S koronou běhá venku ...

maminakarol
20. lis 2021

Nechápu bezohlednost některých lidí... Mají pozitivní test na koronu a vesele si chodí venku, po celé vsi jako by nic.. 🥲
Pak se to nemá roznášet dál. Nejhorší je že jsou to sousedi vedle nás 😠

betelgeuzz
20. lis 2021

@maminakarol jestli ti to vadí, tak na ně zavolej policajty. Otázka je, jestli přesně víš, jak to mají. Na švagra taky zavolali sousedi policajty, akorát mu už izolace skončila.

klokanka31
20. lis 2021

@maminakarol Nebo je očkovaný a myslí si že jeho se nic netýká 🤨 lidi jsou čímdál blbší 🤔

mdch91
20. lis 2021

Kdyby soused chodil po vesnici s pozitivnim testem, skoro bych rekla, ze nenakazi vubec nikoho. Jde tak i na pivo?

bara88
20. lis 2021

jako jak běhají po celé vsi,schází se z lidma nebo se jen prochazí a lidem vyhýbají?pokud ti to vadí a víš určitě že mají karanténu zavolej policii a máš to

uzivatelkapetra
20. lis 2021

A nevenčí třeba psa? Ten totiž týden nevydrží 🙂

Pokud nechodí do společnosti, nevidím důvod proč nevylézt ven.

levandule_k
20. lis 2021

A jsi si jistá, že mají pozitivní test na koronu? (Kdo má pozitivní antigen dělá se u něj ještě PCR...)

Osobně mě nechává klidnou, když někdo chodí s covidem po venku bez roušky/respirátoru. Vzhledem k tomu, že očkovaní nemusí na testy. Tak tady tiše roznášeli covid také. (Po určité době není vakcína tak účinná a můžou se nakazit.)

PS Nic proti očkovaným a neočkovaným, každého volba.

vendelinka08
20. lis 2021

No a co, pokud nechodí mezi lidi, tak se snad mohou nadýchat čerstvého vzduchu. My také chodíme kolem domu. Ne mezi lidi

mimco
20. lis 2021

@maminakarol taky jsme chodili ven, do lesa, nic nám dohromady nebylo, doma malé mimčo co usnulo přes den jen v kočárku, to jsme jako měli být 14 dní pod zámkem?
Jsi milá sousedka, to musí být radost 😅

krisstina93
20. lis 2021

Jak víš, že mají pozitivní test? Pokud jsou treba jen v karanténě, tak mají možnost si dojít treba nakoupit.

klokanka31
20. lis 2021

@mimco
@krisstina93 Nemají takoví lidi být náhodou doma, proto taky ta "karanténa"? Pak nemáme být tam kde jsme když na to každý kašle

bara88
20. lis 2021

@klokanka31 ježiš pokud se člověk jde projít a s nikým se nepotka a nebaví tak nechápu proč se zavřít na 14 dní doma

mourovatakocka
20. lis 2021

@maminakarol Já teda nevím, kde bereš jistotu, že jsou nakažení, ale pokud jen chodí po venku, je šance, že někoho nakazí minimální. Nemusíš se s nima ani líbat, ale ani je sypat vápnem. Pokud chodí někde po návštěvách a chlubí se pozitivitou, je to trapné, o tom žádná, ale hrát si na Pavlíka Morozova, no nevím, to je na zvážení. Vzhledem k tomu, že očkovaný s pozitivním kontaktem nemusí na testy, do karantény a slovy hlavní hygieničky ani omezovat kontakty, tak by mi soused procházející se po venku asi žíly netrhal.

zuzkasim
20. lis 2021

Nic proti, naši karantéňáci chodili aspoň na hodinku denně ven. Ten, který měl pozitivní test, měl rýmečku, první týden doma, druhý týden chodil taky ven, aby byl na vzduchu, aby mělo tělo postupnou zátěž. Jsou na hřišti, kam téměř nikdo nechodí, blbnou s balónem, s koloběžkou, nebo je muž bral na procházku. Já s pozitivním testem byla doma 10 dní, pak jsem začala chodit na procházky. Abych viděla, jak to zvládám, protože nastoupit po 2 týdnech izolace do práce naplno a navíc dodělávat hromadu restů, které se tam za ten čas nakupily, to bych se taky mohla zase brzy sesypat. Každý rozumný člověk ví, že ke konci nemoci je vhodné chodit na čerstvý vzduch na procházky. Žijeme ve městě, takže kolem paneláků mě taky ledaskdo mohl vidět, no a? Pokud ti venku nakažený nenaprská přímo do obličeje, nemusíš se ničeho bát.

petrasipkova1
20. lis 2021

Taky znám jednu umělkyni, co chodí s covidem na nákup, protože ji to pry prospěje, co na to říct 🤦‍♀️😓

hanyzka11
20. lis 2021

No ono je to těžký. My máme teď taky karanténu. Syn pozitivní, bez příznaků. Ale k večeru taky aspoň obejdeme vesnici. S nikým se nevídáme i když jako dospělí očkovaní bychom mohli.

