"Propustka" z lázní. Je to možné?

lucka1b
9. pro 2023

Ahoj, ví někdo, jestli je možné na pár dní odjet z lékařsky indikovaných lázní kvůli péči o nemocnou osobu (manželku)? Mám buď chřipku nebo zápal plic a k tomu tři malé děti. Děti jsou nachlazené, takže škola a školka mě nezachrání. Prarodiče nemáme k dispozici.

xnikax1
9. pro 2023

@lucka1b Třeba bude někdo vědět víc, ale já si myslím, že to nejde odjíždět. Máma takhle chtěla domů na víkendy, protože stejně neměla žádné procedury a nedovolili ji to,kdyz je to na pojišťovnu.

petrufa86
9. pro 2023

Mamka byla na jaře v laznich po výměně kolena. V sobotu dopoledne mela ještě proceduru. Domu mohla v neděli po snídani a vecer ve 22,00 h musela byt nejdele zpatky.

moudivlacek
9. pro 2023

Nejjednodušší bude se zeptat přímo tam, kde dotyčný je. Z výše uvedených dvou odpovědí je jasné, že asi bude spíš záležet na jednotlivých zařízeních.

veroniquecz
9. pro 2023

U nás to neslo.

lachipie
9. pro 2023

Není to možné. Může odjet jen o víkendu, když nemá procedury, do pondělí se zase vrátit a navíc to tolerují jen někde. Někde z křížkových lázní prostě nepustí vůbec. Ono kdyby se člověku něco stalo, nějaký úraz v době, kdy má člověk být v lázních, tak může být problém...

merope
9. pro 2023

@lachipie Mě takhle pustili i z nemocnice - musela jsem mít propustku podepsanou od lékaře. Tchýni takto pouštěli i na noc - opět po podpisu a tam měla napsané, že doprovod nutný - takže ji předali a zase jsme ji museli předat zpět (no, sama by se k nám ani zpět nedostala). Tzn. stran zdravotních pojišťoven a propustek to určitě možné je. Na druhou stranu tady to v obou případech nikterak nezasahovalo do léčebného režimu.

martt
9. pro 2023

@lucka1b Asi záleží na doktorovi a lázních. Mého tátu "nepustili" ani na jeden den domu na pohřeb babičky.

petrufa86
9. pro 2023

@martt mamku pustili v neděli se rozloučit s manzelem (nasim tatou) kdyz lezel na ARO. Samozřejmě po předchozí domluvě. A pak ji pustili další ponděli na pohreb. I procedury ji prelozili na jiny den. Je zo fakt vsude individuální

martulka88
10. pro 2023

@lucka1b Nelze odjet jen tak z lázní. Ono i lázně mohou mít průšvih, jelikož to platí pojišťovna.