Rozlučka se svobodou. Jet či nejet?

14. bře 2024

Ahoj, potrebuji poradit. Asi. Kamaradka me pozvala na svoji rozlucku se svobodou. Pronajala chatu na jednu noc. Je to dost daleko, padne mi na to nadrz a pul benzinu, coz je pres 2000kc, ta noc me tam bude stat 1700kc, alko/nealko si mam vzit vlastni, nakup jidla udela kamoska a ucet se pak bude rozpocitavat. no pocitam ze dalsich treba 700-1000 to proste bude. Dale spolecny darek, 500kc. A mne se proste nechce davat za 24h nekde treba 6000kc :( je to pro me vic jak pulka rodicaku a i kdyz me to financne nepolozi, tak penez se mi to proste zda moc :( ze sveho smeru jedu jedina, takze podelit se o benzin nelze, vlakem bych tam jela asi 6 hodin a to je blbost. tak ted nevim co s tim. jet, nejet.. je ultimatne trapne a nefer to zrusit, je to tento vikend. ale castky (krom benzinu) jsme se dozvedeli vcera.

jahodi
14. bře 2024

Asi bych jí to takhle normálně napsala/ řekla. Jestli jsi na RD tak mi přijde naprosto pochopitelné, co k tomu píšeš.
Mimochodem já měla rozlučku loni v červnu, i když ne cenově náročnou tak rozhodně ne běžný průběh :D (víkendový trek na Stezce Českem), takže účast měly být nejdříve 2 kamarádky, a jedna nakonec ze zdravotních důvodů nemohla. V pohodě, však co? Já nejsem na nějaké pařby a toto bych šla i kdybych měla jít sama, jen jsem to pojmenovala Rozlučka :D

krisstina93
14. bře 2024

Napsala bych, jak to je a složila se třeba jen na ten dárek. Já byla na rozlucce loni, posezení v restauraci, tam sem měla dva koktejly, pak sme šli do altanku, kde sme seděly odpoledne, večer se jelo domu, nějaké menší občerstvení, dárek pro nevěstu a byla sem tam za trojku. Což je pro mě skoro půlka rodicaku :D nebýt nevěsta moje segra, tak bych se na to vykaslala taky a vzala radši děti někam na výlet :D

nikolite
14. bře 2024

Za mě jsou ty ceny trochu přehnané. Nákup na jeden den za 700-1000 osoba ? Když v tom není alkohol ani nealko ? S alkoholem bych to chápala ale takhle ? Kolik vás tam bude ? A ubytování osoba noc 1700 ?? 😲😲 jako chápu kdyby to byl nějaký wellnes , ale chata ? Nejsem škrt a cestujeme hodně , ale tohle mi přijde fakt moc na jeden den .... pokud to není někdo extra blízký asi bych nejela

martulka88
14. bře 2024

Pokud to není rodina, tak bych jí to upřímně napsala. Já bych třeba +-5000,- takto "nevyhodila". Raději bych to dala do rodiny. Očividně to chce ve velkém, ale musí brát ohledy i na ostatní. To znamená, že se omlouváš, ale není pro tebe reálné dát tolik za jednu noc. Pokud je normální, pochopí.

ai30
14. bře 2024

Ten odhad za jidlo je prehnany, to bude tak 300 na osobu max, vzdyt je to jenom na jeden den, co chcete velice kupovat. Kdybych chtela usetrit, radeji bych jela tim vlakem a po ceste si cetla, nez jela sama autem nejakych 400km, jestli dobre pocitam. Takze kdybys tam chtela jet, tak ty naklady dostanes na nejakych max 3,5 tis. Ale z textu je citit, ze se ti tam navic zas az tak extra nechce, tak se proste omluv a hotovo, vzdyt na svatbe budes. Ucast na rozlucce neni povinnost a kdyz si z daleka, tak asi vsichni pochopi, ze jet na otocku je docela narocne, financne i casove.

exbordelar
14. bře 2024

Pro me by bylo zasadni zda 1. je to moje hodne dobra kamaradka a 2. jestli potrebuji vypadnout z domu a uzit si vikend bez deti a tim padem 3. by me investice 6000 Kc dusevne obohatila - tj. vikend se super clovekem na super miste s dalsimi skvelymi lidmi a jeste k tomu bez zavazku (deti).
Jestli by to byla prumerna kamoska, od deti bych si odpocinout nepotrebovala, tak bych se z akce omluvila, protoze 6000 Kc, kdyz nevydelavas a jsi na rodicaku, je hodne dat to za prumernou zabavu 🤷‍♀️

ninive211
14. bře 2024

Noc tě tam bude stát 1700? V chatě, jednoho člověka? A nádrž a půl benzínu...to je na druhý straně republiky, kam pojedeš 5 hodin??? Nevím,., no i to jídlo mi přijde přehnané a celkově ta cena, az jeden večer bych to teda taky nedala. Úččast na rozlučce není povinná, asi bych jí napsala, že děkuještě za pozvání, ale vzhlledem k financím si to nemůžeš dovolitt. Pak ješte jdete na samotnou svatbu anebo na tu svatbu už pozvaná nejsi? Protože svatba to je taky další výdaj.

