S manželem bychom na jaře rádi vyjeli někam do hor na prodloužený víkend. Problém je ten, že mám nemocenskou. Dá se to nějak vyřešit?
Záleží na domluvě s tvojí doktorkou... Řekla bych ji to, a kdyby náhodou byla kontrola, zda by ti pak vystavila lístek s kontrolou... Samozřejmě na její i tvé riziko.
Nedá se vyřešit, jednou jsi na PN a pokud chceš čerpat peníze musíš dodržovat vycházky nebo počítat s následky. Také jsem na PN (kvůli těhotenství), na vikend bych si nedovolila odjet, ale za měsíc máme svatbu a taky to budu muset risknout.
Když jsme jeli v létě na chatu, tak jsem si prostě přihlásila na tu dobu pobyt tam. Nikomu jsem nezduraznovala, že to je chatova oblast. Byla jsem na on od 14.tt a kdybych měla být pořád doma, tak by mě klaplo. Minimálně jeden víkend v měsíci jsem si hlásila jinam. A nebyl nejmenší problém.
Záleží na lékaři, chtěla jsem 2x, neobešlo se to bez řečí, že jako práce neschopná mám mít léčebný režim, ne se rekreovat, nedej bože, kdyby se něco stalo tam, že by z toho měla lékařka potíže atd. Ale dala mi to 🙂
Pritel si dal marodeni ke me a nebyl problem, zalezi s cim marodite a co budete delat...vzdalenost od doktora...
stačí se domluvit, já to měnila asi 3x, i v létě na chalupu, ale platí tam vycházky, takže tam musíš namontovat zvonek 🙂
@aneta33 Co se týče svatby, tak na tu jsem se ptala své doktorky, bylo mi řečeno, že v PN by se neměli žádné takovéhle právní úkony dělat. Většina ženských si prý neschopenku ukončí den před svatbou a pak jim jí zase nenapíše. Prý by z toho mohly být problémy. Ale nevím, slyšela jsem to poprvé. Mně naštěstí na den svatby vychází nástup na MD🙂
@veronika9355 já se teda vdavala pri PN. Doufám že mi to někdy nevystornujou 🤣
@zdenkaell Tam podle mě nejde o storno, ale kdyby se toho někdo chytnul (třeba zaměstnavatel), tak by z toho člověk mohl mít problém, ale určitě to není pravidlem. Předávám jen co jsem slyšela, mě se to netýká🙂
@saruskas Doktorka napíše na dobu co budete pryč vzdálení od bydlište , ale ted už nevím na jak dlouho to muže napsat myslím že max 3 dny . Ale třeba se něco změnilo . Ale jde to.
@sarkad2856 já měla i 2 týdny
@veronika9355 Já měla vycházky 13-18 a obřad byl v 17.
@zdenkaell je to možné , je to i to s čím člověk marodí , využila jsem to asi před 4 roky , takže už je to dlouho , jen vím že to jde .
Tak pokud. se citis dobre, tak ukonci neschpenku a muzete vyrazit.