mimco
20. lis 2021

@klokanka31 ne, měla jsem na drátě tehdy jak hygienu, tak MUDr., byli ve shodě s tím jít určitě na vzduch, hlavně s dětmi. Bydlíme na vesnici, sousedy jsme obešli obloukem, i s infem., že máme ,,lepru” a v klidu si chodili po polňačkách a lese.
Kdybych byla hovado jedu v pátek odpoledne s covidem do kaufu na nákup. V tom je ten rozdíl, víš.

orisek56
20. lis 2021

Je to o lidech. Já se obecně už 2 roky vyhýbám akcím a lidem ve větší míře. Zvykli jsme si chodit a jezdit na výlety do přírody, nebo chodit za vesnici. A stejně jsme v lednu ten covid chytli...... Asi u lékaře, nebo v obchoďáku... To už nezjistim, ale jedno z toho. A pak mám tady na proti jednoho typka, co sem jezdí a jezdil i v nejtvrdším uzavření okresu na chalupu kalit a kalí pořád, 20 lidi z různých koutů republiky a kalili i když se na chalupu uklidil s covidem. Já byla sice poctivě s covidem doma, ale protože jsem fakt byla ráda, že vůbec dýchám i když pomalu na poloviční objem plic, ale pak jsem taky pomalu chodila ven. Chodník, ani silnici nenakazis, jde o lidi. A co se týče léků, tak sorry, ale i v karanténě mi šel manžel pro léky, protože prostě nebyl nikdo, kdo by mi je dovezl. Jsou situace kdy to jinak nejde, což je něco oproti bezohledným sobcum, co jdou vedome skotacitez lidu a nemusí rozdíl. Ale nevidím nic špatného na tom, aby nemocný člověk se procházel venku pokud splní opatření.... A selský rozum.. O ten jde především

klokanka31
20. lis 2021

@mimco To zas jo, když se fakt nedostanete s nikým do kontaktu. Ale když pak slyším bavit se dvě děti na hřišti,že jedno z nich je v karanténě, to se mi nezdá v pořádku.

bara88
20. lis 2021

@klokanka31 proboha ale zase nemůžeš věřit všemu co řeknou děti na hřišti

klokanka31
20. lis 2021

@bara88 A proč ne,v téhle době? Většina lidí už na jakákoliv opatření kašle. A proč neposlat dítě se psem na vzduch že?

bara88
20. lis 2021

@klokanka31 pro někoho by bylo lepší se starat víc o sebe a neposlouchat cizí rozhovory🙂

klokanka31
20. lis 2021

@bara88 Tak když procházíš kolem děcek co řvou jak na lesy,tak asi něco zaslechneš i když nechceš ne? 🙄 Můžeš se starat jen o sebe,ale v téhle době je fajn si všímat i ostatních, abys věděla od koho jít radši dál.

mimco
20. lis 2021

@klokanka31 přečti si to po sobě ještě jednou, mě je z toho normálně úzko 😞

klokanka31
20. lis 2021

@mimco Proč?

bara88
20. lis 2021

@klokanka31 být tebou,nepřibližovala bych se radši k nikomu ,nikdy nevíš ,kor teď🙂

klokanka31
20. lis 2021

@bara88 Nevím co je špatnýho na tom že se lidem opravdu vyhýbáme...

bara88
20. lis 2021

@klokanka31 ale to není špatné

treasurka
20. lis 2021

@maminakarol Ja myslim, ze bys je mela nahlasit, ale pekne anonymne, abyste byli porad jako kamosi. A pak cekat potme schovana za zaclonou, co se bude dit 😉😉😉

barmil
20. lis 2021

@klokanka31 prosím Tě, doma v karantene jsou teď všechny děti, které měli ve třídě pozitivního. To pak máš ze školy třeba 8trid, to je 250deti. A těm dětem nic není. A co mají dělat těch 14dní? Testy doma jim vyjdou negativní, tak proč by nešly ven? Vždyť když máš pozitivní dite, ale ty jsi očkována, tak Ty ani do karantény nemusíš. Známý takhle měl pozitivní dceru, jezdil normalne na nákupy, práce a pak si ze srandy udělal test a byl pozitivní on i manželka a to nikdo neřeší.. Tak přestaň být paranoidní, protože nejvíc to teď roznasi právě ti, co se do karanteny nikdy nedostanou a testovat je taky nikdo nebude.

mimco
20. lis 2021

@klokanka31 je smutné, kam se posunulo lidské uvažování, hrozná doba, pořád ještě to jsou děti, které zmiňuješ, děti, které byly rok a půl na distančce, zakázali jim zpívat, plavat, kopat do balónů, dělat co je baví, a hlavně plnohodnotně studovat, teď jim kvůli karanténě zakazují vystrčit nos z baráku, moje dcera, ač úplně zdravá, má nařízenou během 2 týdnů už podruhé, vždyť je to úplně na hlavu, vůbec se rodičům nedivím, že je pustí ven.
Např. u nás: údajný kontakt ve středu, info. o tom jsme dostali až v neděli večer, v pondělí večer přišlo trasování s žádankou, v pondělí na test, výsledek v úterý večer, negativní. Není to tak náhodou celé k nasrání? Stejný scénář se odehrál i o týden dřív. Se divím, že pracující rodiče ještě drží nervy na uzdě…