Rostoucí lední brusle. Nemáte doma?

ilema
9. led 2020

Pěkný večer holky, obracím se na Vás s prosbou. Jednou asi na tu svoji povahu dojedu, ale co se dá dělat. Vezmu to co nejstručněji a uvidíme 🙂 Moje dcera chodí do první třídy s holčičkou, která žije s maminkou a dalšími dvěma staršími sourozenci v azylovém domě. Děti ve škole chodi přes zimu mjn. bruslit a tahle holčička defacto jediná nemá brusle. Je hrozně statečná, prostě mě to děvčátko chytlo za srdce, protože to bere tak nějak už moc dospělácky a snaží se nic si z toho nedělat. Chtěla bych jí koupit nějaké z druhé ruky (precejenom jsem na MD a sama mám dvě děti), nejlepe rostoucí od velikosti cca 28 - 30. Nemáte náhodou moc prosím některá doma již vysloužilé brusle za rozumnou cenu?🙏

zuzkasim
9. led 2020

A bazar jsi prošla? Co já tak vídám inzeráty, tak tyto brusle se neprodávají vůbec draze, možná bys našla i někoho v okolí kvůli poštovnému, protože to je teď taky dost vysoké...

ilema
autor
9. led 2020

@zuzkasim já vím, zatím jsem prošla dva, tuhle velikost v přijatelné ceně jsem nenašla, pak právě to poštovný...

drackyce3
9. led 2020

@ilema vím že mě tady asi všichni ukamenuji, ale rostoucí brusle, bez zavazování jsou to nejhorší co můžete koupit. Vůbec to nedrží nozicku tak jak by mělo. Je to pouze můj nazor, nikomu nenutím, jen by h raději koupila klasické.

zuzkasim
9. led 2020

@drackyce3 Oni mívají zavazování (nebo aspoň všechny naše mají). Ano, musí na noze dobře sedět, ale všechny naše děti mají brusle rostoucí, bruslí slušně (nikdo nedělá krasobruslení a hokej si hrají jen tak mezi sebou). Synovy brusle měla dokonce loni půjčené na jedné akci kamarádka (dospělá osoba), co bruslí dobře, a pochvalovala si, jak jsou pohodlné. Měla jsem z nich též strach, ale na to jít 10x za rok na led, to bývá vyhovující, pokud na noze sedí.

ilema
autor
9. led 2020

@drackyce3 já tě já kamenovat nebudu 🙂 doma je máme, jsou zavazovací a nahoře na přesku, jiné jsem ani neviděla. Je to stejný princip jako inline brusle, na noze drží pěkně 🤷‍♀️

pabka
9. led 2020

@ilema rostoucí brusle jsou úplně v pohodě, mají je naše děti už roky a jinak ty klasické v jedné velikosti vydrží jen jednu sezónu, takže určitě doporučuji rostouci. Co je pro tebe rozumná cena a odkud jsi? Brusle na prodej nemám, ale třeba nějak pomůžu...,?

ilema
autor
9. led 2020

@pabka právě proto jsem chtěla ty rostoucí, aby ji aspoň, dvě zimy vydržely. Boskovice, Blansko a okolí, to můžu dojet autem. Ještě ji musím sehnat helmu, bez té jezdit ve škole nemůžou, takže jsem si ty bazarové říkala kolem těch tří stovek.

pabka
9. led 2020

@ilema tak kup nějaké v tvém okolí, kde bude jednoduché předání, nějaké hezké, at má holčička radost a já Ti zbytek nad 300,- přispěju - pošlu předem převodem na tvůj účet.

pabka
9. led 2020

Jen pozor na tu velikost, aby ji byly, dcera je ve druhé třídě a má 33 nohu.

pabka
9. led 2020

Tyto prodává paní v Kurimi, nevím jak to mas daleko

ilema
autor
9. led 2020

@pabka Ježíš, děkuji, ty jsi hodná... 😇 Já zítra zjistím, jakou má velikost, pravda je, že to beru podle své dcery, ale ta je takový tintitko...

ilema
autor
9. led 2020

@pabka jinak Kuřim už mám trocha z ruky, kdybych neměla doma malý miminko, tak bych tam i zajela, ale už je to pro mě skoro hodinka cesty.

muhehehe
9. led 2020

Brusle nemám, nápadu fandím, z Kuřimi bych třeba i přiblížila do Blanska pokud by byly ok, ale opravdu zjisti velikost nožičky přesně, aby jí to nebylo malé.. já teda úplně nemám představu jak velké nohy mají děti v první třídě, ale moje čtyřletá spíš menší dcera má 27 a bačkůrky kámošů ze školky jsou vesměs větší, než máme my... někdy i fakt o dost.

ilema
autor
9. led 2020

@muhehehe @pabka děkuju moc za pomoc, jste fakt zlatý holky! Zjistím, to teda koukám, že mám doma fakt nějakou Popelku, má šest a půl a boty teprv 27 🙂

pabka
10. led 2020

@ilema naše 4 letá má 27, druhacka 33... je to různé. Já mám 36 a jen o trochu vyšší kolegyně má 40 😂😂 je to těžké, tedy doporučuji fakt radši zjistit a má nabídka je určitě platná, zbytek na brusle doplatím, vyber ji nějaké pěkné, ať má radost 😉👍

konidana
10. led 2020

@ilema poslala bych klidne zadarmo, ale mam velké 36až39. Dcera mi letos zabavila moje 41😅 Jinak ty kožené zavazovaci se daji sehnat za stovku nebo za dvě

muhehehe
10. led 2020

@ilema ještě mě napadlo, v Blansku na Sadové je super bazar lyží a bruslí, takové ty vysloveně malé velikosti nebývají tolik (i když zrovna loni jsem tam koupila dceři peckovni šněrovací brusle ve vel. 25), ale mezi 30 a 35 je tam toho halda.... Trefit tam rostoucí už by teď asi byla celkem náhoda, ale klasika zavazovaci tam člověk koupi za pár korun. A je to Blansko, žádná tramtarie 🙂.... Jo a vzala bych asi raději o číslo větší než ma boty... U bruslí se tím nic nepokazí, teplé fusky to jistí. Sama to tak mám, boty mám něco 38 a něco 39 a nohu dost úzkou, ale brusle mám i tak 40, protože menší mi hrozně tísnily po stranách prsty

ilema
autor
11. led 2020

@pabka tak jsem včera ve škole omeřila papučky a je taky drobek, takže ty 27-28 až 30 by měly být ok. Snad dnes bude druhé mláďatko spát a ne jako včera a budu mít čas projit nějaké inzeráty 🙂

ilema
autor
11. led 2020

@muhehehe jj, ten bazar znám, já bych je i koupila tam, ale ty klasický si myslím, je lepší zkusit na nohu i s tou teplou ponožkou, než koupit na blind. A ty rostoucí ji zas aspoň dvě sezóny vydrží...