Rozumí tu někdo plemenům psa?

15. čer 2024

Ahoj holky, paní má v útulku pejska viz foto
Rasu neví, prý asi něco jako jezevčík ale rodiče byli větší než klasický jezevčík. Má mít do budoucna Max 10 kg
Nevíte co by to mohlo byt za rasu? Děkuji

hennrietta
15. čer 2024

Podle mě to bude takový ten vestaj (vesnické tajemství) a tam může být u předků cokoli...
Pokud nemáte psa s papíry, tak nikdy není jistota otce a někdy ani matky, protože neznáš úplný původ a co tam je všechno za geny.

autor
15. čer 2024

@hennrietta Tak to je v haji..

alianan
15. čer 2024

To ti nikdo neřekne a u štěněte už vůbec.
Vypadá jak klasický vořech, tam může být všechno, ten jezevčík se na něm také pravděpodobně podílel, otázka je v které generaci.😅

autor
15. čer 2024

@alianan Nevíme nic.. jen paní napsala do 10 kg že má mít a menší vzrůst, ale že rodiče byli větší než jezevčík.. tak těžko říct 😁

hennrietta
15. čer 2024

Pes z útulku je vždycky risk. Ale pokud je tam jezevčík, tak bych tipovala, že bude max. středního vzrůstu a velkýho telete se obávat nemusíte. Nebo v čem je problém a z čeho máte strach?
Kdybych si teda vybírala psa z útulku, tak bych mimo jiné dala i na pocit při osobním setkání.

autor
15. čer 2024

@hennrietta Jojo jen aby nebyl obří, což nebude prý, ale i o povahu mi jde, protože jezevcici jsou miláčci, jelikož třeba spic je urvany, tak proto se bojím, abych nepřinesla domu nějakého lovecaka, co věcně steka😆

alianan
15. čer 2024

@hennrietta Znáš takové ty obří "vlčáky" u kterých si říkáš, že ta podezdívka plotu musí být z druhé strany hrozně vysoká a pak vyběhne obří pes na krátkých nožičkach.😅
Na nich se také podílel jezevčík, ale je fakt, že vzrůst je střední.😅

te_reza
15. čer 2024

Krásnej voříšek.

alianan
15. čer 2024

Obřík to nebude, asi bych věřila utulku mají zkušenosti, ale povahu ti nikdo neřekne. Že je to kříženec jezevčíka neznamená, že bude mít jeho povahu, tu podědí po jakémkoli z předku po mnoha generací dozadu.
POkud ti jde o povahu jezevčíka, musíš koupit štěně s PP a pečlivě vybírat chovku. U čistokrevného bezPP je také povaha loterie.
A jezevčík je lovečák.😉

autor
15. čer 2024

@alianan Já prave chci pomoct takto víš.. 😢 taky jsem si říkala rovnou koupit a nazdar, ale tohle mi láme srdce..
Jen prostě Škoda, že člověk neví co to přesně je.. každý pes je samozřejmě jiný, ale třeba jedna jezevčice u nás zlatá a druhá úplný opak. Třeba špic je hodně temperamentní.. já prave bych chtěla takový něco mezi no, aby se hodil k dítěti (což se prý hodí) nebyl veliký a zároveň měl rád jak gauč, tak procházky.. takový ze se člověk boji do toho jít..

terezie90
15. čer 2024

Na tom novém vyhledávači Google, to píše, že je to jezevčík a zlatý retrívr😊😄Tak nevím

autor
15. čer 2024

@terezie90 no to snad ne😂

gruyerre
15. čer 2024

Zlatý retrívr kdyžtak až prarodič bych tipovala 😀 znam potomka jezevčíka a zlatého retrívra a jako štěně vypadal jako úplný retrívr, ale zasekl se na velikost přerostlého jezevčíka. Jasně ale, že asi pokaždý z toho může vzejít něco jinýho 😀. Asi bych věřila útulku s těma 10 kg

klokanka31
15. čer 2024

Ať je to cokoliv, tak je nádherný 😍

autor
15. čer 2024

@klokanka31 Zejo 😀😍

hennrietta
15. čer 2024

Povahu může mít jakoukoli... Taky záleží, jakou má zkušenost s lidmi. Dá se pracovat s jakýmkoliv psem. Někdy to chce víc trpělivosti, někdy to jde samo.
Podle mě neexistuje zlý pes. Je to jen o lidech, kteří ho nezvládají a neví, jak se psem pracovat a tzv. ho k*rví.

autor
15. čer 2024

@hennrietta jo to je svatá pravda!

gdpr
15. čer 2024

Nebude to žiadna rasa bez papierov = dôkaze o pôvodne neexistuje rasa je to vždy len kríženec a to ako sa bude správať záleží od majiteľa bez ohľadu nato akú má rasu v sebe minimálne od psa aj keď môžu byť aj také prípady ale to tvorí asi len 10% na zvýšných 90% vplýva majiteľ výcvikom, socializáciou a celkovou starostlivosťou.

palja
16. čer 2024

Nevím co to může být za rasu, ale pejsek je nádherný 🙂

martulka88
16. čer 2024

Voříšek u kterého je loterie. Povaha se neodvozuje od rasy psa, ale jaký bude má na starost převážně výchova. Pokud má pes milující domov, je dobře cvičený, je socializovaný, neměl by s ním být problém. Ale pokud se bude všeho bát, bude ho někdo bít, nevěnuje mi svůj čas, lásku a výcvik, pes bude divoký a dovolí si cokoliv.

