Sex po porodu. Máte podobnou zkušenost?

whiterose13
30. pro 2019

Ahoj holky, mám takový citlivý dotaz. Vím, že s tímhle se spíše chodí k lékaři, ale než tam půjdu (pokud nezjistím, že je to nevyhnutelné), chci se zeptat, jestli některá z vás má podobnou zkušenost. Po šestinedělí jsme zahájili s přítelem znovu sexuální život. Až do teď (půl roku po porodu), bylo vše super. Možná i lepší než před tím. Posledně mě to ale zabolelo, jakoby mi tam něco prasklo, ale nekrvácela jsem. Začala mě hodně bolet pánev a chodila jsem, jako kačer. Naštěstí jsem se z toho vyspala. Následek ale zůstal. Přítel je mimořádně obdařený a já ho i přes to přestala cítit. Sex už si neužívám a jsem z toho zoufalá. Má některá podobnou zkušenost? Postačí cvik pánevního dna nebo musím k lékaři? Děkuji za odpovědi. Doufám, že jsem vás nijak nepohoršila.

kristyn.g
30. pro 2019

Mozna něco od páteře.

lolam10
31. pro 2019

Sla bych k lekari

amazonkajanik
31. pro 2019

@whiterose13 raději k lékaři,jestli se tam něco neskriplo. Je divný, že by celou dobu v pohodě a najednou bys ho přestala cítit

priefi
31. pro 2019

@whiterose13 zajdi k lekari. Ono se mozna stalo i to, ze se Ti uvolnily vazy a otocila se Ti deloha. Mi se to ted stalo. Mela jsem ji zaklonenou do zadu, po porodu po sestinedeli take a kdyz jsem byla po pulroce na ko, tak byla pretocena. Pokud se to stalo i Tobe, teoreticky pri jine poloze bys mohla zase partnera citit

whiterose13
autor
1. led 2020

@priefi určitě si zajdu a jak se to u tebe řešilo? Operace nebo nic? :O

priefi
3. led 2020

@whiterose13 nic, proste se otocila. Popravde je to spravnejsi poloha. Kdyz byla do zadu, je to sice fyziologicke, ale kdyz je ms, tak pry to vic boli, styk v urcitych polohach boli atd. Takze jsem zvedava na tu ms, ocenila bych, kdyby teda byla mene bolestiva nez doposud 😅

amazonkajanik
3. led 2020

@priefi jestli je to,jak říkáš, tak bych to možná brala taky. Též mám tu zaklonenou, přítel je od přírody ještě k tomu víc vybaven, takže poloha jako nohy na ramenou, nebo na psa bez toho,abych se vrtela kvůli správnému úhlu, to prostě nejde. A o bolestech při MS ani nemluvím, to byl kolikrát budíček 😣

priefi
3. led 2020

@amazonkajanik popravde neco boli, neco ne. Kazdopadne, co pred tim.bez problemu, ted uz vadi a naopak. Co se tyce ms,tak jeste jsem nemela, nemuzu soudit, ale pred tim byla bolestiva

amazonkajanik
4. led 2020

@priefi tak ono se tvrdí, že bolest u ms se má zmírnit i po porodu. Mě se to nějak vyhlo a bolí pořád stejně i když už ne tolik,jako ve 14 a po vysazení HA

priefi
4. led 2020

@amazonkajanik me po porodu 1.den ms bolela teda pekelne, tehdy prisla po 1.po 9m, ale mela jsem poraneny a sesity cipek a mela jsem pocit, ze to jde mozna z nej ta bolest. Tak uvidim ted. Mladsi ma rok a ms porad nic, popravde vuuuubec mi nechybi 😂

amazonkajanik
5. led 2020

@priefi ty jo, sešitý čipek,jejda. A to jsem nadávala na to,že jsem se přes nastrih trhla až ke konečníku (nestihla jsem ho odmítnout). Já měla MS hned po 6nedělí a pak skoro po měsíci. A jelikož jsem kojila (jestli se tomu tak dá říkat) jen do 3měsíců, začaly chodit pravidelně +-2dny

priefi
5. led 2020

@amazonkajanik jj, sesity cipek, nejspis po tom, jak se manualne otvirala branka, protoze ja jsem byla zasekla a nic se mnou nehlo. Kazdopadne mi to zapomneli napsat do papiru, ale ja jsem si pamatovala, ze mudra se zarazila, rekla, co to tu je, to je taky treba zasit a zoravu psala sestra a uz se zdalo, ze je hotovo, tak sla od PC a mudra, ze to pak dopise a nedospala. Jako nemam ji to za zle, hlavni je, ze to zasila, ale nechapala jsem, ja rodila 30h a ona tam byla uz 29h, v noci porody, takze ani si nemohla zdrimnout nic... me odrodil ale zastupce primare, ona pak uz jen asistovala a delala nastrih. Strihla a zastupce, ze jeste... no to 2.strihnuti me teda zabolelo a pekne dlouho jsem se hojila. Nastval me muj gyndar, ve zprave nebylo nic o cipku a kdyz jsem se zeptala, tak pry nic, ze se mi asi jen neco zdalo, ze jen nasteih.... po 2 letech sel do duchodu a nova lekarka hned na vstupni prohlidce, ze mam zjizveny cipek, ale v papirech nic nevidi, jak se mi to stalo 🙈 no jak... 😂

