Jdu se tady ještě jednou vykecat, postěžovat si.
Procházím rozvodem. Manžel mi před pár měsíci oznámil, že má rád někoho jiného, ona ho nechce. Dohodli jsme se, že tomu dáme čas, budeme od sebe a uvidíme co bude. Jenže on místo, aby si dal klid, srovnal si věci v hlavě, tak si našel "kamarádku" které se začal svěřovat, jezdit za ní. Vyvrcholilo to teď, když s ní jel na dovolenou "vyčistit si hlavu". Zároveň mi píše, že si uvědomil jakou blbost udělal, že mu s dětma chybíme, že během chvíle zničil všechno,co jsme tolik let budovali, že je blbej, že si to bude do konce života vyčítat a podobně. Já musím říct, že jsem naprosto zničená, zklamaná, zhnusená. Tak strašně mě to celý bolí. Vidím jaký negativní dopad to má na děti. Já se nemůžu na nic soustředit. Zároveň vím, že s manželem být nemůžu, ale nejde mi být ani bez něj. Strašně žárlím, že má někoho, kdo ho obejme, kdo mu pomůže. Jsem na všechno teď sama. Chybí mi to s někým sdílet. Nemám vlastně žádnou kamarádku,se kterou bych to probrala. Užírá mě to. Nemůžu se nastartovat, začít myslet na sebe. Snažím se aspoň dětem dělat různý program, ale to taky nejde každý den...
Teď jsou všude reklamy na dovolený Valentýn. Je mi z toho špatně. Syn pořád říká,jak se těší až pojedeme v létě k moři a já vím, že nepojedeme. Že pojedeme tak k rodičům na chalupu... Manžel bude mít teď kulatý narozeniny. Plánovala jsem oslavu, společnou dovolenou bez dětí. Poprvé, co máme děti. On je bude slavit s někým jiným 😔
Další věc je finanční zajištění. Ikdyž mi manžel posílá hodně peněz, mám rp a částečný úvazek v práci, tak spoustu toho dám na nájem a další nezbytné výdaje. Nejsem zvyklá nic neušetřit. Chybí mi finanční jistota. Nikdy nemám šanci ušetřit na vlastní bydlení, hypotéku... Je to období na nic...
A on teda chce být s tebou, nebo nechce?
to je exot.
Doporučila bych ti na podporu psycholožku. Mně hrozně pomohla. Měla jsem jí přes půl roku. Opravdu nejlepší životní rozhodnutí v dané situaci. Zvlášť když úplně nemáš koho, tak bych do toho šla. Na ty soukromé i přispívají zdravotní pojišťovny.. sice teda fakt ne moc, ale i to by byla pomoc... Já měla psycholožku online, takže nebylo třeba řešit třeba hlídání a tak...
Co bys nemohla jet k moři? Záleží teda jak jsi nastavená, ale já si později po rozvodu našla kamarádky přes různý cestovatelský skupiny a přes skupinu Active mums a s jednou jezdíme už druhým rokem k moři do kempu stanovat, do Polska. Děti to milují, není to tak finančně náročný a Polsko je úžasný.
Hele každej jsme jinej, ale mně nakonec nájem vyhovuje. Bydlení je strašně drahý teď a já prostě nemám odvahu na takovej závazek. Nájem k ničemu nezavazuje... Třeba to někdy bude jinak, ale takhle mám míň starostí a jsem v nájmu úplně spokojená.. 🙂
A uvidíš jak si to sedne - já se mám finančně mnohem líp než v manželství, je to i proto, že se uskromním tam kde MNĚ to vyhovuje a naopak si dopřeju v tom co je pro mě důležité, ale exmanžel mi rozhazoval za kraviny a už pak nebylo pořádně třeba ani na kadeřníka - pro mě je cenná i ta spokojenost s tím, že teď to je podle mě. A teď co jsem sama už 6 let, tak finančně jsem se ustálila neskutečně 👍 Držím palce.. ❤
@irmamala já vlastně nevím. 🙁 Přijde mi, že bere, že už je to uzavřený. Říkal, že mi nebude dělat u soudu problémy a odsouhlasí mi všechno,co budu chtít. Že se bude snažit,aby nám víc nekazil život...
