Ahoj, uvažuji o fixních rovnátkách. Na kolik vás vyšly obě čelisti? Jaký typ rovnatek jste zvolili? Jak dlouho jste je měli? A mohli byste případně doporučit ortodentistu Klatovy nebo Strakonice? Děkuji 😊
@radkan91 cenu ti nereknu, bylo mi 19 a vetsinu platila pojistovna. Klasicke zamecky s gumickama, nevim jake typy jeste existuji. Tahali mi pricne lozenou trojku nahore. Mohla jsem si vybrat: rovnatka, dira nebo umely zub navrtany do toho sikmo polozeneho zakladu s tim, ze treba ve ctyriceti uz by nemuselo byt do ceho to navrtat... Sest let a pak udrzovaci vyndavaci. Pak uz me to nebavilo, takze se mi to lehounce rozjelo, ale dobry.
Nicmene, kdybych ty zuby mela jenom krive, tak do toho znovu nejdu. Strasny vopruz, vsechno posunute, blbe se to pak opravuje (potrebovali mi ted cistit kanalky na ctyrce vedle, bohuzel). Kvuli te dire asi jo.
taky jsem nad tím přemýšlela, ale musela bych si nechat vytrhnout 4 zuby a to se mi nechce. Kamarádka měla rovnátka a pusa se jí uplně nějak posunula, museli jí něco dělat i s kostmi, doplnovat něco do dásní, no nic moc. Jsem citlivka, takže se mi nechce trpět dobrovolně no 🙂
@radkan91 Cca 50 tis se vsim a mela jsem bile keramicke zamky. Je to prazska cena jinde to mozna bude levnejsi. Nejlepsi investice ve 30r.
@jana_zofie Tyjo tak 6 let je fakt dlouho.
@petrasipkova1 Mě jako holce dva nahore už vytrhli kvůli rovnatkum, pak jsem se na nošení rovnátek bohužel vyprdla. Dolní jsem neřešila, ale když bych si je chtěla nechat také srovnat, musela bych si nechat vytrhnout také dva. Jsem taky dost přecitlivělá, ale ve výsledku nebylo to trhání zas tak strašné. Ale strach bych měla i teď napodruhé. Tyjo doplňovat kost? 😬
@jelenice_zavodnice Jsou to pálky, je to šíleny 🙈
@radkan91 Měla chudák smůlu no. Já mám hodně špatnou jen jednu stranu, vylejzá mi šikmo špičák a zatlačil mi dvojku dozadu. je to ošklivý, ale žiju s tím už 34 let no 🙂 Já už absolvovala asi před 3 lety vstupní prohlídku na ortodencii, a musela bych je mít na celé čelisti, aby mi seděl stisk a v podstatě 6 zubů ven, 2 moudráky dole z dásní a 4 zdravé stoličky, no nějak jsem se s tím neztotožnila.
Nasadili mi rovnatka letos v červenci ve 28 letech, klasické fixní 🙂 vyšlo me to na 28 tisíc obě čelisti. Mám obrácený skus, takže léčbu plánujou na 2-2.5 roku 😞nejhorší část pro mě byly separační gumicky a pak nákusy, nemohla jsem kousat, než jsem to "naučila"... Ale cca po měsíci jsem už ani nevěděla, že je mám a je vidět, že se hezky ty zuby rovnaji. Měla jsem strach z jídla, ale nakonec jsem vlastně nenašla nějaké větší omezení 🙂 snad jen zakousnout se do rohlíku a možná oříšky 😃
Takže já rozhodně nelituji a těším se na výsledek 😊
@petrasipkova1 Úplně chápu. Žít se s tím samozřejmě dá. Také možná vycouvam, jestli se do toho vůbec pustím.
@krystuffek Moc děkuju za povzbuzující komentář a závidím, že už máš nejhorší za sebou 😁
@radkan91 není vůbec zač, taky jsem se bála, ale fakt to není tak hrozné, takže jestli máš možnost, určitě jdi do toho 😊
@radkan91 bylo mi 30 když jsem si nadělila rovnatka . V dětství jsem na to taky kašlala. Nechala jsem si dat fixní se silikonovymi zámky, léčba trvala přes rok a museli mi vytrhnout jedničku dole.
Cena byla tehdy 11tisic.
Před rokem jsme dávali synovi rovnatka a cena byla 16tisic.
Od nového roku jde cena o 100% nahoru, to budou teprve pálky
@krystuffek Možnost mám, odvaha chybí 😁
mela jsem v dospelosti invisalign rovnatka, potrebovala jsem jen srovnat predni zuby a odstranit mezeru. Stalo me to asi 50tis., ale za 4 mesice bylo hotovo a spokojenost nejvetsi
Měla jsem rovnátka fixní, obě patra mě vyšly na 28 tisíc. Léčba trvala 2 roky. Obecně byla pro mě léčba nepříjemná - často bolestivá, ale v závěru nelituji. Ony ty rovné zuby za to ve finále stály.