Ahojky holky,
zajímá mě kdo máte pejska jak reagoval na to, když jste přinesli z porodnice domů vajíčko s miminkem. 😀🙂
My máme malého yorka, tak jsem sama zvědavá. Nemá rád moji 3letou neteř, protože ho párkrát pěkně škaredě chytla, takže před tou zdrhá a schovává se, ale naopak sousedovic kluky miluje a chodí si k nim pro pohlazení a pomazlení 😀
Snad to bude v pohodě, samozřejmě to chceme od začátku podchytit, co ano a co ne...
Budu ráda za reakce, je to pro mě hezké téma, tak si ráda počtu 🙂
Rok pred otehotnením sme adoptovali psíka z útulku, v dobu keď som rodila mal už nejakých 30kg a mala som pekný strach. Aj keď je svoj, na malého reagoval krásne, hlavu mu zavesil na bruško, oňuchával ho, hlavne sa tešil, že som doma 😀 Zo začiatku sme ho museli korigovať, he do všetkého hrr ale krásne si zvykli, obaja a majú sa radi 🙂
Nebylo to vyloženě novorozeně, ale kolem 5 měsíce. Jeli jsme ke tchýni a ta má 2 psy z útulku. Vychování, poslechnou ji na slovo, ale stejně jsem byla hrozně nervózní. První mimino, se kterým byli v kontaktu. Fena starší, nemá ráda hluk. Přiběhla, olízala dceři nožky a od té doby ležela pravidelně pod stromem vedle kočáru a hlídala. Když začala plakat, přišla za tchýni a pak běžela zpátky. Ať s tím něco udělá. 😃
Hned ji vzala jako nejzranitelnějšího člena smečky a cizí lidi k ní nechtěla pustit. Strach jsem měla zbytečně, od té doby když dcera vidí psa může se zbláznit radostí.
@l22l My máme labradorku,a bylo to naprosto v pohodě, malou si hned oblíbila a nehla se od ní na krok 🙂 až teď před malou často zdrhá 😄
Pošli mu z porodnice počuranou plínku a uvidíš nejlépe reakci 🙂
Máme bullika. Měla jsem taky strach, co bude, az přijedeme s malým. Šli jsme teda raději, pro můj klid, k soukromé cvičitelce. Ta nam poradila toto - při příjezdu z porodnice počkat s dítětem dole, v autě třeba. Mezitím druhý zajde pro psa domu, ať se dítě se psem setká na "neutrální půdě". Nechali jsme ji očuchat a šli domů. Nevím, zda to mělo něco do sebe, každopádně u nás bylo a je vše úplně bez problémů 🙂. Cvičitelka nám totiž tehdy vysvětlovala, že tím, že bysme malého vzali rovnou domů, do bytu, riskujeme, že pes bude dítě brát jako narušitele a může to dělat neplechu.
Máme fenku westíka a hned po příjezdu byla ,,šílená" v dobrém slova smyslu. Běhala kolem, snažila se k malé dostat, kňučela. Takto zvýšený zájem měla pár dní a pak už jen zvědavě koukala. Teď po 3m už to má totálně na háku, nehne ani brvou i když malá pláče. Jediné co jí zůstalo je žárlivost, když někdo přijde a začne na malou mluvit nebo se jí dotýkat tak se hned cpe pod ruku, jakože ,,Haló, já jsem tu byla první" 😃 Já jsem zvědavá co bude až malá začne lozit, fenku jsme si pořídili když měl syn tři roky takže tam to bylo ok, už věděl co může a co ne. Fenka si chce někdy hrát ale někdy má ráda svůj klid, to vždycky jen zlehka zavrčí když se jí syn třeba dotkne a ona zrovna nemá na hru náladu.
@madamas Fenka si chce někdy hrát ale někdy má ráda svůj klid, to vždycky jen zlehka zavrčí když se jí syn třeba dotkne a ona zrovna nemá na hru náladu.
To mi teda zni dost nebezpecne.Chapu,ze pes chce mit nekdy klid a mel by mit misto kam za nim dite nemuze ale vrcet na nej protoze na ni sahne?
@meekos
co mate za rasu?
