Holky, nedávno jsem byla svědkem, kdy chudák malá holčička zvracela v tramvaji. Maminka nejspíš netušila, co dělat. Tak na nejbližší zastávce vystoupila. A mě došlo, že bych taky nevěděla, co dělat. Jenže stát se to může. Co by se mělo dělat, když se stane nějaká nehoda někde v MHD, v obchodě apod ?
Jinak v tramvaji jsme pokračovali, někdo se na hlas divil, že to neuklidila. Ale to by stejně neměla jak. Řidič nevím jestli to na kamerách viděl, možná jo, ale stejně se jelo dal.
Štěstí přeje připraveným, proto se ptám zkušenějších a těch s lepším selským rozumem, než já. 😄❤️
Mám takový zážitek. Zvláštní, že mi v hlavě utkvěl tento zážitek a žádný jiný a nebo jestli ano, tak poskromnu. Bylo mi tak 5. Bydleli jsme v díře, kam zajížděl autobus tak 5xdenně. Byli jsme s tatínkem někde ve městě a nastoupili do toho busu směr domů. V autobuse mi zabylo zle a zblila jsem se jak šakal. Lidi mi nadávali, ale zrovna byla zastávka, tak jsme vystoupili. No a další autobus jel až druhý den. Těch asi 10 km domů mě tatínek nesl na ramenou. Asi bych ale reagovala stejně. Taky bych vystoupila. Ale lidi nadávali děcku i tehdá v osmdesátkách.
Já jsem přemýšlela i nad tím, jestli by nebylo lepší dojet do cílového místa. Že tohle je další čas navíc, zdržení. To, že lidi nadávají, za to, že je někomu zle, je hrozně hnusný. 🥺
Taky bych teda nevěděla co dělat. Ale nadávat za to a mít připomínky může jen blbec...čekala bych že řidič by měl mít nějaké pomůcky a v případě nehody to uklidit...celkově si MHD uklízejí řidiči ne?
Poblitou ulici jsme utreli ubrouskama a kapesnikama. Nikdo nenadaval, naopak nejaka duchodkyne mi primo behem toho zvraceni rikala, jak mam krasny deti - trochu bizar😜🤣 V MHD jsem jednou zvracela ja a pokracovala jsem na misto urceni 🙂
Kdysi jako bezdětná jsem podobnou situaci zažila. Dítě tehdy teda sedělo ve sporťáku a víceméně si zvracelo na sebe. To málo, co šlo na podlahu se paní snažila utřít. Nabídla jsem aspoň kapesníčky a balenou vodu, víc jsem u sebe neměla. Ale přiznám se, že já jsem vystoupila dřív, udělalo se mi blbě 🙈
Jako matce se mi to ještě nestalo, ale asi bych se snažila dojet do cíle a mezitím nějak zmírnit tu katastrofu 🤷♀️ Dřív bych asi nevystupovala.
@felixfelicis Já v těhotenství vozila po ruce pytlíky, ale podařilo se mi vždycky včas vystoupit (někdy teda dřív než jsem potřebovala 🙈😂). Ale chudáci keře na trase od zastávky domů 🤦♀️
Nám zvracel dvouletý syn v letadle, nezvládla jsem zareagovat nijak (napoprvé), prostě mě to šokovalo. V letadle pomohly letušky, byly milé (i když pozvracek jednu z nich), řekly mi, co dělat (kde najdu pytlíky, podaly mi nahrajte vlhčené ubrousky i pytel na poblinkane oblečení), vyslekla jsem mu to nejvíc poblite (naštěstí pod tím měl další vrstvu). Napodruhé už jsem měla připravený pytlík i ubrousky po ruce. Nikdo nenadaval, kromě letusek se ani nikdo nezapojoval. V tramvaji bych asi taky vystoupila.
Přesně tohle se mi stalo onehda v buse.. nejaka slečna se ptala, jestli může nejak pomoci, ale vůbec nevim ani ted, jak by mohla... řidiči jsem to sla rict a omluvit se. Víc jsem delat nemohla. A bylo to fakt hodně...Vystoupili jsme, měli jsme přestupovat.. Ale přijel pro nas manzel autem. Kdyby nemohl, nevím, co bych dělala, byli jsme durch obe..
Taky je otázka, proč dítě zvrací... Jestli mu vadí pohyb autobusu, je co nejdřív vystoupit prostě ideální řešení... Uklízet po dítěti v tu chvíli autobus moc není jak. Naopak pokud je pravděpodobné, že dítě zvrací z důvodu nemoci nebo únavy, je lepší to zkusit poutírat, jak jde, zařídit nějaký pytlík... A zkusit prostě dojet a dostat dítě domů co nejrychleji...
My jsme jednou museli resit v letadle - let cca 1,5 hodiny a tak po 30 minutach se syn poblinkal a to dost, v te dobe mu bylo 2,5 roku. Mela jsem pro syna nahradni obleceni, tak jsme ho prevlekli. Vzdy sebou vozim vlhcene ubrousky, tak jsme utreli, co slo. A informovali jsme palubni personal. Hrozne me tenkrat prekvapilo, ze to vubec neresili, donesli jenom par papirovych uterek a vic nic. Bylo to o to horsi, ze letadlo se v cilove destinaci otocilo a letelo zase zpet.
Vlastne poucena z teto situace mam u sebe vzdycky nahradni obleceni deti, vlhcene ubrousky a papirove kapesniky.
