Protein a spalovač při kojení. Jaký poradíte?

nikitka2323
7. črc 2020

Je tady nějaká cvičící maminka... která není amatérka a byla by schopna poradit vhodný protein a spalovač při kojení? Užívala jsem značku Herbalife ale ráda bych zkusila neco jineho. Nepotřebuju hubnout spíš nabrat svalovou hmotu a tvarovat tělo. Děkuji za tipy

cherie24
7. črc 2020

@nikitka2323 já cvičím každý den, běhám, když je možnost hlídání, tak jedu švihat na kole, ale beru teda jen vitamíny při kojení a upravila jsem jídelníček. Žádné takové věci bych do sebe teda necpala ... Nedopovala jsem to ani když jsem jezdila závody. Proč chceš začít brát spalovače? Nechceš se spíš zaměřit na stravu, přidat bílkoviny a tuky a necpat to do sebe chemicky?

barmil
7. črc 2020

@nikitka2323 spalovac rozhodne ne a protein ten nocni, s pomalym uvolnovanim, casein.. Brala jsem protein behem tehu a ted ho mam jako druhou veceri, jsem 2tydny po porodu a zatim jen chodim 5-7km denne, predtim jsem behala a chodila do fitka, cvicila doma s kettlebells, hodne silovy trenink..
Dokud kojis, potrebujes hodne energie a pokud pojedes vylozene silovy trenink, ktery je na svaly a rysovani potreba, tak muzes prijit o mliko, nebo ho dite bude odmitat, protoze bude diky kys.mlecne chutnat jinak...
Zkus zacit s pilates, to neni tak narocne a formuje hezky, minule jsem s nim zacala hned po 6ti nedeli... Jinak pokud budes mit vhodny jidelnicek a treninkovy plan, nejsou spalovace potreba.

kacka1994
7. črc 2020

Já dělala brigádně jeden rok v obchodě s doplňkami, mimo jiné i poradenství, sama jsem hodně cvičila a doplňky jsem taky užívala 🙂 Protein určitě můžeš, pokud chceš brát jako rychlovku po tréninku, pak bych se dívala na 80 syrovátkový, ideálně 100% syrovátkový koncentrát/izolát (80% směsi je protein, který je 100% syrovátkový koncentrát, nebo izolát)... neměla by tam být uvedena jen "mléčná bílkovina", nebo přidaná sojová bílkovina, jinak se to hůř tráví 🙂 Já měla oblíbené značky Prom-in, bodylab, tpw, ale je jich fakt spousta 😊 A taky je vhodné to míchat s vodou a ne s mlékem jako to dělá spousta lidí pro lepší chuť :D Spalovač bych asi při kojení nedoporučovala a myslím, že ani žádný výrobce to nedoporučuje... je to jak s lékama, asi to nevadí, ale nikdo to na kojících netestuje 🙂
Já teď třeba občas užívám proteiny veganské (malý má abmk a já byla zvyklá jíst hodně mléčných výrobků), nestíhám bílkoviny doplňovat normálně z jídla a to ani nechodím cvičit, jen příležitostně ;) Ale ty jsou teda chuťově dost hrozné 😂

jade85
7. črc 2020

@barmil souhlas s tím, že je lepší začít něčím méně náročným, ale spíš proto, aby se tělo dalo po těhotenství a porodu před větší zátěží trochu dohromady. Nicméně to, že silový trénink negativně ovlivňuje laktaci, je mýtus. Já teda začala "natvrdo" cvičit až tak v 9 měsících syna, ale kojení to fakt neovlivnilo 🙂

drep
7. črc 2020

@barmil to je strašná pověra. Kyselina mléčná chuť mléka fakt neovlivní a o mléko taky kvůli posilování nepřijde🤷‍♀️

saphire
7. črc 2020

@drep Potvrzuji, obe deti jsem pri pravidelnem silovem treninku kojila temer do dvou let a ani jedno s tim nemelo problem... a bylo tolik, kolik bylo potreba. Jinak pro zajimavost moje zkusenost je naopak takova, ze mi jine druhy treninku v te dobe naprosto nevyhovovaly, ani pri dlouhodobe snaze treba eliptical neprichazel do uvahy, proste to telo to odmitalo, po ukonceni kojeni se to asi za mesic upravilo a uz zase bez problemu... O vhodnosti/nevhodnosti proteinu a spalovacu toho moc nevim, spalovalo to samo i bez nejake podpory, a po treninku jsem proste slupla treba vanicku tvarohu... ale ja to nehrotila, cvicim doma pro zabavu a dobrej pocit;o)

legelata
7. črc 2020

@nikitka2323 Jak uz bylo psano, spalovace apod. Kraviny to je akorat tahani penez z kapes a je to k nicemu. Po treninku staci nejaky obyc. Whey protein, ale take to neni nutnost, spis se zamer na bilkoviny ve strave.

legelata
7. črc 2020

@jade85 Take potvrzuji, silovy trenink jsem delala hned jak jsem srovnala stred a dala se do kupy po porodu a kojila jsem do 18 mesicu, kdyz jsem jeste musela odstavovat.