze vsechno bude jako pred nim. Devet mesici vse rostlo, chvili potrva, nez se to zase vrati do normalu. 😉 Ja rodila nekolikrat a vse, jak ma byt.