Sasenka zvracela v Tescu, nasla jsem nejblizsi zamestnankyni at zavola uklidovku, omluvila sem se a mazali jsme domu. V autobuse bych to minimalne rekla ridici, urcite tam maji kybl a hadr. A myslim ze kdyz mas zvracejici dote tak ani nevnimas ze nekdo nadava, ale chces ulevit ditku
Mám vždy sebou ručníky 30x30 a sáček na po... Pleny. Bych to utrela a vyhodila do prvního kontejneru. Ruční stojí 80,- ( 10ks)
Me se to stalo pred lety s dcerou. Necekala jsem to. Mela asi 1,5r. Kocarek jsem jeste mela, ale sedla jsem si na sedacku vedle. Ona zacala byt uknourana a chtela ven. Tak jsem ji mela na kline. Najedou se poblinkala. Stihla jsem ji jeste predklonit. Vyhodila to na zem, ona byla cela a ja jen kapku na kalhotech. Hned jsem ji sundala triko, z kocarku jsem vytahla vlhke ubrousky a nejaky sacek. Uklidila jsem tim co slo z podlahy. Jedna maminka s kocarkem co jela se mnou mi nabidla nahradni triko pro malou. Jinak musim rict ze se vsichni odtahovali, nikdo nepomohl. Hned na dalsi zastavce jsem vystoupila, protoze by byla schopna se poblinkat znovu. Potrebovaly jsme na vzduch. Venku jsem ji celou vysvlekla, vlezla u zastavky do secondhandu a koupila nahradni obleceni (od te doby jezdim vsude uz s nahradnim). Malou jsem oplachla vodou z Petky, oblikla a zbyle dve zastavky jsme pak dojely. Od te doby jsem v pozoru i v MHD. Autem jedine s Kynedrilem.
V případě zvracení vystoupíme, ať případný zbytky vyhodí do trávy a nadýchá se vzduchu. Ale na všechny náhlé situace se nikdy nepřipravíš. Malé se chtělo v tramvaji čůrat, OK, domluvím se s ní že na další zastávce vystoupíme. Jenže jsme uvízli u nějaké nehody na půl hodiny. A řidič nám nechtěl z bezpečnostních důvodů otevřít. Co naděláš? Nic.
Zkusila bych to poutirat,pokud bych u sebe mela kapesniky/ubrousky, sla se omluvit ridici. Kde bych vysedla, to by strasne zalezelo, zda by to bylo v MHD a ja mela do cile kousek. Nekde na samote mezi poli bych nevysedala, k cemu by to bylo prinosne?
A jak se chce na něco "nepredpokladaneho" připravit? Prostě se stalo, stačí i vydychany vzduch... 🤷♀️
Ja s sebou vozim v prebalovaci tasce malou igelitku kvuli pripadnym 💩, ktere obcas proste nepockaji 😀 ale kdyby mi takhle dite zacalo nahle zvracet v tramvaji, asi by bylo po vsem nez bych stacila zareagovat 😅
Vím, že moje těhotná sestra si takhle v dálkovém buse radši nablindila do kabelky, než aby uspinila bus 🙈
@iris92 já už jsem přemýšlela, že si pořídím do kabelky “váleček” se sáčky na psí exkrementy, ptž synáček pravidelně, když ho vyzvedávám po o, (pokud nejdeme ze školky domů) musí 💩 a nejlépe hned u nejbližšího stromu 😅
Já sama nevěděla co dělat se sebou před 4 lety, natož s dětmi...ty nám zvraceli zatím v autě. Ale já jsem před 4 lety se vracela vlakem z VŠ. Začalo se mi dělat zle. V Jihlavě jsem se pak doplazila přes náměstí k mostu jak přes něj vede hlavní silnice za City parkem. Na mostě jsem to už neudržela a hodila velkou šavli rovnou z mostu dolů...všichni měli najednou pylno kolem mě chodit a být zvědaví, proč se Kochám tak intenzivně z toho mostu. Pod mostem byl nějaký chodníček.....naštěstí tam nikdo v tu chvíli nebyl.
Pro dítě je určitě lepší jít na vzduch, aby se mu udělalo lépe. Stalo se nám to v obchodním centrum. Našla jsem tam pak uklizečku a dala jí peníze za to, že to musela uklidit. Naštěstí byla v pohodě a lidí tam zrovna moc nebylo.
Jako osobně bych se proste nahlas zeptala jestli někdo nemá pytlík/kapesník, něco a taky asi nejblíž vystoupila. Pak bych si našla nejbližší obchoďák asi.:D a tam nad umyvadlo a umýt co jde, pozvracený věci hodit do igelitky a dala bych asi svoji bundu, aby neměla pozvracený věci (nebo ne tolik) ale záleží, ono si myslím, že v tadytěch situacích je těžký reagovat, když jinak “nikdo nic nedělá/nereaguje” a člověk se cejtí trapně, že mu tam zvraci dítě, někdo může mít blbý kecy.. ten výstup mi přijde adekvátní, uteče se tak ze situace a pak se vymyslí co dál. Moje matka mi velice rada vypráví jak jsem neuměla jako dítě trávit luštěniny a měla jsem cockovou polivku.. teklo mi to prej nohavicema, rvala sem na celej autobus. Hold se vystoupilo, šla koupit nový věci … a šla prej pak takhle kupovat ještě třikrát.🙂)) děti. Stane se. Pokud člověk má trochu empatie, nebude to blbě komentovat.)