Ahojte holky, potřebuju se svěřit. Nejprve něco o mě, je mi 25, s přítelem jsme již tři roky( jemu 32), v dubnu máme svatbu a teď jsem si koupili a zrekonstruovali byt, oba mimochodem pracujeme. Ale co řeším jsou děti, než jsem se s přítelem seznámila, neměla jsem na ně myšlenky, ale čím jsem starší tím víc po nich toužím, přítel je samozřejmě také chce, ale u mě je to silnější, nebo si to tak aspoň myslím. Letos v květnu jsme se shodli na tom, že jakmile doberu poslední plátíčko antikoncepce tak se nebudeme chránit a děj se vůle boží. Jenže následně v červnu jsme odjeli na dovolenou do a tam jsem byla požádaná o ruku. Svatbu jsme naplánovali až na duben 2015, jelikož jak jsem psala v úvodu koupili jsme byt a měli jsme v plánu ho kompletně zrekonstruovat a nechtěli jsme dělat vše na rychle. Ale co teď řeším je to, že v práci, kde momentálně jsem, se odchodem jedné z kolegyň dost změnila atmosféra a má naplň práce je dosti mizerná a to v tom smyslu, že polovinu dne nemám co na práci a koukám na internet. Což je možná pro někoho nepochopitelné, ale když se člověk nudí již delší dobu, je to unavující a stresující. Jelikož nechci měnit na pár měsíců práci, uvažuji, že bych někdy koncem roků vysadila prášky, jenže tento můj plán narazí vždy na přítele, že si neužiji svatbu, že jsem nechtěla mít ve svatebních šatech bříško... Ale pořídit si miminko by pro mě bylo teď řešením, toužím po něm. Přítel má děti rád, máme malou roční neteř a stačí mi, když vidím kolik se jí věnuje když s ní jsme. Taky je pravda, že bych vydržela do dubna, že půl roku uteče jak voda ale na co čekat, nejsem mladá koza a přítel už má na děti věk. Ale pokaždé když toto doma navrhnu, tak se přítel brání...
Půl roku sice neni dlouhá doba, ale na druhou stranu, kde je jistota, že do svatby otěhotníš. Tohle prostě nejde naplánovat. Já soobně bych zkusila asi v práci vydržet, ale prášky už nebrala, buď se chránila jinak nebo ani to ne. Svatbu jako těhotná by sis určitě užila ;) je lepší otěhotnět do trošku "náročnějšího" období než třeba rok čekat, pak by sis vyčítala, že jste mimčo odkládali
@jeeanetta No, já bych se po svých zkušenostech těhotná vdávat fakt nechtěla, u první jsem prozvracela celý první trimestr, u druhé mi bylo zle ještě v pátém měsíci. Ty nevolnosti jsou u každého individuální, někomu je celé těhotenství dobře, někomu nikoli. Vzhledem k tomu, že děti ještě nemáš a tudíž nevíš, do které kategorie budeš spadat, bych si to být Tebou dobře promyslela. Je fakt, že se nemusí zadařit hned po vysazení, na druhou stranu se zadaří vždycky, když se to nejmíň hodí 😀.
Možná se bojí i financí, bylo mnoho placení, zařizovali jsme kompletně byt, plus svatba. Ale mě by mateřství opravdu už i z hlediska práce.
Defakto už deset let, beru antikoncepci skoro 10 let. Abych řekla pravdu, jeden měsíc jsem už antikoncepci nebrala, nechránili jsme se a nic z mimi z toho nevzešlo 😉
hele jestli teď nebo za půl roku je to jedno. Já bych se držela domluvy, že až po svatbě. Může ti být v těhu blujno a svatbu si fakt neužiješ ale odtrpíš. Taky můžeš mít nařízený klid na lůžku a to by svatba padla úplně. V práci se to snaž taky vydržet. Všechno má svá pro a proti. Tím, že něco uspěcháš, tím nic nezlepšíš... Já bych vysadila prášky a začala se chránit jinak, ale opravdu chránit (ne jen tak na oko) a plánovala svatbu.
Samozřejmě nejsem ten typ, co vysadí antikoncepci a přítel o tom neví. Jenže když vysadím v prosinci a svatba je až v dubnu, tak buď ještě nezapadnu nebo budu mít malé bříško.
Píšeš, že nejsi mladá koza, ale máš dilema, jestli se jako mladá koza zachovat nebo ne. Respekt, to je vývozní artikl manželství.
