Roušky pro malé děti (2 roky). Kde sehnat?

standa2
26. led 2021

Dobrý den, prosím o radu, kde sehnat roušky nebo padnoucí střih na ně, pro malé děti. Dcera je drobná a jsou jí čerstvě dva roky, takže se už na ní nevztahuje vyjimka. Pro čtyřletého syna mám nejmenší velikost od Petit Lulu, ale i ty jsou dcerce moc velké. Děkuji.

amazonkajanik
26. led 2021

@standa2 doma šité? Syn má a je mu 19měsíců. Byla to taková recese,ale on ji chvíli snese,páč to vidí na nás

mmm12345
26. led 2021

@standa2 a to chceš k doktorovi nebo kam? neumím si představit, že mi někdo řekne, že má mít dítě roušku. Děti mají 4 a 6 let a roušky nenosí ani do obchodu.

mmm12345
26. led 2021

je fakt, že nosí nákrčníky a v obchodě si to občas samy natáhnou nahoru, když vidí, že vytahuji roušku, ale jak jim to sjede, tak to neřeší...

nnnadja
26. led 2021

Takto malému dítěti bych roušku nedávala!!! Jinak kupují dětské na Ali

luckakaralova
26. led 2021

@standa2 jsem šila a pro 2 lete deti jsem upravila strih 🙂.

cilkat
26. led 2021

Jsou jí čerstvě dva. Pokud se nepletu, je vyjimka do dvou let včetně, to znamená do dne třetích narozenin (vřele doufám - synovy je 22 měsíců a roušku fakt nesnese). Jinak mame tyhle https://www.rouskyonline.cz/produkt/rouska-work... (dětské nebo xs) a staršímu sedí docela hezky, i se přez ně dobře dýchá... (Já mám s/m).

gracinka7
26. led 2021

@cilkat jo, takhle to odůvodnili i z ministerstva na dotazy maminek. Nemusí ji mít do 2 let a 364 dní.

mrav
26. led 2021

V lékárnách se běžně prodávají roušky pro děti.

veruuu_kubesovic
26. led 2021

a proč dáváš 2letému prckovi roušku? pokud vím, platí pro ně vyjímka už z dob první vlny, můj 2,5letý syn roušku nikdy neměl a mít nebude...
starší dcera má roušku s tlapkovou patrolou, tu nosí jedině když chodíme na diabetologii jinak ne...

standa2
autor
26. led 2021

@cilkat Děkuji.

jipe
26. led 2021

@veruuu_kubesovic dcera taky roušku nosí od 2 let (od 2,25, co jí bylo na jaře, když to začalo), starší pětiletý by protestoval, proč on mít musí a ona ne, navíc třeba v obchodě jsem raději, když mají tu pusu zakrytou, než aby si v netřeženém okamžiku sahali na pusu. Moje děti roušky nosí do obchodu, hromadné dopravy, na poštu, k lékaři a mladší ještě navíc, když jdeme pro staršího do školky. Mají bud šité nebo jim zkracuju ouška na těch dětských jednorázových.

klaruskaholubinka
26. led 2021

Naší malé bude za týden 2,5 a roušku ji nedávám a i kdyby ji bylo 5 tak by ji neměla. Mě samotné to vadí a to jí mám jen do.obchodu a k doktorovi. Je mi líto lidí co jsou v tom celý den a mají můj obdiv. V obchodě ji do košíku nedávám, chodí semnou nebo s manželem za ruku, záleží který z nás má košík, chodíme na velké nákupy jednou za 14 dní všichni.

95newmommy2020
26. led 2021

U dvouletého te fakt nikdo legitimovat nebude. Já mSlim ze bys to ukecala i u 5 leteho.

jannym
27. led 2021

Synovy jsem brala detske z evony a vazala gumicky tak aby sedely na ouskach, syn 2,5 roku je nosi uplne v pohode, vidi ze ja si beru rousku, segra rousku a uz se taky hlasi ze chce tu svoji...

standa2
autor
27. led 2021

@jannym Děkuji.

justslava
Autor odpověď smazal
Zobraz
luciklim
18. lis 2021

@justslava nic jako detsky respirator neexistuje, a jsou prodavany v podstate nelegalne. doporucuju o tom precist clanek, pro deti je respirator naprosto nevhodny, zdravi ohrozujici, maji jinou kapacitu plic atd atd..nejlepsi je rouska, ktera uplne neprilne..

mamadvoudeti
18. lis 2021

Dceři dám roušku maximálně k lékaři a to jí jen udělám na gumičkach suk aby držela na ouškách ... ( 3roky) a jinak mi někdo může říct že si má vzít roušku !! Do obchodu nebo jinam .

daasqua
18. lis 2021

Já dceři kupovala látkové na Aliexpressu, ty jí jediné jsou. Jednorázové roušky z obchodů jí nebyly (takové ty obdélníkové), ani šité obdélníkové. Ty z Ali mají perforovaný nos s drátkem, to jí drží dobře, i to drží za uši a nemusí se to zavazovat. Nosila od 2,5r, ale my do vnitřních prostor skoro nechodíme. Jsem člověk, co dítě radši chrání, když to dítěti nevadí (dceři se roušky líbí a nevadí jí, chápe jejich význam... ale chodíme s nimi tak 4x do měsíce max, jinak to nepotřebujeme).

krisstina93
18. lis 2021

Syn ma dva a půl roku a rousku nenosí nikam, nikdy to nikdo neřešil. Jednou sem mu ji zkoušela dát do MHD, ale nebylo v mych silách mu to udržet na obličeji, jecel a strhával si to dolů.

drep
18. lis 2021

Dcera nosí nanoroušku Nanols XS, sedí jí dobře a chvíli to s ní vydrží (tři jí budou za měsíc).