Zdravím všechny.
Mám problém, pujcovala jsem kamarádovi peníze s tým slíbil, že mi vrátí. Bohužel není to tak, říkal mi, že nemám s ním žádnou smlouvu a nehodlá mi to vrátit. Mám právo jít na policii, aby to řešila? Když nepomůže tak na soud?
@te_reza mám zprávy a psal mi, že do 20.11. Mi vrátí. K tomu zablokoval mě na facebooku. Částka je 6 500kc
Do 20.11.to měl vrátit? S tímhle by to asi šlo no. Minimálně to můžeš zkusit.
@te_reza ano do 20.11., pujcovala jsem v srpnu a od září čekám až vrátí, pořád měl výmluvy
Tak zkus tu policii nebo nejdřív pohrozit jemu, že tam půjdeš
Poslala bych mu doporučeně výzvu k zaplacení dluhu. Kamarád ji posílal tuším 2 krát a když se nic nedělo tak měl v ruce důkaz, že dotyčný výzvu převzal a nijak nereaguje...To jenom kdyby se chtěl vymlouvat, že mu na sociálních sítích blbnou zprávy, a že tě nezablokoval úmyslně.
@michaela666 pomohlo nějak?
@te_reza to jsem pohrozila a nic, měl jen vymluvi
@princezna19 Řešil částku přes 60 tisíc, posílal na radu právníka. Ve výsledku to, ale moc nepomohlo. Dotyčný měl dluhy a exekuce kam se podíval. Takže ho aspoň dotáhl ke svému právníkovi a domluvili se na splátkovém kalendáři. Je to už skoro 2 roky a doteď neviděl ani polovinu. Pořád jenom sliby a výmluvy. Takže půjdou k soudu, ale domluvilo se víc lidí a podali hromadnou žalobu.
@princezna19 ja tam ale nikde nectu,ze ti to odmita vratit ale ze momentalne je svorc
Presne jak pise zelenasmolda. On nepise ze nevrati, ale ze ted nema. Pisemnou dohodu nemate, jak chces dokazat konkr. Datum kdy melo dojit k vraceni. Mimochodem, smlouvy a podobne nepatri na pcr, ale jedna se o obcanskopravni spory
Policie tohle řešit nebude, odkážou tě, ať podáš žalobu u soudu. Pokud máš jen tohle a neposílala jsi mu to třeba převodem, budeš mít problém prokázat výši půjčky.
Policie ti nepomůže, jak ti už psaly holky. Je to občanskoprávní spor a ten se může táhnout x let. A pokud nemáš svědky, bude to slovo proti slovu. Přišla jsi o peníze a i o kamaráda.
@princezna19 pokud je to nad 5 tis tak ano, pokud dluží více lidem, tak si taky může jít chlapec sednout, nám kamarád dluzil jen 1500, oznámení jsme nedávali a pak přišel a vrátil po x letech, že byl za dluhy ve vězení...
Nebo se s ním domluv,aby ti to vrátil na 3-4 x.Je to lepší,ako by ti to nevrátil vůbec.Pochybuji,že ti dá naraz z ruky 6 500.Bude se stále vyhovárať že teď nemá....
🤦♀️Ani v rodině bych nikomu nepůjčila na dobré slovo. Leda tak svojí mámě a ségře. Vzhledem k tomu, že nemáš v ruce nic a je to slovo proti slovu, nemyslím si, že si nějak významně pomůžeš. O jakou částku se jedná?