cassidyc
16. čer 2024

Podle mě ano, pracovat se dá s každým psem, výchova je zásadní, ale plemeno roli určitě hraje. S některou rasou, samozřejmě pak záleží i na konkrétním jedinci, se dá vyjít hůř a bude potřebovat přístup někoho, kdo ví, co dělá a s některou líp a nějaké chyby v přístupu nebudou hrát významnou roli. Vidím to i ze zkušenosti. Měli jsme boxery - poměrně intenzivní, aktivní plemeno, i přes cvičák náročnější. Pak malý pes - brabantík- ta se vycvičila tak nějak sama a vesměs se nehne od člověka, zlatý retrívr - snaží se zavděčit, mírnější než boxer. Ale říkám, určitě je to hodně o konkrétním jedinci. Retrívr může být stejně tak blázen. 😎
Mně přijde, jestli u toho štěnda tam třeba nebude i kokršpaněl. Ale vesměs to zásadní roli nehraje. To je tvůj první pes?

hanka_12345
16. čer 2024

@terezie90 mne to tak taky pripada ale nedovedu si predstavit jak jezivcika obskakuje retrivr 😀

alianan
16. čer 2024

Je opravdu krásný a já jsem také měkkosrdcatá, ale psa pořizuješ párkrát za život a máš na něj nějaké požadavky. Osobně bych radši volila plemeno a pečlivě vybranou chovku než voříška z útulku. Já vím, že to zní krutě a asi i snobsky, ale dá se tak předejít mnoha problémům.
Já radši nechodím na stránky útulků, jinak bych se také neudržela.

Jako výchova a milující domov povahu psa ovlivní hodně, ale ne úplně. Akční pes bude akční a uštěkanec bude stále uštěkaný, jiná plemena jsou samostatná a jejich poslušnost nebude nikdy stoprocentní a u voříška nevíš, co se namixuje.
Jsou povahy na které se plemena šlechtí a výchovou je nepřečůráš..

vicky999
16. čer 2024

Tak to si trochu portiřečíš. Říkáš, že nechceš domů žádného lovečáka a jezevčík patří mezi lovecká plemena. A hlavně, jezevčíci patří mezi nejvíc uštekané plemeno vůbec, tuším snad je na prvním místě ve štěkotu a hysterii. A taky bývají někteří agresivní, co se týče napadání ostatních zvířat i lidí. A jsou to vzteklouni a paličáci. Takže v tom ses taky úplně netrefila. Pokud toužíš po klidném plemeni, tak rozhodně ne jezevčíka, ani čivavu nebo pudla, tam je to dost podobné.

hennrietta
16. čer 2024

@vicky999 Doplním jen, že pracovní bígl je ještě uštěkanější. 😅
Ale to máš i třeba s německým ovčákem. Jsou psi s papírama, kteří jsou chováni spíš jako rodinní psi a pak jsou tady další, kteří jsou šlechtění jako pracovní a jsou víc ostřejší.
Pes, kde není původ je větší loterie. A jak říkám, dala bych na osobní setkání.
Nejhorší jsou pak plemena, která se k sobě vůbec nehodí a ty základní charakteristiky plemena se v něm "bijí".

veronicka89
16. čer 2024

Podle me to je takový ten náš ke kolenům ...větší to určitě nebude( velcí psi vypadaji jako malí jinak...

gabaz
17. čer 2024

Je boziii.Těžko říct, ale vypadá to na střední plemeno. Jako například kokr atd. Povaha záleží na majiteli, výcviku a spolupráci. Ale určitě to bude mazlík, každý pejsek, který
se má dobře se odvděčí. Psi jsou od přírody věrný těm, kteří si to zaslouží.

gabaz
17. čer 2024

@vicky999
@gabaz
Promiň, ale mám druhého kokršpaněla ( lovecké plemeno) a dosud žádný problém ano mají svoji hlavu, ale na škodu to nikdy nebylo. Každý pes je podle mě individuální.

gabaz
17. čer 2024

Ahoj. Mysli prosím na to proč vůbec psa chceš nebo chcete. Já osobně mám druhého, první bez papírů a druhý s papírem. Stejné plemeno kokršpaněl první byl kluk teď mám fenu. Upřímně rozdíl nevidím, ale uvedomuji si, že je zbytečné platit za psa s papírem, jsou to větší,, rozmazlinci" a to, že je pes ,, lovec" je úplně v pohodě opravdu vše záleží na pánovi pejska. Kokr je strašně tvrdohlavý a mám stím problém, ale ne žádný velký. Spíš je to k smíchu jak dokáží si prosadit to ,, svoje" samozřejmě to musí mít hranice. Přeju hodně štěstí a důležitá je láska k tomu zvířeti vždy to dokáží vrátit.

lebrle1234
17. čer 2024

Ahoj, mám doma podobného Voříška, směs: táta bígl bez PP, matka směs hrubosrstý kdosi, babička útulková do jezevčíka. Je to 10kg fenka, jezevčík na dlouhých nohách, miluje les , aktivní pejsek, a vydrbali jsme ji do gaučoveho mazlíka. Zdravá a pohodová holka. Za mne malý kříženec z útulku, kterého si vychovaš, lepší než množina!