Pronajali byste pokoj v domě?

alboo
23. led 2018

Máme v dome 1 volny pokoj. Občas si říkám jestli by ho treba někdo nechtel občas využívat. Ale je v patře, kde je loznice a dětský pokoj. Jsme mhd 30 min od prahy, autem 20. Ale prostě nevím. Má někdo nějakou zkušenost?

leniczka23
23. led 2018

Pokud by to nebylo dole v prizemi a nejak aby jsme se vubec nemuseli vidat a mela jsem to.oddelene zamykatelnymi dvermi, pak ano.. ale.kdyby mi mel nekdo moznost chodit po baraku tak vubec, nikdy.

guinea
23. led 2018

@alboo V případě, který popisuješ, rozhodně ne! Aby mi po domě chodili cizí lidé, měli přístup k mojí ložnici i dětskému pokoji? A koupelna a záchod společné? Brrrr, hrozná představa...

stuplakova
23. led 2018

@alboo Pokud by to bylo třeba u vchodu do domu tak možná ano, ale já osobně bych nechtěla doma někoho cizího, kdo by chodil ještě přes skoro celý dům. Není možnost z něj udělat něco jiného? Další dětský pokoj, pokoj pro hosty, šicí koutek, relaxační místnost nebo na cvičení?

olga_
23. led 2018

Takto nikdy. Není nad soukromí ve vlastním domě. Jedině za podmínky, že by měla místnost vlastní vchod a sociálku. Měli byste s tím práci, cizí lidi v baráku (v kuchyni, sociálka). V noci bych bych asi nespala strachy, bála bych se, že mi někdo vleze do pokoje za dítětem. Nevidím v tom žádná, vůbec žádná pozitiva. Pokoj bych využila jakkoli jinak.

ariadna12
24. led 2018

Pokud to financne potrebujes a nevadi ti, ze mas blizko loznici a detsky pokoj, proc ne. Ale: je to o lidech, muzes mit naraz doma super cloveka nebo na prvni pohled nenapadneho pedofila. Nekdy si lidi s najemnikem sednou, nekdy ale ne. Ja sama jsem na studiich bydlela rok u jedne pani (pronajaty pokoj, spolecne uzivani chodby, kuchyne, wc a koupelny). Sedly jsme si a dosud se stykame. Uplne bych to nezavrhovala, ale jsou tam i ta zminena rizika. Mne by treba vadila ta blizkost detskemu pokoji.

kafr
24. led 2018

Brácha takhle bydlel v prváku na VŠ. Paní to taky chtěla zkusit- pronajmout pokoj po dceři. Výhoda byla, že byt byl kousek od fakulty. Paní žila sama (mě znala z práce, možná i proto byla ráda, že nebere někoho "úplně z ulice"). Byl to byt, měli společnou kuchyň i sociálku, i jejího psa (které, byl zvyklý chodit k dceři do pokoje). Jestli po bráchovi vzala ještě dalšího nájemníka, to fakt nevím. Oni se skoro vůbec nepotkávali- přes den práce/škola, večer brácha vyrážel s kamarády...
Ve vašem případě mi to ale vhodné nepřijde- daleko do města a máte rodinu...

kladpol
24. led 2018

@alboo V tomto případě bych ho nepronajala, pokud nutně nepotřebujete nějaké finance. Nelíbilo by se mi kdyby někdo cizí spal blízko dětí i nás. Asi bych ho zkusila využít jinak. Nebo třeba někdo známý nebo dítě známých při škole, ale jinak asi ne.

bacika
24. led 2018

@alboo Nepronajala. Mám ráda svoje soukromí. Tím že by ten člověk musel projít přes celý dům a navíc by se mi pohyboval i v kuchyni. To ne. Nikdy nemůžu vědět jestli se ten pokoj nebude třeba potom chodit. Třeba pro rodiče, co bude potřebovat pomoct.

