Psycholog. Když k němu bude manžel chodit, bude o tom vědět OSPOD?

4. led 2023

Když manžel bude chodit k psychologovi (deprese, nevyřešená traumata z dětství), bude o tom vyrozuměn ospod? Manžel mě tvrdí že jo, ale mě to přijde jako blbost.

merope
4. led 2023

Psycholog to na ospod nehlásí. Nemá důvod. Dokonce mám skoro pocit, že psycholog je z těch povolání, které mají mlčenlivost.

Samozřejmě v případě problémů / hádek o děti, si může OSPOD vyžádat posudek psychologa. A pokud bude manžel chtít, tak může chtít od psychologa posudek.

Takže - záleží, zda má děti jen s vámi a je i ve vašem zájmu, ať problémy řeší, nebo zda má děti z předchozího vztahu a někdo ho bude chtít utopit a brát to jako argument, proč by neměl mít právo brát si děti. V tom druhém případě je vše v principu možné (pokud se to druhá strana dozví), ale nehlásil by to pak ten psycholog. Jinak pokud se bojí, jsou i poradny, kde jde jít anonymně, ale tuším pak stejně preferují, když to je v konečném důsledku na pojišťovnu (jinak to musí financovat z jiných zdrojů).

autor
4. led 2023

@merope Ne, máme dítě jen spolu. On se asi bojí abych to pak proti němu nepoužila, ale já ho tam posílám proto, aby se náš vztah zachránil. Ne abych mu házela klacky pod nohy.

merope
4. led 2023

Pokud jde o záchranu vztahu - co jít do nějaké partnerské poradny, co je anonymní (jsou takové)?

holkaokomodra
5. led 2023

nebude, je to blbost