Rušení nočního klidu - trvající celé léto. Jak byste to řešili?

2. srp 2024

Ahoj,
jak byste řešily rušení nočního klidu, které probíhá každou noc. Bydlíme v bytovce a těchto bytovek je tu několik a jsou postavené do L. V jednom z bytů každou noc hraje televize na hlasitost asi tak 62. Jak je teplo a jsou otevřená okna, tak se to mezi domy rozléhá.

Už ve 22:00 když jdu spát, tak tu televizi slyším, přesně slovo od slova. Večer se mi podaří usnout, jenomže ta televize tam hraje do 2:30 a třeba na dnešek mě v 1:30 vzbudil AZ-kvíz a pokračovalo to Banánovými rybičkami.

Je to každou noc přes léto. Co byste dělaly? Zavolaly Policii? Když zavolám Policii dozví se ten dotyčný, kdo ji zavolal?

michaela666
2. srp 2024

Víš kdo konkrétně to je? Já bych tam slušně šla a požádala, že je to problém a jestli s tím může něco udělat. Až potom bych řešila policii.
Můj otec je hluchý na jedno ucho, u televize často usíná kolem 21 hodiny a hraje mu to až třeba do těch 2:30, kdy se vzbudí a jde si lehnout do ložnice. Třeba si dotyčný neuvědomuje, že dělá takový hluk.

hojda
2. srp 2024

Není to nějaký důchodce? Babička taky neslyší a televizi měla hrozně nahlas, vyřešilo se to sluchátky.

autor
2. srp 2024

@michaela666
@hojda Máme zjištěno, že v tom bytě odkud to jde bydlí žena a muž věk 50 - 55 let 😐 Zřejmě nechodí do práce, tak nemusí vstávat 😬

cilkat
2. srp 2024

Pokud zavoláte policii, obvykle řekne něco jako "sousedi si stěžují na hluk", ale nesmí samozřejmě říct jméno. ... Ale pokud nemáte dojem, že to jsou psychopati, kteří vás roztrhnou mezi dveřmi a víte odkud to jde, opravdu mi přijde mnohem rozumnější je slušně požádat, aby se chovali tak, aby se dalo v okolí spát. Teprve pokud to nepomůže, tak volat policii. Policie je přecejen poněkud silové řešení.

sorboni30
2. srp 2024

@cilkat jo, jenže když pak neposlechnou a neztlumi to a oni zavolají policii tak ti lidé už budou vědět kdo je na ně zavolal.. 👍 Já bych se zeptala policie co s tím, jestli by jim nemohli domluvit. Však policisté jsou taky lidí, není proč se jich bat

martinka_33
2. srp 2024

1. Zajít za dotyčným a zkusit se domluvit. Je to evidentne hluchej duchodce, takze navrhnout ze mu koupis sluchadla (on to je treba muze zaplatit, ale koupit je umet urcite nebude). A ze je ma po desate vecer pouzivat
2. Pokud nebude souhlasit tak kazdy jeden den volat policii, mestskou, statni, to je fuk. Ono se jim to po nekolika vyjezdech taky nebude libit (ale muso tam jet), takze dedousovi zacnou davat pokuty.

Siusedske vztahy to narusi, ale radsi bych spatne vztahy s hluchym dedkem (babkou) nez se nevyspat.

martinka_33
2. srp 2024

No v 55ti by hluchá být nemusela, ale asi je... Oni ti lidi to ani nevi ze to maj moc nahlas, jim to pripada ok. Muj deda mel tak nahlas televizi ze byla slyset pres zavrene vchodove dvere do domu a to bydlel v prvnim patre a obyvak mel pres dalsi dvoje dvere. Táta mu koupil sluchadla a kdyz jsem u dedy pak byla a ten mel pusteny zvuk do sluchadel, tak jsem pres ty sluchadla normalne slysela a rozumnela 😀 Byl hluchej z 80ti %, nastesti byl soudnej a ty sluchadla pouzival i pres den, protoze jinak chudaci sousedi...

miryp
2. srp 2024

Začala bych slušnou žádostí o snížení zvuku. Nemusí si vůbec uvědomovat, že to má tak nahlas, nebo může být nahluchlá jako můj muž. Pokud je sousedka normální, nebude s tím mít problém a zařídí se podle toho. V opačném případě to můžeš zkusit řešit buď s městem, které je schopné zajistit měření hluku, nebo s policií.
My jsme rodina, která žádný virvál nedělá a v deset večer jsme bývali všichni v posteli. Přesto za námi přišli sousedi, že se v klidu nepodívají na televizi, protože od nás slyší každý krok (máme plovoučku s protihlukovou vrstvou, ale manžel prostě neumí chodit, dupe jako slon, do toho děti a kočka). Vzali manžela i k sobě do bytu, aby si to poslechnul. Uznal, že je to fakt hodně slyšet, takže jsme upravili večerní rutinu tak, aby po osmé večer u nás bylo co nejméně pohybu a i sousedi měli klid.

nikjean
2. srp 2024

Proč to řešit jednoduše, když to jde složitě. 🙄 Co tak zvednout zadek a jít slušně problém vykomunikovat s daným člověkem? Pokud to nepomůže, pak je na místě to řešit radikálnějšího cestou, třeba tou policií.