Ragdoll. Poradíte ohledně koupě?

zuzibuzi
31. led 2022

Holky poraďte chceme koupit kočičku Ragdoll a vůbec se vtom nevyzname ..Jestli z chovatelské stanice atd ..Děkuji .

lachipie
31. led 2022

Pokud ji nekoupíte čistokrevnou z chovatelské stanice, tak to nebude Ragdoll. Bude to kočička, která třeba Ragdollovi bude podobná, ale nebude to Ragdoll. Pokud opravdu chccete plemeno Ragdoll, tak jedině z chovatelské stanice.

katule1990
31. led 2022

@zuzibuzi Přesně, jak se píše nade mnou. Jestli chcete plemeno, pak jedině z chovné stanice. Jinak nejen že nemáte jisotu původu a riskujete zdravotní potíže kočky, ale ještě tím podporujete množírny, který se ke zvířatům ve většíně případů nechovají dobře. Pak se zaměřte na výběr kvalitního krmiva (hlavně žádné Whiskas, Friskies a podobně, my např. krmíme Brit Care).

zuzibuzi
autor
31. led 2022

A vy máte ragdoll ...??

babka
31. led 2022

Přesně, o jiné alternativě než chovatelská stanice vůbec neuvažujte. Jen tak budete mít zdravé kotě z testovaného chovu, které má vlastnosti, jak si představujete. Bude vychované a socializované, z dobrého prostředí.

lachipie
31. led 2022

@zuzibuzi máme mainskou mývalí. Je z chovatelské stanice. Protože nepotřebuju podporovat množky, které mi za nechutné peníze můžou prodat nemocné kotě, co kolem mnou vytouženého plemene tak možná leda tak prošlo. Navíc jsem prostě chtěla mainu, ne jen kočku co možná vypadá jako maina, ale není to maina. Je to zdravá dnes už 11letá kočičí dáma, od prvního počátku co byla u nás tak byla vychovaná, naučená na kočičí záchodek, první den trochu nesmělá, ale brzy se otrkala a hned druhý den s námi už spala v posteli jakoby se nechumelilo.

knoesell
31. led 2022

@zuzibuzi Máme doma kocoura ragdolla z chovatelské stanice, co potřebujete vědět přesně?

zuzibuzi
autor
31. led 2022

Jakou chovatelskou stanici doporučujete nebo odkud máte. A nějaké základní informace hlavně ohledně děti. Dekuji

aselluska
31. led 2022

@zuzibuzi doporučuji se podívat na CHS a zamluvit rychle. Většinou jsou zamluvené už při potvrzení gravidity.

babka
31. led 2022

@zuzibuzi Také doporučuji chovatelskou stanici navštívit. My máme kocourka doma už skoro 5 let, je to zlatíčko. Úžasně trpělivý, nikomu by nikdy neublížil, i když jsou děti občas divoké. Raději uteče než by třeba vytáhnul drápky. Jinak ten náš je kliďas, nechá si všechno líbit, nejraději je stále někde poblíž nás. Ale zase ne že by se chtěl pořád mazlit nebo tak. Blízkost vyhledává, ale spíš třeba, že pozoruje, co děláme, nebo spí vedle mne, když pracuji z domu.
Máme ještě devon rexe a to je jiné torpédo 🙂

knoesell
31. led 2022

@zuzibuzi máme ho z chovatelské stanice Blue miracle v Ostravě, byli jsme se na něj podívat, paní chovatelka nás chtěla i poznat, všechno nám vysvětlila, ukázala, také jsme neměli s chovem koček žádné zkušenosti, proto jsme to ocenili. Syn se narodil když měl kocour 1 rok a přijal ho naprosto skvěle, nikdy mu neublížil a pořád ho hlídá, jsou skvělá dvojka 🙂

evap1
31. led 2022

My máme Ragdolla, nemá PP, ale vím, že to Ragdoll je. Paní je chová doma, oba rodiče jsem viděla a rodiče PP mají. To jsou řeči, že když nemá PP, že to není Ragdoll. Jak to můžete vědět? 😃😃

katule1990
31. led 2022

@zuzibuzi My máme kocoura nalezence, co ho někdo jako miminko vyhodil, a číču z útulku. Určitě nikomu plemena neberu, jsou to nádherné kočky, ale já radši pomůžu nějaké kočce, kterou nikdo nechce 🙂. Syn se narodil, když jsme měli kočky rok a půl, od začátku mají krásný vztah. Chce to dítěti ukazovat, jak se ke kočce chovat (nechat jí v klidu nažrat, vyspat, opatrně hladit). Jsem ráda, že má syn od malička hezký vztah ke zvířatům a často se i díky nim zabaví, když je pozoruje, vykřikuje "číča" (narozdíl od "máma", co pořád neříká 😅), hází kaštan, kočky ho loví. atd... je to radost 🙂.

kakamila12
31. led 2022

@evap1 Když oba rodiče mají PP, proč kotě nemá?

lachipie
31. led 2022

@evap1 a viděla jste PP rodičů? Pokud ne, nemusí to být Ragdoll a hlavně je to nepovolené množení. Koťata smí odchovat jen chovná stanice, ne že si koupím dva ragdolly, pustím je k sobě a hurá mam Koťata a draze je prodam. To je množírna.

lachipie
31. led 2022

@katule1990 taky máme k čistokrevné maině Macíka von popelnitz a milujeme ho. Ale diskuze je o Ragdollu...

