Půllitr vodky a šest piv denně. Je to už alkoholismus?

mirabellaklara
29. zář 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je půllitr vodky denně a cca šest piv alkoholismus...

michaela666
29. zář 2023

@mirabellaklara Za mě je už 6 piv denně alkoholismus, natož půllitru vodky.

kakba
29. zář 2023

Pro me ano, pro dotycnou osobu ne. Takze drzim palce jestli se to deje ve tvem okoli. Alkoholismus je cesta do pekel.

lv
29. zář 2023

Jasně. Pokud to trva týden, tak ne, ale bude. I 3 piva denně jsou.

mirabellaklara
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
emillyhk
29. zář 2023

@mirabellaklara Buď ať se jde léčit nebo odejdi. Bohužel už s tebou taky manipuluje (že si něco udělá, když odejdeš), jen to zatím nevidíš... Znala jsem pár, kdy teda ten alkohol se začal projevovat až mnohem později, ale není z toho cesty ven 😟 Alkoholik si nepřipouští, že je jeho pití problém, odmítá (a později už nemůže) se pití vzdát a ničí tím život celé rodině...

mirabellaklara
autor
29. zář 2023

@mirabellaklara navíc mi přijde že má dost manipulativni sklony také,ne aby ublížil ale když řeknu že to tak nechci,tak musí být po jeho..podotýkám cokoli chci mám,akorát musí být po jeho a to se mi nelíbí...

jaja01k
29. zář 2023

@mirabellaklara Po třech měsících vztahu ti říká, že jestli ho opustíš, tak si něco udělá? Takže sis našla dalšího manipulativního partnera. Já bych ti radila to ukončit, protože šťastná s ním nebudeš a čím déle to potrvá, tím to bude horší a odchod těžší.

mamikry
29. zář 2023

@mirabellaklara Ano, je to alkoholismus. A pokud vyhrozuje sebevrazdou, tak neni o cem, ihned bych balila kufry. To je clovek, co se snazi manipulovat a dost mozna bude hur.

konidana
29. zář 2023

@mirabellaklara tezky alkoholik. Bez tehle davky by uz vubec nefungoval. Sam si to nepripousti tak ty s tim nic neudelas. Jediny co muzes udelat, okamzite ho uplne opustit a odriznout, aby te nemanipuloval a dale nevysaval. Bohuzel jsme takto skoro uplne redukovali styky s dobrym kamaradem. Alkoholikem. Pije cca lahev rumu denne uz je za vrcholem(ten tvuj je tesne pred jestli jeste normalne funguje). Ten nas kamarad totalne v prdeli. Zdravotne, psychicky, uplne. Uz jen preziva od lahve k lahvi.

mirabellaklara
autor
29. zář 2023

@konidana no děkuji za radu, ale udělala jsem si to sama a vlastně čemu se divím,že každého normálního to trkne hned..že to není normální, nevím proč mě to nenapadlo hned ze to bude problém to jsem byla slepá asi...no nic půjdem dál no...děkuji Vám všem za rady

konidana
29. zář 2023

@mirabellaklara nevim zda to je dobry napad, ale jedine co muzes udelat je upozornit jeho rodinu nebo ho napraskat v praci. Nespis radsi anonymne. Treba by to mohlo zpusobit, ze se pujde lecit.

lennus
29. zář 2023

@mirabellaklara Musí chtít, jinak se můžeš na hlavu stavět. Važ si sama sebe a nenechej se sebou manipulovat, tohle není partnerství.

mirabellaklara
autor
29. zář 2023

@lennus děkuji za rady moc si jich vážím

marketa1218
29. zář 2023

Zjevný alkoholik, nabídni mu pomoc jestli o ní bude stát . Jinak si běžte každý po svém a nenech se vydírat. Držím palce

kubesovaadelka
29. zář 2023

@mirabellaklara jste na začátku vztahu, takže "omluva" , že si to přehlížela , zamilovanost, růžový brejličky. Otázka je, jestli zvládne fungovat, ikdyby se večer nenapil. Pokud nezvládne, má problém a kope si cestu do pekel a tebe stáhne s sebou, jestli s ním zůstaneš. A jak jsem psala, teď jste na začátku vztahu, takže se snaží a máš co si přeješ, ale co společný život za 5-10 let? To už zamilovanost opadne a bude to pro tebe teror tomu přihlížet, jak se ničí. Ve slabou chvilku udeřit hřebíček na hlavičku ať s tím něco dělá, pokud je chytrý a vzdělaný, silná osobní, půjde se léčit a léčbu úspěšně zvládne

veronicka89
29. zář 2023

Ne vubec 😂

veronicka89
29. zář 2023

Uz ctu ..
Takze sis nasla dalsi trosku co s tebou manipuluje a vydira

UTNI TO DOKUD TO JDE !

POKUD TOHLE RIKA TED CO BUDE DELAT POZDEJI...

NENESES ZADNPU ZODPOVEDNOST ZA SVEPRAVNEHO DOSPELEHO CLOVEKA A UZ VUBEC NE ZA JEHO CINY ( MYSLIM,ZE MA HLAVNE na hube)

landylu
30. zář 2023

@mirabellaklara no tak to má neustále alkohol v krvi! to už je těžká závislost☹

22hanah
30. zář 2023

Už jedna sklenice jakéhokoliv alkoholu každý den je alkoholismus.

miryp
30. zář 2023

Co jiného by to bylo? Samozřejmě že je to alkoholik a k tomu další manipulátor. Vezmi nohy na ramena a než začneš hledat někoho dalšího, zapracuj na sobě, aby sis posílila svou sebehodnotu, sebevědomí a sebelásku a nespadla do stejné kaše potřetí...

mirabellaklara
autor
9. říj 2023

@kubesovaadelka no a neublížila jsem takhle náhodou já??když jsem hysterka pitomá a nevím co píšu??

konidana
9. říj 2023

@mirabellaklara " ....cokoli chci mám,akorát musí být po jeho a to se mi nelíbí... "

tady si ponekud protirecis. Protoze kdyz chces neco, co se mu nelibi, tak to nejde.

Tohle opravdu nepůjde! Ukonči ten vztah!

kubesovaadelka
9. říj 2023

@mirabellaklara jak ublížila, jsi svéprávná a snad víš co vidíš a v čem žiješ. On pije, né ty, teď jen jak říkám, záleží, jestli zvládá den ikdyby si večer nevypil to své. Proč pije?

mirabellaklara
autor
24. říj 2023

@marketa1218 jak jsem tohle mohla udělat ??

mirabellaklara
autor
24. říj 2023

@kubesovaadelka jak jsem tohle mohla udělat, to už mi vážně precvaklo ?asi ano..