Samota. Jak si krátit dlouhé chvíle?

29. kvě 2024

Hezký večer všem,
jak začít...Už dlouho marodím,tak jsem doma.Jen do obchodu atd.Nemám kamarádku.Přestěhovali jsme se do města,tak tu nikoho neznám a přijde mi,že ani o seznamování nikdo moc nestojí.
Jak jsem sama doma pořád,tak mi je smutno a dlouhá chvíle.Uklidím,uvařím a pak🤷🏻‍♀️.
Zažil jste to někdo?Jak jste si krátily dlouhé chvíle,nebo co jste dělali celý dni?
Nemám děti a přítel jezdí jednou za 14 dní na dva dny.
Děkuji za odpovědi

cilkat
29. kvě 2024

Děti nemáš, přítel doma není... co ti brání 2-3 večery v týdnu aktivně věnovat nějakému koníčku? Koníčku, za kterým budeš muset mezi lidi. Je to nejsnazší způsob seznámení.
(Jinak ano, ten pocit znám. z mateřské... jenže tam mám zároveň 24/7 u sebe to dítě a prostě nemůžeš na dvě hodiny na aerobic... protože to díět hodinu bez tebe nedá.)

autor
29. kvě 2024

@cilkat S tím koníčkem mě to ani nenapadlo.Což ty večery ještě ujdou.Dívám se na telku,oblíbený pořady.Ale přes den hrůza.Už mě začíná vše bolet,nebo jak bych to řekla.
Děkzju za rady😊

irmamala
29. kvě 2024

Bez makat.

autor
29. kvě 2024

@irmamala ráda bych,ale nemohu,marodím.Ale to jsem psala,tak předpokládám,že číst umíš🫣

prejeta_zaba
29. kvě 2024

Jejda já jsem dnes za jedno odpoledne bez dětí udělala práce, že běžný člověk by to měl na celou sezónu. 😄 Nemít furt za zadkem děti, nevím co dřív. Jak může někdo takhle marnit čas? 🤷‍♀️ Vždyť máš prakticky neomezené možnosti co dělat, proč si toho nevážíš?

autor
29. kvě 2024

@prejeta_zaba no právě že mám vygruntovaný cely byt několkrát.No právě se ptám na nápady🤷🏻‍♀️🙃

klokanka31
29. kvě 2024

Nebavilo by tě třeba malování podle čísel, diamantové malování? U toho hodiny letí jak 🐷

autor
29. kvě 2024

@klokanka31 neslyšela jsem o tom,tak nevím😊.Kouknu na net

exbordelar
29. kvě 2024

S cim marodis?
Ano, ten pocit znam, brrr. Kdyz jsem byla v prvnim tehotenstvi na rizikovem, nekdy snad od ctvrteho mesice. To byla uplna hruza. Trcela jsem doma a cekala na manzela, az prijde domu z prace. Doma nalestene snad i stropy. Podlehala jsem az depresi a sebelitosti. Ja jsem hyperaktivni clovek, co musi neustale zamestnavat hlavne hlavu ale i telo, a byt pet mesicu doma, nikam nesmet a nic nemoct, to bylo peklo na zemi 😅 Od porodu jsem se uz nikdy nenudila 😆
Ale zpetne si rikam, ze jsem se za tu dobu mohla naucit nejakou dovednost, kdyz jsem mela tolik casu! Treba:
- naucit se sit (to jsem zacla az s detmi za zadkem)
- naucit se nejaky jazyk / popr. vypilovat svou anglictinu
- precit hromadu knih
- napsat knihu
- dovzdelavat se ve svem oboru

Ale v te dobe jsem mela zatemeny mozek prozivanim tehotenstvi a teseni se na miminko, tak mozna proto jsem tu dobu "prosvihla".

veunka17
29. kvě 2024

V době vycházky si najít podle možností cvičení/,tvoření (nějaký "kroužek"), číst knížky, začít i třeba online nový cizí jazyk nebo pilovat cizí jazyk, webináře v určitém oboru, šití, háčkování... Ono toho je dost, jen se trefit co by bavilo 😁 vím když jsem byla těhotná za covidu na neschopence, to bylo na palici... I přes veškerý vládní nařízení jsem chodila se psem na procházky zadní brankou rovnou na louku 🤣

reeeza
30. kvě 2024

Tak pokud moc nemůžeš mezi lidi, jelikož marodíš, tak se prostě socializovat budeš jen těžko. Kamarády si tak najdeš jen obtížně.
Brala bych to jak to je a netrápila se tím. Nemá cenu plakat nad rozlitým mlíkem. Změnit to momentálně nemůžeš. A není to tak napořád, jen po dobu nemoci.

Koníčky: četba knih, cvičení, nějaké tvoření, nebo šití na stroji, zahradničení, pečení, zavařování... Co zkusit doměstiku, je tam spousta kurzů?
Případně nějaké produkty pak prodávat online...
Můžeš dokonce s něčím novým začít 🙂

Nebo nějaký vzdělávací online kurz? Třeba výuka jazyka, zdokonalit se v angličtině nebo teoreticky v nějakém oboru?

Určitě zařaď nějaký sport, pohyb, ať už domácí cvičení, jógu, tancování nebo venkovní procházky, plavání v době vycházek.