Kdyz jsme prijeli z porodnice, nase 4mesicni sarpejka byla stastna, ze vidi me. Miminko ji v tu chvili vubec nezajimalo. Kazdopadne kdyz si ho vsimla, nechali jsme ji miminko ocuchat, obliznout.. vsechno bylo v pohode. Nikdy nezarlila, kdyz plakal, hned za mnou bezela a strkala do me hlavou a hned zas za synem a hlidat. Prvni mesice se od nas nehla. My ji nechavali, at si klidne cucha, lize, lezi s nim na hraci dece.. z pocatku vstavala kazde nocni kojeni, proste furt u nas. Po par mesicich si zvykla. Maji se radi. Kdyz uz ji stve, sebere se a odejde. Jsou to partaci 🙂 kazdopadne sestricka v porodnici radila, at si klidne pujcim plinu/decku a dame ji to doma ocuchat 😉
Nás psík měl 10 let, kdyz jsem malého přinesla z porodnice. Před dveřmi jsme okolo malého dali oblíbené pamlsky s tím, že jsem se s ním prvně přivítala já a pak prcek, který "donesl" jeho pamlsky. Náš pes není agresivni, takže jsme měli spíš strach z toho, ať se necítí odstrcene, což zpočátku prostě je.
Pes malého ocichal, nadšeně snědl pamlsky, ale jak začal malý brečet, tak se klidil. No a v průběhu prvních týdnů se v prckove postýlce na kraji objevovali pamlsky a vždy jsem psovi říkala, že Dan pro něj má pamlsek, ať se jde podívat. Od cca 3 měsíce, kdy se prcek začal smát a lépe reagovat jsou super partaci a po čase si prcka pes tak vycvicil, že na něj jen koukne určitým pohledem a prcek už mě prosí o pamlsky pro pejska :D ale jak píšu, my se nebáli agrese, ale jen toho akceptováni a aby psík neměl destruktivní sklony vůči sobě samému 🙂
@l22l máme doma křížence z útulku labradora s německým ovčákem. Když se měla narodit první dcera, tak bylo fence cca (nevíme kolik jí je vzhledem k tomu, že je z útulku) 4 roky. Taky jsem se bála jak bude reagovat. Po příchodu z porodnice si malou očuchala a od té doby se od ní nehnula. Největší kamarádi se z nich stali, když malá začala dostávat příkrmy a padalo jí jídlo na zem. Takže fena seděla pod židličkou a luxovala zbytky. Teď jsou starší dceři 4 roky a jsou to nerozlučné kamarádky. U druhorozené dcery jsme udělali úplně stejný postup, ale ta si k fence nenašla takovou cestu a bojí se jí (nejde jí pohladit, nedá jí pamlsek apod.). Nevím proč to tak je, i když vím, že jí fena nikdy nic neudělala (na to si dáváme pozor a nikdy jsem nenechávala malé batole se psem samotné).
@l22l Máme doma velkého psa. Také jsem mela obavu. Jakmile jsme malého přinesli domů, ani si nevšiml. Problém nastal jakmile poprvé zaplakal - byl jak na trní, jako když by slyšel myš 😅
První dny jsme je v žádném případě nenechali ani na sekundu spolu samotné (zvykací období u psa je 14 dní). Psík si malého stále hlídal (a hlídá). Chodí s námi přebalovat, koupat, s kočárkem... Když malý zaplače, hned je u něj. Když ho má někdo na rukou, pořád je u něj ☺️ I když je malý třeba v houpačce, přijde a čuchne a lehne si pod něj. Jsou to parťáci 😍
Důležité je, aby měl psík stále možnost utéct, když se mu nebude něco líbit a dítě ho nesmí zatlačit do kouta.
Jeden profesor na VŠ přes chování psů říkal, že dítě a pes nesmí být spolu nikdy sami - souhlasím a dodržuji i když vím, že by mu můj pes neublížil 🙂
Hodně štěstí 🐕
@zelenaesmolda takhle to zní dost vytržené z kontextu, nevrčí výstražně s odhalenými zuby, je to takové ,,zabublání" které neznamená výstrahu ale nezájem. Když třeba leží na gauči a syn tam dělá kravinky a strčí do ní. Je to neškodný gaučový povaleč🙂
@l22l máme 3 čivavy, v dubnu čekáme druhé miminko,starší syn má 5 let. Když jsme si ho přivezli domů,nejstarší čivava (v té době půlroční štěně) si ho hned zamilovala,spala jen u něj, v kočárku, neustále ho hlídala. Druhou jsme pořídili když měl malý rok- ta taky úplně v pohodě a ta třetí je pěkná potvora, 😀takže čekáme že miminko přijmou ty dvě starší úplně v pohodě, u té nejmladší nedokážeme odhadnout jak to vezme,protože synovi se vyhýbá obloukem 😒 ale je jí čerstvě rok,což možná také hraje svoji roli 😀