evap1
31. led 2022

@lachipie Nepovolené množení? To je co, na to je nějaký paragraf? To že někdo má doma samici a samce Ragdolla a ti mají spolu koťata, které pak prodám jako koťata bez PP je množírna? Tu si představuju trochu jinak. Rozhodně ne tak, že někdo žije v domě, kde má 2 kočky volně a které se spolu spáří. To snad není trestné chovat nevykastrované kočky.

evap1
31. led 2022

@kakamila12 Protože to není chovná stanice. Vy si myslíte, že to je standard, že každý, kdo má zvířata s PP, tak i jejich potomkům PP vyřizuje? Já na tom nevidím nic špatného, že žije zvíře bez PP. Na jeho povaze to přece nic nezmění. Chovatele znám, prostředí jsem viděla, rodiče také. Přístup rodiny ke zvířatům také. Tak co je špatně? Množírny samozřejmě nepodporuji, jsem zásadně proti!!

lachipie
31. led 2022

@evap1 aby nedošlo k prznění plemene a barev, by kočka, kterou si koupím z chovné stanice a nemam v úmyslu založit chovnou stanici měla být vykastrovaná. Tak to prostě je. Pokud kočka, která nedostala chovnost, byla prodaná na mazlíka, měla koťata a já je prodam, je to už prznění plemene. Pro chov čistokrevných koček jsou určitá pravidla. Pokud jste si koupila kotě bez PP které nepochází z chovatelské stanice tak jste podpořila množku

lachipie
31. led 2022

@evap1 kotě které se narodilo v ChS a jehož rodiče jsou oba s PP má PP automaticky, nemusí se nic složite vyřizovat

evap1
31. led 2022

@lachipie Jak to víte, že nedostala chovnost? Takže každý, kdo chová jakékoli zvíře bez PP, tak má vlastně zvíře z množírny? Tak to je tedy extrémní problém v ČR, protože takových je tady asi 95%, ne?

evap1
31. led 2022

@lachipie Psala jsem, že paní nemá ChS, jen prostě má pár (rozuměj samici a samce) koček. Thats all.

lachipie
31. led 2022

Ano je to extrémní problém. Kočka, která má chovnost, je chovnou stanicí prodávána buď do jiné ChS nebo ponechána doma jako další chovná kočka. Neprodává se obvykle do rodin jako mazel. A pokud ano, zpravidla je ve smlouvě uvedeno že kočku má nový majitel nechat vykastrovat. Přesně aby nedošlo k množení.

lachipie
31. led 2022

@evap1 ano prostě množírna, klasika... jen se k nim chová aspoň slušně. Thats all

evap1
31. led 2022

@lachipie Obvykle? To znamená nikdy? Víte, pro mě jsou tohle věci, které někdo vyplodil a teď je všichni opakují, úplně bezmyšlenkovitě a nelogicky. Narážím na to stále častěji a častěji. Až potkám jezevčíka venku, tak vlastně nemůžu říct synovi, že je to jezevčík, protože jsem neviděla jeho PP a ani jsem nezkontrolovala číslo čipu, jestli je to skutečně on. Chudák paní zakladatelka diskuze, moc se toho nedozvěděla.

babka
31. led 2022

@evap1 Tyhle názory mě fakt fascinují. Prostě kdo množí zvířata bez chovné stanice, je množitel a hotovo. Je úplně jedno, jestli je to "hodný" množitel, nebo zvířata trápí. Chov zvířat není jen tak, má spoustu pravidel. Zvířata je třeba testovat, starat se o rodovou linii. Fakt to není jen tak, že si pořídím pár a hurá na koťata (nehledě na to, že žádná chovatelská stanice vám neprodá kočku na chov, když žádnou chovatelskou stanici nemáte. Takže jedině podvod na původní chovné stanice a nevykastrování, nebo získání koček opět z nějakého pochybného zdroje). Zrovna ragdollove maji genetickou zatez na srdce, urcite bych si "nelajzla" porizeni kotete bez prukazu puvodu

babka
31. led 2022

@evap1 rozdíl jezevčík a pes, co vypadá jako jezevčík. Ale zřejmě zbytečná diskuze

evap1
31. led 2022

@babka Mě zase fascinují vaše názory, že zvíře bez PP defacto nemá nárok na život. Pro vás je to zprzněnec, jak tu bylo řečeno, pro mě je stejný, ať mu PP vyřídila nebo ne. Pro váš klid, já ho nechala vykastrovat, protože žije v domě a připouštět ho nechci. Ano, zbytečná diskuze, už se dále nezapojuji.

evap1
31. led 2022

@babka A víte co, vám babko ještě řeknu? Že máme mainu, opět pro váš klid vykastrovanou z chovné stanice a prodali by nám jí i na chov, za vyšší částku samozřejmě (v inzerátech se píše na mazlíka nebo na chov, ale to jistě víte). A divte se, my žádnou chovnou stanici nemáme a kočky nemnožíme. Žijete v bublině a jen jeden názor je správný.

babka
31. led 2022

@evap1 ale samozrejme, ze ma narok na zivot, kdyz uz je na svete. Ale pokud chci nejake plemeno, tak si ho poridim dle pravidel (i pro dobro toho zviratka), nebo holt neresim plemeno a muzu si vzit kote nekde z utulku, z vesnice, kde se nejaka plemena a chovy neresi 🙂

evap1
31. led 2022

@babka Můj nazor je, že když je matka Ragdoll s PP a otec Ragdoll s PP, že jejich potomek je též Ragdoll a není o tom třeba diskutovat. To je vše, co jsem napsala. Rozhodně množírny považuji za něco jiného a rozhodně je nepodporuji. Hezký den.