Ptačí pírko - přenos nemocí. Stalo se vám někdy?

5. srp 2024

Dobrý den holky, jsem těhotná a byly jsme s mladší dcerou venku v parku, našla na zemi nějaké pirko když jsme seděly na lavičce a v nepozorovaný okamžik mi ho prilozila na pusu. Chtěla mě pošimrat.. no normálně ji to nedovoluji zvedat, ale tef jsem si nevšimla. Pusu jsem si umyla až doma, ale četla jsem něco o tom, ze to muže být přenosem nemoci. Jsem z toho úplně špatná, stalo se vám někdy nebo řešili jste to nějak? Asi potrebuju uklidnit..

sagitta33
5. srp 2024

Maximálně chytneš opar z toho stresu.

merope
5. srp 2024

Kdyby měl mít syn chorobu z každýho pírka, který zvedne a olíže, tak už má tak padesátou nemoc. Nebuď tak úzkostlivá, troška té špíny je zdravá.

autor
5. srp 2024

@merope tak nejde mi o špínu, spíš o to, co ten pták muže mít za nemoci.. já se s tím prave nesetkala, ze by to někdo dal do pusy, max když zvedne tak omyju ruce..

sorboni30
5. srp 2024

Když byl bratranec malý, jedl kuřince. Představ si, že je zdravý a jako malý nebýval vůbec nemocný 👌 Dneska má 43let.
Dneska se řeší kdejaká blbost, fakt 🙈 Ne nic z toho nechytnes... 😶‍🌫️

konidana
5. srp 2024

čistota půl zdraví, špína celé.
Asi tak.
Ale pokud jsi nikdy v životě nepřišla do styku s nevydezinfikovanými věcmi, a myješ si ruce po sáhnutí na cokoli, tak možná budeš mít problém...

l_
5. srp 2024

@sorboni30 mamky segra kralici bobky🙈 nj nesquik 🤣

miryp
5. srp 2024

Ne, opravdu jsem nikdy dětem nezakazovala sbírat pírka ptáků, foukat do nich, lechtat se jimi a stejně tak jsem holuby a jiné ptactvo nehonila pryč z našich oken. Ani naše kočky jsem v těhotenství nevyhazovala z bytu ze strachu, že bych od nich chytila toxoplazmózu. Syn jako potravinový multialergik dokonce chodil kocourovi do misky vyjídat jeho jídlo a světe div se, po tom mu blbě nebylo na rozdíl od mých bio pyréček...
Hoď se do klidu, stresem si oslabuješ imunitu a děti okrádáš o zážitky...

reeeza
5. srp 2024

Já tvé obavy chápu 🤷‍♀️

alice180
5. srp 2024

Ok chápu, že je člověk opatrný. Za mě lepší opatrnost než úplná laxnost. A příklad s kurinci je dost extrém.

fifinka2020
5. srp 2024

Ale tak tys ho neměla v puse, ne? Jen tě polechtala na puse...

platera
5. srp 2024

Chápu tvoje obavy, já se teď v těhotenství bojim úplně všeho a ze všeho vyšiluju, ale myslím, že se nic nestane. Pírko jsi neolizovala, nejedla, bude to určitě dobrý 🙂.

sorboni30
6. srp 2024

@l_ 🤭🤣🤣🤣🤣🤣