Pokud bez něj nemůžeš na jednu stranu být, tak o něj prostě zabojuj...
@jahodi děkuju. Já jsem si nikdy nepředstavovala, že budu s dětma sama. Nechci pro děti jiného rodiče ( ať z mojí nebo z jeho strany). U jednoho psychologa jsem byla, ale to bylo o ničem. Psala jsem ještě jinam, tak uvidím. Ráda bych se někde seznámila,ale nevím kde... Kouknu na ty Active mums. 😉 Já třeba vím, že za rok na to celé budu pohlížet jinak. Jen se z toho potřebuju co nejdřív vyhrabat a hlavně kvůli dětem fungovat.
@klokanka31 jenže já nevím,jestli bych po tom všem s ním ještě mohla být. 🙁 Je to všechno blbý
Třeba by to za zkoušku stálo...
Asi bych mu napsala, že z mé (tvé) strany ještě není vše úplně uzavřeno a pokud by stál o to vztah zachránit, tak byste mohli dát všemu čas a začít chodit třeba do poradny, vypovídat se, zkusit najít cestu zpátky..... co je jisté je to, že pokud máte oba dva pocit, že byla chyba jít od sebe, stojí to za zkoušku.
Ahoj, moc me to mrzi. Mame ted doma nejake horsi obdobi, a jen z predstavy rozvodu je mi fakt zle :((
Me teda stvou ty jeho kecy, jak to podelal atd... a jet to resit na dovolenou s kamaradkou ci "kamaradkou"??? To jako co ma byt :// Jako takhle, ja verim na kamaradstvi mezi muzem a zenou, ale je tohle fakt kamoska, a jeste uplne nova na foukani bebicek?
Na rozvod bych netlacila, to je jasny. Souhlasim s @laxesis, ze to stoji za to dat tomu sanci. Ale asi bych to formuvala spis ve smyslu ze u me to neni uzavreno, ale moje trpelivost a tolerane ma taky svoje hranice, bohuzel nebo bohudik.
Ach jo :(
Skoda, ze nemas tu kamaradku, se kterou bys treba taky mohla neco podniknout, "procistit si hlavu", vybrecet se u flasky vina, cokoli..
Ahoj, taky jsem teď taky v odluce, začátek jsme měli úplně stejný, s tím že jsem vůbec nevěděla, jestli se vrátí nebo ne. Teď se to začíná snad obracet k dobrému. Píšeš, že ti chybí kamarádky. Kdybys chtěla můžu ti být k dispozici. Nevím odkud jsi, já jsem z Ostravy, ale můžeme si pokecat i online. Tím že jsem prožila totéž, jen jsem se už posunula dál, tak ti můžu pomoct. Ohledně tvého chlapa bych řekla jen tolik, pokud si to chce srovnat v hlavě, tak je to v pořádku, ale není v pořádku pokud si hledá "kamarádku", protože pak si ten pořádek v hlavě fakt neudělá, leda si tam udělat pořádný guláš ... Asi bych mu to dala jasně najevo, ty svoje hranice. Pokud se chce vrátit tak ano, ale s kamarádkou se musí rozloučit a zkusit třeba manželskou poradnu. A jestli se rozloučit nechce, tak to prostě ukončit. Ať si sám sáhne na svědomí, jestli mu kamarádka stojí za to ničit několikaletý vztah s vámi i s dětmi. Normálně bych mu na férovku řekla důsledky toho rozhodnutí, včetně toho jak mohou na tohle reagovat děti. Určitě na nějakou formu manipulace ale třeba mu ukázat nějaké průzkumy vlivu rozvodu na děti. Chlapi jsou logičtí, ne emotivní, takže na něj a bude zase fungovat logika, analýzy a průzkumy.
Ono to období kdy je to nerozhodně, je mnohem těžší, než když už člověk ví... Věřte mi. Třeba mu to docvakne a i kdyby ne, tak aspoň se s tím pak můžete srovnat a začít nanovo s někým kdo si vás bude vážit.
Omlouvám se za sloh, ale mám toho teď v sobě tolik 😔