Reklamace Intimissimi. Vyřizují je ve prospěch zákazníka?

kobylka_obecna
6. lis 2024

Ahoj, prosím máte někdo zkušenosti s reklamací u Intimissimi? Dneska jsem tam byla reklamovat kašmírové tričko s 3 vadami (měla jsem ho 3×-4× na sobě) od slečny jsem dostala přednášku jak mám tričko prát, a že toto se u kašmíru děje + si mam dávat pozor na šperky. (Veškerou péči jsem dodržela) Snažila se u toho kázání teda znít mile, ale…
No každopádně, tričko odesláno na reklamaci, mají 30 dní na rozhodnutí. Nemáte zkušenost, zda tyto reklamace vyřizují spis ve prospěch zákazníka? Nebo zamiltají, docela mi to leží v žaludku! Počítala jsem s okamžitou výměnou vzhledem k vadám. Děkuji
Vady:

křivě ušitý rukáv (to se prej u kašmíru děje, nejsem jediná komu se přetáčí)
páře se šev kolem krku (prej je potřeba si dávat potíž na šperky - ty nenosím :D )
jemně puštěné očko na prsou (taky si mam dát pozor na šperky)

Děkuji moc za radu

eliss232
7. lis 2024

A to jsi tam byla osobně? Raději bych to vyreklamovala online, popravdě. Takto nemám s reklamacemi nikdy žádný problém. 😀

kobylka_obecna
autor
7. lis 2024

@eliss232 ano, osobně, jelikož jsem počítala, že mi to hned vymění za nový kus 😅🙈 nevim co na tom chtějí posuzovat.

misulka84
7. lis 2024

@kobylka_obecna zkus si projít jejich obchodni podminky na webu

kobylka_obecna
autor
7. lis 2024

@misulka84 to jsem procházela, včera celé odpoledne. Mají nárok na to poslat na posouzení stejně jako to odmítnout. Tak mě jen zajímalo, jestli s tím tady máte zkušenosti a jestli spíš ty reklamace berou a vrátí mi peníze, nebo se vám stalo, že to zamítli :-/

zuzkasim
7. lis 2024

@kobylka_obecna Mám zkušenost a taky s kašmírovým tričkem🙂
U mě se tedy "jen" páral lem na krku. Asi po 2 dnech nošení, zkrátka neukončili dobře šití (šít umím, vím, o čem mluvím). Reklamace jim opravdu trvala téměř 30 dnů, posílají to na centrálu, tam se k tomu někdo vyjádří a pak rozvoz zpět na prodejny. Sice se reklamace vyjádřila pro mě kladně, ale! Tričko mi mezi tím vyměnit nemohli, protože už ho neměli v mé velikosti v nabídce☹ Kdyby se reklamace vyřídila hned, ještě by v nabídce asi bylo. Nabídli mi vrácení peněz, jenže já ho kupovala v akci, takže za tyhle peníze už akce nebyla, a o ten oblíbený kousek jsem přijít nechtěla.
Nakonec jsem se domluvila, že si ho nechám a zašila jsem si to sama. Jako mohla jsem to udělat hned, ale oni to mají šité speciální jemnou nití, chtěla jsem zachovat ten ráz, takhle to mám trochu "horší" a musela jsem dokoupit nit ve stejné barvě.
Každopádně nelituju, tohle je příhoda s předloňska, mám ta trička 2 a nosím je už ty 2 roky opravdu hodně. Jsou stále krásná, jemná, dobře se nosí... Kdyby mi to pustilo očko někde na látce, reklamovat bych fakt chtěla a koupila si nové. Tato trička nosí moc ráda i mamka, už jsem je doporučila i kamarádce🙂

kobylka_obecna
autor
7. lis 2024

@zuzkasim děkuji! Tak to mám aspon naději, že to snad vyjde! Když tam mam 3 vady!
Ja si to tričko zamilovala, jak píšeš, nosí se skvěle, je to nadčasový kousek. O kvalitě trošku pochybuji.
Kdyz jsem to byla reklamovat, zkoušela jsem si tam ještě další dvě a obě mi dala slečna do kabinky s dírou. U prvního jsem si řekla “ok náhoda” upozornila sjem na to prodavačku u druhého uz mi to bylo divne, dokonce mě slečna nařkla, jestli jsem tu díru neudělala já šperkem 🙂 tak jsem ji teda vyvedla z omylu, že dírka je ve švu a je způsobena tím, že to nebylo došité, vyloženě tam chyběly dva stehy z výroby. No ani omluva nic… tak mě docela zamrzelo, že jsem zrovna narazila na 3 trička a všechna s vadou 😀
No snad ta reklamace dopadne kladně 🙂 rada bych tomu ještě dala šanci a doma toto tričko mela.
Děkuji za sdílení zkušnosti

zuzkasim
7. lis 2024

@kobylka_obecna On je to fakt jemňoučký materiál a musí se s tím opatrně. Peru ho zásadně v síťce, je mi jasné, že je snadné chytit o něco nitku. Šperky nosím, ale kvalitně zpracované (klidně bižu, ale musí být dobře udělaná), bez ostrých hran, protože často nosím právě třeba merino, hedvábí a vím, že si oblečení nechci zničit.
Jinak tip, na zakázaném bazaru se ta kašmírová trička dají taky koupit. Nemít ta 2 z předloňska, vyberu si tam klidně za nižší cenu🙂 Ono to nežmolkuje, nevytahuje se to, neopírá se barva, zůstává stále stejné.

goldenova
7. lis 2024

@kobylka_obecna Tyhle trička s dlouhým rukávem kupuju už několik let a vydrží opravdu jen několik vyprání (hezká jsou tak do tří, čtyř vyprání). Pak začnou žmolkovatět, po třetím vyprání se přetočí šev rukávu, šev u krku se mi tedy páral jen dvakrát, dvakrát u rukávu. Nit se může zachytit při praní nebo téměř u čehokoli, je to velmi jemný materiál, i suchý zip může způsobit škodu. Mimochodem šperky také nenosím. Tahle trika nosím mezi lidi do těch cca 4 vyprání, pak už jen na doma. Mám jich asi 15🙂 A stále hřejí, což je alespoň jedna z mála výhod, za ty peníze. Prát v ruce nebo na 20 min ve speciálním košíku, který taky Intimissi prodává (ale často se rozjede zip a tričko stejně při praní vypadne do bubnu) anebo v povlaku od polštáře. Do kontaktu s bubnem při otáčkách by to určitě přijít nemělo.

goldenova
7. lis 2024

@zuzkasim Na jakém "zakázaném bazaru", jestli se mohu zeptat?🙂

zuzkasim
8. lis 2024

@goldenova Tak to teda nevím, peru je fakt pravidelně a stále vypadají jako nová... Zakázané slovo zde na koníkovi složíš z počátečních písmen Vašek, Iva, Nina, Tomáš, Ema, Dan😉

goldenova
9. lis 2024

@zuzkasim OK🙂)