alboo
autor
24. led 2018

Děkuji za nazory. Peníze z toho nepotřebujeme. Prostě je volny a nic tam v nem nebude- mame jinak dům velky( kuchyň, jídelna, obývak, loznice, detsky pokoj a 2x koupelna 2x wc)
Jako jasně nekomu koho neznam bych to nepronajala. Ale občas si říkám, že studentku atd. Prostě mi přijde škoda tam mít jen bordel a na jaře sazenicky 🙂

guinea
24. led 2018

@alboo Nooo, do bytu studentku. Já bych to nazvala "dráždění hada bosou nohou".

kafr
24. led 2018

A co herna, nebo "tělocvična"? My jsme měli v paneláku žebřiny a dost jsme si je s bráchou užili. Záleží tedy co je pod o onou místnosti 😁

olga_
24. led 2018

@alboo Teď je sice prázdný, ale nemáš s ním žádnou práci. Nájemník v domě je také práce navíc. Řešili byste úklid, hluk/klid v domě, noční klid, návraty (třeba pozdní do domu), návštěvy, zvířata, vymezení prostoru v ledničce a v kuchyni obecně, společné užívání kuchyňských spotřebičů a jejich potenciální poničení. A milion dalších drobností, které člověku dokážou parádně znechutit život, pokud to nefunguje. Já bydlela ve spolubydlení dohromady asi sedm let a zažila jsem milion otravných až eskalujících situací ze všech těchto oblastí.
Teď bydlíme doma v podobné vzdálenosti od Prahy. Dům máme taky velký a také jeden prázdný pokoj sloužící jako skladiště, ale soukromí je pro mě po zkušenostech opravdu to nejcennější.
Navíc nevím, kolik byste si představovali za nájem třeba pro tu studentku. V Praze seženě spolubydlení třeba za 6000 a je v Praze. Museli byste jít níž než koleje a to se vám už podle mě vůbec nevyplatí...

aidelina
24. led 2018

Já bych pronajala pokoj jen v situaci, že by to byla de facto samostatná garsonka s vlastním vchodem, sociálkou, kuchyňkou... Určitě ne v situaci, že by se ten dotyčný pohyboval v našem obytném prostoru, používal stejnou koupelnu, kuchyň... A souhlasím s názorem výše, že nasadit si domů dobrovolně mladou holku taky nemusí být úplně moudré 😉

alboo
autor
25. led 2018

Jasný s tou studentkou a drazdenim hada mě taky napadlo 🙂

klartes
25. led 2018

@alboo Pokud vás nutí finance, tak se to možná dalo nějak udělat, ale osobně bych si domů nenastěhovala někoho cizího, ale třeba dítě od známých co by tam chodilo na školu nebo tak. Pokud vás finance netlačí, tak bych se na to vykašlala.

alboo
autor
25. led 2018

@klartes nenuti🙂

britney
27. led 2018

No ja takhle bydlela po podnajmech v minulosti nekolikrat a vzdy to bylo jak popisuje zakladatelka- pronajaty pokoj v rodinnem dome kde jsme meli spolecne jedno wc, kuchyn a koupelnu s majitelem a jednou i v trripokojivem byte v panelaku kde jsem mela maly pokojik a vse jsme tez sdileli.
A zadny horor to nebyl.
Ani v jednom jsem nemela zamek na dverich a ani oni. A nic se neztratilo.

klartes
2. kvě 2018

@alboo Tak pokud nenutí, tak bych se na to vykašlala a z pokoje udělala něco jiného, pro vás co využijete 🙂.

marii90
2. kvě 2018

Jedine pokud by byl pristup zvenci a samostatna socialka a kuchynsky kout pro ciziho.
Pokud by to byl nekdo z rodiny (napr.studujici synovec treba), pak v pohode.

letadylkokane
2. kvě 2018

@alboo V tebou popisovaném případě bych do toho nikdy nešla. Udělejte z toho raději hostovský pokoj. Může se vám hodit, když vám třeba přijede návštěva, aby nespala v obýváku na gauči (ať jde o kámoše či příbuzné).