Dobrý den,
syn 9,5 měsíce je jako vyměněný.. Do neděle vše probíhalo normálně, při přebalování si hrál s kousatkem a já ho přebalila jako nic, v židličce seděl a papal taky dobře.. Ale od neděle je to jinak.. když ho chci položit na přebalovací pult, začne se prohýbat do luku, strašlivý řev, nic nezabírá, vzpírá se, takže přebalování dá zabrat. Jídlo taky děs, do židličky nechce, opět se prohýbá a křičí.. Zkoušela jsem snad všechno, hračky, zpívat, dokonce i televizi.. nic nezabere, takže s jídlem ze začátku boj, ale potom už jí zase normálně, krásně otevírá pusinku..
Většinu dne chce chovat, ukazuje kam chce jít, takže chodíme sem tam. Když ho pokládám, protože potřebuju, aby si chvíli hrál sám, opět luk, řev.. po chvíli se uklidní..
V pátek si s ním přítel hrál na posteli a v nestřeženém okamžiku mu málem spadl dolů. Zachytil ho, ale ohnul se mu přes ruku tak, jako kdyby dělal most.. Myslíte, že si mohl udělat něco se zády? Kontrolovali jsme ho, nemá tam žádnou modřinu, podlitinu nic. Na zádech spí nebo leží normálně
Prohýbaní mi dělala dcera taky, ale tedy mnohem dřív. U ní to byla blokace krční páteře, ovšem bylo u toho i spousta jiných věcí - problematické spaní, kojení, blinkání, nepoužívání jedné ruky, špatné pasení koníčků, celková asymetrie, ...
V takto "vyšším věku" bez předchozích problémů těžko říci. Je možné, že ho to prostě prudí, také jsme měli v určitém věku s dcerou problém u přebalování, byla to pruda očividně. :D Jednu dobu jsem měla pocit, že ji nebaví vůbec nic.
Samozřejmě neurologie může pomoci, nebo i rhb lékař, dobrý fyzioterapeut, kteří dítě prohlédnou a vyloučí problém. Osobně bych začala tím fyzio. Takhle malé děti většinou nebrečí jen tak pro nic za nic.
Mě to dělá malá taky,7 měsíců,přikládám zubům 🤷♀️
Mně to dělá malý, když se vzteká, ale dělá to tak nějak "odjakživa". Teď bych skoro řekla, že i míň (9,5 měsíce).
Pokud by měl něco ze zády, tak si myslím že by už byl problém hned ten pátek a ne až v neděli. Mě to syn dělal také když mu rostli zuby. Nebo na nej lezla nějaká viroza.
Muj se takhle vzteka od 5 mesicu. Vzdycky ho necim zabavim, rikam basnicku, delam na nej opicky a on se uklidni a prestane.
@janinaklinku nám takhle začalo období vzdoru. Dcera se takhle začala prohybat kolem 8.mesice při sebemenším nesouhlasu. Později to vylepšila že zaklonila hlavu, pak zaklonila hlavu a spadla dozadu., později dvakrát prastila hlavou o zem 😐 teď už jen naštěstí lehne na břicho na zem a kope nohama. To období mi přišlo nebezpečné kvůli úrazu.
Moje neteř se také prohybala do luku při vzteku, ona to ale dělala dlouho, cca 3 měsíce, tak je mudr poslala pro jistotu na neurologii, tam ale nic nezjistili. Pak to najednou přestala dělat.