Osobně bych si radši našla novou práci a nespoléhala na to, že po 10 letech na zobu otěhotním na první pokus.
Nezlob se, ale tohle dilema by sis měla vyřešit doma s přítelem. Přeci když on nebude chtít, tak nebudeš vysazovat prášky přes jeho nesouhlas? Je to jen dilema mezi vámi dvěma ;)
@jeeanetta Ahoj, určitě to musí být rozhodnutí vás obou... Jinak my jsme dítě chtěli, měli jsme naplánovanou svatbu a já jsem řešila, jestli dítě "zkoušet" před svatbou, nebo až po... příteli to bylo jedno, dítě chtěl, ale těch pár měsíců plus nebo mínus neřešil. Nakonec jsem se rozhodla, že s tím začneme až po svatbě, co kdyby mi bylo náhodou špatně... A jsem za to ráda. Otěhotněla jsem asi 3 měsíce po svatbě, bylo mi zle asi do 6. měsíce...takže být to před svatbou, tak by se asi nekonala... Netvrdím, že to musíš mít podobně, ale možná to stojí za zohlednění 🙂.
Děkuji moc za Vaše názory 🙂
Taky bych se ještě chtěla ospravedlnit, svůj příběh jsem napsala, že se chci jen svěřit, ne se rozhodnout sama. Vím, že na takové věci jsme dva. Jen někdy nechápu mužské, V květnu když jsme se shodli na tom, že doberu zbytek antikoncepce, tak nastal jeden měsíc kdy jsem jí nebrala a jak jsem jíž psala, nechránili jsme se párkrát, nechápu, ale proč tehdy se nebránil dítěti a teď chce až po svatbě. Párkrát jsem se snažila nahodit na toto téma řeč, jen on o tom nechce mluvit, prostě se rozhodl že až po svatbě.
Taky mu bude v době narození min. 34, což už není málo.
@jeeanetta tak ho netlač...chce po svatbě, tak ukaž že si vybral dobře....a že dáš i na jeho názor vůbec v tak důležité věci...
a nebo se domluv, že vysadíš a budete se chránit prezervativem, tělo se vyčistí atd...
ale pokud on nechce, že až po svatbě...tak bych na neho dala...jen aby pak nepřišel, že ani po svatbě ne....co ho k tomu vede??? že chce až po svatbě?
Spíš si myslím, že řeší finance, já se jsem tra co vydělává více.
@jeeanetta tak počkej....nemůžeš to dělat na sílu, bude nas...že to chtel jinak.....já bych spíš nechala jeho....abby on chtel deti....a tlačil tě, že už...navíc je zodpovedný, když je chce až po svatbě....
já vím, že se v práci nudíš atd....ale neboj, za chvíli vánoce, hned svatba....a najednou bude leto....to uteče
Taky může být, že se vám to hned napoprvé nepodaří, mi říkal gynekolog, že toho půl roku od vysazení prášků je standardní doba, kdy se podaří otěhotnět. Já jsem starší ročník, tak jsem si říkala, že radši začnem zkoušet před svatbou (požádána o ruku jsem byla v listopadu a svatbu jsme naplánovali na konec srpna). No a vyšlo to kupodivu hned napoprvé, takže v únoru 🙂 Svatbu jsem měla s bříškem a jediné, co jsem nemohla /nechtěly bylo pít alkohol. Měla jsem přípitek a pak nealko, ale jinak paráda, bavila jsem se, tancovala, pohoda až někdy do dvou do rána, touž jsem byla fakt unavená 🙂 Takže i ta svatba s bříškem je v pohodě, akorát člověk musí uzpůsobit šaty, pokud je už v pokročilejším stádiu, ale kamarádka byla v začátku šestého měsíce a šaty měla takové ty normální se šněrovačkou... takže i to jde.
Tak děkuji 🙂 Snažím se o tom nemluvit.
tohle si asi budete muset rozhodnout vy. Pokud ti nevadí, že na svatbě nebudeš pít. Tak věř že si jí užiješ i tak. ale pokud bys byla třeba na začátku a zvracela, do toho ten stres nevím. Známá se vdávala s bříškem v 7 měsíci tančila křepčila a dokonce si dal i nějaké čůčo.
My jsme se dohodli na jaře 2013, že se na podzim se začneme snažit o miminko a uděláme rekonstrukci a v létě přišla žádost o ruku. Já jsem řekla, že do svatby vydržím. Únor 2014 A bylo to štěstí s hypotékou to šlo špatně a vlekla se skoro rok. Takže jsme vydrželi nejen do svatby,ale i do líbánek v červnu. A zadařilo se nám prakticky hned a to jsem s tím nepočítali.