Ono to asi i bude chtít si prostě vytyčovat nějaké cíle ( třeba i jen malé) a denodenně je splňovat nebo směřovat k nim, vytvářet si tak dopamin a předcházet tak depce. Jinak budeš úplně bezprizorní prokrastinující stín 😅😅což nechceš;)

Co tě baví?

maja050812
30. kvě 2024

Také jsem jednu dobu marodila přes tři týdny. Mám teda manzela a dceru takže jsem se potřebovala zabavit od 7:30 do 16:00. Uklidila jsem, uvařila a bud jsem se koukala na Netflix nebo jsem si objednala plátna a akrylové barvy a začala jsem tak spontánně plácat barvy 😂. S manželem jsme začali předělávat v tu dobu koupelnu a dětský pokoj takže jsem se pustila i do těchto prací (malování, skládání nábytku atd..). Čekala nás i dovolená v Jižní Koreji (Soul) a ja mám rada když někam takhle jedeme a umím aspoň nějaký ten základ tak jsem se začala učit korejsky.

barumrallyebum
30. kvě 2024

Pokud zdravotni stav dovoli- vzdelavat se, cist knihy, nejaky lehci cviceni ( rehabilitacni)..

prejeta_zaba
30. kvě 2024

Tak jakýkoliv koníček přece - malování, šití, háčkování, nějaké vyrábění, četba, sport, můžeš se naučit nový jazyk nebo nějakou dovednost, nějaký online kurz nebo si zlepšit to stávající, můžeš si najít nějakou práci z domu nebo třeba doučovat, péct na zakázku, na jaře jsi mohla prodávat sazenice - zaset pytlík semínek a pak rostliny rozdělit do kelímků zvládne každý a mohla sis tím přivydělat. Zahrada nebo balkon se dá osázet a starat se o to. Můžeš něco zlepšit v bytě, vymyslet překvapení nebo dárky pro partnera, můžeš někomu pomoci - hlídat děti nebo třeba s žehlením - jestli jsi na nemocenské a musíš být jen doma. Ono taky záleží s čím jsi doma, jak dlouho budeš a čím se živíš. Ty jsi svého štěstí strůjcem, jsi dospělá, takže je obrovská škoda pozabíjet čas u televize a čekat, že ti někdo vymyslí zábavu. 🤷‍♀️

prejeta_zaba
30. kvě 2024

Ještě mě napadlo, já mám moc ráda úklidová videa, vždycky mě namotivují něco doma zefektivnit, možná to znáš nebo nepotřebuješ, tak jenom pro zajímavost - třeba uklidproklid nebo uklid_si (a mraky dalších) na instagramu, kromě obyčejného úklidu třeba vyčistíš celou pračku nebo vybělíš spáry v koupelně, vyleštíš dřez atd., takové ty zapomenuté věci.

adelisss
30. kvě 2024

Nevím, jestli máš vycházky, ale je fajn se podívat na akce v místě bydliště. Třeba nedávno jsme s dcerou byly na výtvarném workshopu a ani to nestálo moc peněz - což občas člověk na nemocenské řeší, že si úplně nemůže vyskakovat. Není ve městě třeba útulek pro psy? Občas tam hledají lidi na venčení pejsků. Jsou i různé dobrovolnické akce - třeba sázení stromů. A pak samozřejmě koníčky doma. Ale jak jsem pochopila - nejspíš ti chybí sociální kontakt. Kdyžtak napiš SZ.

lamiaaa
30. kvě 2024

Podle sebe, co jsem já dělala, když jsem byla na neschopence, tak dle toho, jak jsem se cítila: čtení (mrkni na stránky Databáze knih, kde se dá najít plno inspirace, co číst), kreslení (jak tu někdo zmiňoval, můžeš zkusit malování podle čísel), koukání na filmy (předplatila jsem si netflix). Úklid bytu, přerovnání skříní, probrání vytřídění oblečení, co už nenosím, přesazení kytek, vaření-zkoušela jsem různé recepty...prostě celkově bych tak řekla, že jsem dělala hodně věci, na který během shonu práce a koníčky (které mohu provozovat, když jsem zdravá, ne na neschopence) prostě obvykle neudělám, protože se mi do nich nechce anebo není čas.

drep
30. kvě 2024

Co bych dělala já. Ráno hodinka na Duolingo, možná bych hledala i jinou aplikaci na jazyky. Pak bych si zacvičila, buď poctivě nebo nějaká rehabilitační jóga, cokoliv co jde i po operaci/úrazu. Pak bych vytáhla puzzle a byl by čas na oběd. Po jídle bych se natáhla s knihou a četla. Kdybych měla vycházky, tak bych vypadla ven, když jsem měla roztříštěnou ruku, tak hned jak jsě dostala vycházky, tak jsem šla aspoň na tři hoďky ven, prostě jsem obcházela okolí, event. Na kafe s kámoškou, na výstavu… Pak bych pofackovala byt, udělala jídlo na zítra, večer bych si dala pár dílů doctor who a šla spát. To jsem se zasnila

exbordelar
30. kvě 2024

@drep hmm, to by nebyl spatny den 😁 Hlavne to puzzle! 😎😃

eliskaboryskova
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
pavca1982
2. čer 2024

Nebo taky skvělá reklama na hazard že?🤦‍♀️