Holky, dala jsem se do úklidu špajzky a vzadu jsem našla zastrčené mouky, které mají už po datu spotřeby, myslíte, že se budou dát použít - samozřejmě po prosátí, ab tam nebyli nějací broučci... nebo myslíte, že tomu může něco být? jak starou mouku byste ještě použily? 🙏
jestli jí něco bude tak to ucítíš -možná až v tom hotovym jídle, že nebude dobré... ale to je tak všecko, co se může stát.
@cekamnazazrak Vzala bych to přes sítko kvůli případným breberkám, ale jinak úplně v pohodě.
Nebála bych se
@cekamnazazrak Asi tomu nic nebude ale mouka nestojí tolik, koupila bych novou...
@klokanka31 ani nejde o to kolik stojí, ale že je mi líto vyhazovat ji, čistě z "morálních" důvodů... a pokud ji můžu použít, tak ji ráda využiju...
sousedka mi asi nevědomky půjčila 😀 přes rok starou mouku a jelikož jsem byla zrovna v procesu pečení vánočky a nutně jsem potřebovala asi 150g, tak jsem ji použila. Ale zbytek jsem teda vyhodila 😀 spíš koukni na breberky
Někomu to přijde nechutný, ale já prošlé potraviny normálně spotřebovávám. Těm trvanlivým z 99% nic není. Nerada vyhazuju jídlo. A když to prostě objevím někde zašoupnuté, tak to spotřebuju. Teď jsem dobírala 2 krabičky prošlého kuskusu. Nakoupila jsem v akci do zásoby a pak se u nás asi moc nejedl. U mouky bych se vůbec nebála 🙂
Nebála bych se toho. Ale taky ji můžeš použít na výrobu plastelíny...
já teda z principu prošlé potraviny vyhazuji, několikrát jsem je použila a nestálo to za ty žaludeční problémy, takže už nikdy víc, moje zdraví je mi dražší než pár kg vyhozené mouky nebo čehokoliv jiného...a samo se snažím žádné prošlé potraviny doma nemít, to je jasný...
Pokud tam nejsou moli, nic ji není. Jestli se úplně bojíš, použijte na hraní (,přesýpání a tak).
@elesse konzervy jsou nesmrtelný😂 jsme na chalupě občas našli třeba 3 roky prošlé vepřové ve vl. šťávě a jak to bylo dobrý😅 nic tomu nebylo. Jo a rok nebo dva prošlý pivo v lahvi (ze sedmého schodu/sklepa, kde je stálá teplota) bylo taky úplně v pohodě. Testovali jsme(prostě jsme to sežrali😅) i mnoho desetiletí staré domácí zavařeniny a ani tomu nic nebylo.
Zachovala bych se podle toho jak moc prošlá a jak byla skladována a aby v ní nic "nežilo", ale nebála bych se. Zrovna u mouky ne.
@cekamnazazrak jak moc je ta mouka prosla? jestli treba rok a nejsou v ni brouci nebo moli, tak bych se fakt nebala.
u mouky bych se nebala...