amazonkajanik
5. led 2020

@priefi no ty kráso. Já právě porodila hrozně rychle, do 30min od příjezdu. Navíc měl syn jen 2,66kg takže by nastrih nebyl treba. No a doma jsem si ve spaní 3stehy trhla a hrozilo znovu šití. Ale mužský je zdravotník, tak mi to striknul nějakým sprejem a zbytek dohojil hemagel. Pak byly problémy s hemeroidy, snad 5měsíců jsem brecela na záchodě, zlatej porod

whiterose13
autor
5. led 2020

@priefi no já právě potom měla jednu extrémně bolestivou ms a teď mám týden zpoždění takže 🙄 snad to je tím, že ještě nemám srovnanou ms po porodu a nic a tím "úrazem"

priefi
5. led 2020

@amazonkajanik druhy porod byl pro zmenu za odmnu. Slo to rychle. Jen male poraneni bez nutnosti siti, jen mi to zapudrovali
@whiterose13 nejlepsi bude, kdyz zajdes za dr., zpozdeni muze byt hormonama. Ale treba moji babicce spada deloha a pak sla na operaci. Jenze docela pozde. Dr.se ji zeptal, kolik ma deti a ona, ze 3 a ze ji rekl aha, tak to je dobre. Az kdyz se dostala k jinemu, ten se zhrozil, poslal ji na operaci, ale ona tehdy uz byla po prechodu, ale konecne pochopila, proc to 4.vytouzene dite nikdy neprislo...

ivuska1986
15. led 2020

@whiterose13 myslím, že je to na lékaře, primárně mě napadlo, že Ti praskla cysta- je to ukrutna bolest a pak bylo potřeba čištění. Moc bych neotalela a šla bych se poradit.

priefi
16. led 2020

@whiterose13 jak to s Tebou dopadlo?

lindikova
16. led 2020

Hm, mě ještě napadla zablokovaná kostrč, to by mohlo vysvětlovat i to lupnutí a chůzi jako kačer. Určitě bych i tohle zvážila.

whiterose13
autor
17. led 2020

S přítelem jsme používali pesar, který mě tam poranil, ale už je vše v pořádku. Navíc jsem z něj otěhotněla takže holky, vřele nedoporučuji pesar jako formu antikoncepce. Prý 98% účinnost. To určitě. Nasazený byl správně, ale nikde nepsali, že pokud má chlap větší penis, tak to vadí.

priefi
17. led 2020

@whiterose13 a co jsi pouzivala za pesar? Moc jsi me nepotesila, protoze jsem na nej chtela prejit. Takze jestli chapu spravne, tak to lupnuti byl pesar a pri tom lupnuti Te poranil? No... tehotenstvi asi nebylo v planu, kdyz mas cerstve po porodu. Co budes delat?

whiterose13
autor
17. led 2020

@priefi já jsem blbá s prominutím a nepřečetla jsem si recenze na pesary.. jen pár a ty byly pozitivní. Až teď vidím, že je jich dost negativních.. Hodně žen s nimi otěhotnělo .. Koupila jsem si Cayu, ale co tak čtu i ten FemCamp je na nic.. musela jsem jít na umělé přerušení a to jsem nechtěla :( nikdy.. ale s partnerem, který je nezodpovědný, s ničím nepomůže a ještě vyčte, že pro mě po zákroku musel chodit, to ano jinak nejde..

whiterose13
autor
17. led 2020

@priefi ano to lupnutí byl ten pesar.. zavedla jsem ho správně, ještě jsem hmatala, jestli zakrývá čípek a vše bylo ok.. nechápu.. prý 98% účinnost.. to určitě.. přemýšlím nad nehormonálním tělískem..

priefi
17. led 2020

@whiterose13 precti si o nehormonalnim a zjistis, ze ho asi taky nechces. On totiz nezabrani oplodneni vajicka, on ho zkikviduje bilyma krvinkama a obcas se mu to nepovede a embrio se chyti 😉

To je mi moc lito, ze to tak dopadlo 😔 a jak se citis?

whiterose13
autor
17. led 2020

@priefi ježís :( tak jak se má pak člověk chránit? Hormony ani jedna si myslím nechceme.. 🥺 už lépe, ale je to maras.. nechtěla jsem tohle nikdy.. útěcha aspoň, že to byla zatím jen taková pidibuňka 🥺 ale trhá mi to žíly, nebudu lhát.. děkuji za optání. 😊

amazonkajanik
17. led 2020

@whiterose13 no ty kráso a já nad pesarem taky přemýšlela. To bych dopadla,jeje. Je mi líto, že to takhle skončilo a ten tvůj by zasloužil pár facek. Ti vyčte, že pro tebe musel.

priefi
17. led 2020

@whiterose13 je mi to moc lito. Snad se z toho brzo dostanes. Tvuj partner Ti mel byt utechou a ne se oborovat, ze Ti ma pomoci.

No... jedna vec jsou hormony, ktere taky nejsou 100% a druha vec je, nezpomenu si na presny nazev, sledovani sama sebe, kdy sledujes cipek, hlen a teplotu. Z toho zjistis plodne a neplodne dny. Touto cestou asi pujdu. Puvodni plan byl v neplodne fencup a v plodne nic, nebo s kondomem. Manzel v neplodne nechtel zadnou ochranu a v plodne oboje, ale kdo mi rekne, kolik toho prezijou jeho spermie, ze.... navic ja jeste nemam ani ms, takze se musime spokojit s kondomem, ani jednomu nesedi... a na fencup se musim zeptat mudry, jak to s tim je, kdyz mam poraneny cipek z 1.porodu, zda vubec ho muzu