Dohodli jsme se že v květnu vysadím a když to půjde dobře že na podzim to třeba bude a bylo to hned.
Jsem na konci 4 měsíce A i když jsem si musela počkat a někdy mi to bylo líto, že jsme čekali teď jsem moc ráda 🙂.
Z vlastní zkušenosti vím, že svatbě je stresující a jsem ráda, že jsme počkali po.
Hodně štěstí.
@jeeanetta Když koncem roku vysadíš prášky, otěhotníš nejdřív v průběhu ledna a v dubnu ještě nikdo nepozná, že jsi v tom. Navíc nikde není psané, že vám to půjde na první dobrou. To, že by sis "neužila" svatbu, může být příteli úplně jedno - on se může zlít do němoty. 🙂 Pokud máš stabilní práci za nějaký slušný peníz, rozhodně v ní vydrž do mateřské, protože jednak ve tvým věku a těsně před svatbou (= těsně před založením rodiny) se o tebe zaměstnavatele nebudou rvát a navíc je dobrý mít zajištěný příjem (mateřskou) a návrat po rodičáku.
Smlouvu mám do srpna, jo našla jsem si, že pokud by mi ji neprodloužili, tak je ochranná doba je 6 měsíců, aby se mi počítala mateřská. No, ale myslím si, že by neměl být problém se domluvit, že zůstanu do doby mateřské.
@jeeanetta zatím ne příští týden jdu na kontrolu a tam se dozvím termín UTZ. Většinou je ve 20 tt takže tak za tři týdny.
Také jsem myslela na miminka 🙂 Tohle nepřejde ani když vysadíš prášky, protože budeš čekat zda se to již povedlo......... Je tady spousta žen, kteří se snaží dlouho. Jinak jak jsi psala, že vysadíš a začnete se snažit tak podle mého doktora a zkušeností vím, že je opravdu lepší začít se hned snažit a nepročisťovat se. 🙂
Tak za prvy, mlada koza jsi 🙂 ja ze svého okoli snad neznam nikoho, kdo by mel dite mladsi nez ty (ale bydlim v Praze, to je asi jiny nez jinde). K ty praci, smlouvy na rok ti nemůžou retezit do nekonecna, asi po dvou uz dostanes smlouvu na neurcito, ne? Zkus to nekde dohledat na netu. Byt tebou bych spis resila nespokojenost v praci, nemuzes si aktivne najit praci? Prevzit nejaky ukoly? Ulevit kolegyni, která nestiha...? Nebo něco vymyslet, něco, co nikdo zatím nedela, ale hodilo by se? Nebo zkus zkus v te době studovat něco co souvisi s praci.. A k priteli, rozhodne netlacit, nebo nebude chtit ani po svatbe.
Vdávala jsem se ve třetím měsíci a bylo to naprd :( Když jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, chtěla jsem svatbu zrušit... Neužila jsem si to, blbě mi bylo, unavená jsem byla, pít jsem nesměla... Kéž bych mohla vrátit čas...
Já bych ti doporučila vysadit antinu (ale chránit se) a začít se snažit až po svatbě - neznám moc lidí, co by jim to po vysazení HA vyšlo hned, tak si dej trošku "fora" na srovnání cyklu a pak to po svatbě půjde dobře 🙂 P.s. ber to tak, že otěhotnět po novym roce, taháš se s největším pupkem přes léto a porod napodzim, malý mimčo v době chřipkových epidemií a tak 🙂 To máš lepší počkat na jaro a rodit koncem zimy 🙂
Jo, a vdávat se tehotna taky nedoporučuju, budes na fotkách otekla, nedej boze abys mela komplikace v tehotenstvi a svůj svatebni den musela byt třeba v klidu... bud rada za tolik stesti s tim pravym partnerem, uzj si svatebni pripravy a ak hura na mimi!
Půl roku opravdu není dlouhá doba, takže bych na přítele netlačila a v práci to nějak vydržela. Ono se ale tohle těžko plánuje, protože můžeš otěhotnět hned nebo to taky může nějakou dobu trvat. Na druhou stranu nerozumím argumentu, že by sis svatbu jako těhotná neužila. Já se vdávala ve čtvrtém měsíci a užila jsem si ji moc. Naopak jsem byla ráda, že mi nikdo nevnucoval panáky a tak podobně 🙂