Rozum versus láska. Čím se řídit?

loylii
3. lis 2020

Kamarádka 33 let se ptá - hledám životního partnera. Mám se řídit láskou/chemií nebo rozumem? Chtěla by moc rodinu.

jajanek
3. lis 2020

@loylii srdcem

sudylichozrout
3. lis 2020

@loylii Ve 33 bych se ridila rozumem. Neznamena to, ze srdce nema poradni hlas, ale kdyz neni rozum, srdce mnohdy nadela peknou paseku.

rebe
3. lis 2020

To je takové ošidné. To, co se často nazývá láska či chemie, jsou zpravidla hormony. Defacto chtíč. A vybírat životního partnera pipinou? To, co se označuje jako rozhodování rozumem, je zase často rozhodování peněženkou, hlavně aby byl spolehlivý a zajistil rodinu. Myslím, že ve 33 by už měla vědět, které hodnoty jsou pro ni důležité. Až ho potká, tak ho pozná a nebude se muset ptát. Já svého muže potkala ve 31 a na první pohled mi bylo jasné, že to nee, nepřitahoval mě absolutně vůbec. Po prvním rande jsem pak najednou věděla, že je to muž mého života. A je.

levandule_k
4. lis 2020

A co tvoje kamarádka přesně myslí pod pojmeme láska/chemie nebo rozum? Pro mě bylo důležité, aby mě partner přitahoval i fyzicky. Pokud mě fyzicky nepřitahoval, ale měl hodnoty, které se mi líbily, mohli jsme být maximálně kamarádi. Na druhou stranu, když mě přitahoval fyzicky, ale jeho hodnoty se mi nelíbily nebo jeho chování vůči mě, tak mě to rychle přešlo.

Osobně si myslím, že když se na to musí ptát její kámoška tady na koníku, tak není pravý ani jeden, oběma bude něco chybět. Občas se tady vztahy probírají, kdy se partner chová jako blb, nebo se mezi nimi není vášeň a sex mají jen z povinnosti.

loylii
autor
4. lis 2020

@rebe mám to úplně stejne😉

ariadna12
4. lis 2020

@loylii obojim.