ireniq
14. bře 2024

Kdybych zminene částky vedela rovnou predem aspon orientačně, tak bych asi odmitla rovnou pri pozvani. Jina situace je, jestli jsi pozvani uz driv prijala, potvrdila, ona na zaklade toho zabookovala ubytko, pravděpodobně uz zaplatila nebo aspon zalohu a ty to ted 2 dny predem zrusis, tak to je prekerka a otazka, kdo ma nest tu financni ztrátu...

kocvarovas
14. bře 2024

Já teda nevím, jak to funguje jinde, ale když jsem měla rozlučku se svobodou já a potom i mý kamarádky, vždycky šly náklady na budoucí nevěstu. Teda krom dárků a cesty.. Pokud chce rozlučku ve velkým a pronajala chatu, tak proč bys jí to měla platit? To stejný občerstvení.. Ona tě pozvala na rozlučku a nakonec všechno budeš platit ty? Zvláštní.. Klidně bych se omluvila, že mi to v tomto případě dost vleze do rodinného rozpočtu a nejela bych.

shirilka
14. bře 2024

Tu cenu vám teda řekla hodně na poslední chvíli a myslím, že i lokalitu, předpokládám, že jsi nevěděla, že to bude na druhém konci republiky. Za sebe bych nejela, je to dost peněz, jsi na RD, máš rodinu.
Blbé je, že jste si nestanovily cenový strop za ubytování, když to máte hradit že své kapsy. Na druhou stranou, taky nechápu proč to nezaplatí nevěsta sama...

krisstina93
14. bře 2024

@kocvarovas my to měly naopak, nevěsta měla rozlucku jako překvapeni od kamarádek a ona neplatila ani korunu a skládaly sme se my i za nevěstu. Ale vymyslely sme si to samy a domluvily se no, nevěsta nám nic nediktovala.

ajja87
14. bře 2024

Pro ty co tady píšou, že ty ceny tak přehnaný nebudou,tak si teda myslím, že 1700 za chatu je dost pravděpodobné, asi jste chatu/chalupu neměli pronajatou...ono když dá třeba cca 8000 za chatu,tak při čtyřech lidech pak není problém těch 1700... záleží kolik vás tam má být no,od toho se bude odvíjet i to jídlo,ale pri dnešních cenách to určitě 300-500 bude,vtaky záleží jak moc se nevesta rozsoupne s nákupem a s pohoštěním...s nádrží nevim, to víš sama jak vám auto žere benzin a jak je to daleko...no každopádně tě chápu, blbý je jestli jsi sji účast prislibila a ona teď s ,, rozpočtem,, s tebou počítá

ai30
14. bře 2024

@ajja87 No ubytovani nikdo nerozporuje, vzdyt tam ona uz presnou castku vi. Ale to jidlo je prehnane a cesta by se dala vyresit o dost levneji.

kocvarovas
14. bře 2024

@krisstina93 jasně, to chápu, ale v tom případě jste se určitě s kamarádkami domlouvaly, co je pro vás peněžně únosné a pro nevěstu to bylo překvapení.. A ne že nevěsta objedná chalupu atd, ale zaplatit to chce po hostech..

ajja87
14. bře 2024

@ai30 ale rozporuje,precti si názory pod tebou a nad tebou,ale s jidlem souhlasím, reálně tak 300-500 jsem psala,ale to my stejně nemůžeme vědět, jelikož nevíme co a kolik toho ma v plánu nevěsta nakoupit a kolik tam bude na rozpočítání lidí...

nikolite
14. bře 2024

@ajja87 Tak mně třeba cena chaty přijde na osobu hodně. Měla jsem chatu pronajatou několikrát. Ano cena může být i více než 8000 za noc , ale prostě bych pro 4 lidi na jednu noc neobjednala chatu , ale apartmán. U chaty tak nějako počítám že jich bude víc.

petulkadodo
14. bře 2024

@kocvarovas V mém okolí naopak nevěsta na rozlučce neplatí nic, kamarádky se složí. Ještě jsem neslyšela, že by nevěsta, která má výdaje se svatbou, platila kamarádkám svoji rozlučku 🫣

kocvarovas
14. bře 2024

@petulkadodo třeba proto, že kamarádky pak nebyly na svatbě? Svatbu jsem měla jen pro rodinu a hodně blízké..

kocvarovas
14. bře 2024

@petulkadodo a navíc, pokud by to bylo, jak říkáš, což beru, tak pak nechápu, proč nevěsta zamlouvá chatu atd.? To snad pak všechno domlouvají ty kamarádky ne? 🫣