Prodloužená záruka. Jaký na to máte názor?

kakamila12
26. srp 2021

Jaký je váš názor na prodlouženou záruku u různých elektrospotřebičů? Přikupujete si ji? Nebo věříte, že spotřebič vydrží? 🙂 Nejsem dealer 🙂) , koupila jsem novou lednici, nabízejí mi přikoupit si záruku a já váhám. Díky za zkušenosti a podněty.

aselluska
26. srp 2021

@kakamila12 jednou jsme to omylem dokoupili, od té doby ne. Asi bych řekla, podle ceny. Když bych si koupila něco dražšího, např. lednici za 20, tak tam asi ano. Ale u lednice za 8 jsme to neřešili

herminka
26. srp 2021

Ne, nepřikupuji. Většinou se spotřebič pokazí ještě v klasické záruční době, nebo je to držák (doufám, že jsem to teď nezakřikla a nepokazí se mi v domácnosti všechno najednou).
Jinak pracuji v pojišťovně a v rámci pojištění domácnosti u nás lze pojistit prodlouženou záruku pro všechny větší spotřebiče v domácnosti (takové ty velké kuchyňské včetně digestoře, bojler, kotel, televizi) najednou. Platí to do 5 let stáří spotřebiče. Pokud bych měla zánovní dražší spotřebiče, šla bych asi touto cestou.

lv
26. srp 2021

Ne

kakamila12
autor
26. srp 2021

Lednici jsem koupila za 13 , přikoupení záruky nabízejí na rok za cca 900, na dva roky cca 1 400 a na tři roky cca 1 800. Tak zvažuju, zdá se mi to celkem dost. Já jsem právě zatím měla na spotřebiče štěstí, v záruce nebo těsně po záruce jsem nic řešit nemusela. Ale nedávno jsem koupila byt, lednice po předchozích majitelích, necelé 3 roky stará, a neopravitelná závada ☹ .

kakamila12
autor
26. srp 2021

@herminka díky za tip, nenapadlo mě, že to může být k pojistce domácnosti. Poptám se, jestli moje pojistka by šla rozšířit a případně za jakých podmínek.

klokanka31
26. srp 2021

@kakamila12 Nikdy nepřikupujeme. Podle mě škoda peněz.

kakamila12
autor
26. srp 2021

@klokanka31 taky mi to tak vždycky připadalo, a hlavně jak už jsem psala, měla jsem zatím na spotřebiče štěstí. No ale ta "poděděná" lednička mě prostě nahlodala 🙂 .

klokanka31
26. srp 2021

@kakamila12 My si vždycky kupujeme nové a dražší spotřebiče, a nikdy se nerozbili ☺

kecalek
27. srp 2021

@herminka Ahoj,nezlob se že tě otravují,četla jsem že děláš v pojišťovně,chci se tě zeptat,máme pojištění domácnosti a na smlouvě máme pojistku uzavřenou na dobu neurčitou,ale když jsem pojistku platila přes portál na netu,tak je tam napsaný že pojistka platí do května 2022,tak je mi to divný.Poslali jsme dotaz ale nikdo nám neodpovídá,nevíš jak tuhle situaci řešit Pojistka nám velice vyhovuje,už jenom kvůli poruchám spotřebičům,už jsme ji několikrát využili,máme tam i pojistku na blbost.Nevíš jak jinak zjistit jak to s tou pojistkou mám vyřešit?Děkuji moc,momentálně jsem tu nová ani nevím jak založit nick.

marcicek84
28. srp 2021

Neresim to,mam to v ramci pojisteji domacnosti,tam to je do stari 5 let spotrebice,pokud to je napr.bojler,kotel tak tam v ramci pojisteni stavby do 10 let a uprimne je to takto levbehsi,bez si dokzpovat prodlouzenou zaruku.I kdyz na troubu jsem to mela a vyuzila jsem to par dni pred koncem zarucni doby,ale to bylo proto,ze s ni byly od zactku problemy a heste pred uzavrenim pojistky na domacnost,usetrila jsem 7 tis. za opravu,priste uz to vyhodim a koupim novou,pac se mi to uz nevyplati...

marcicek84
28. srp 2021

@kecalek to budes mit podle plateb(rocni pololetni ci ctvrtletni platby),pojistka plati dle toho jak platis na to obdobi,kdyz zaplatis na dalsi obdobi,budes mit zas pojisteno na dalsi rok,ctvrtleti,pololeti,kdyz ne,tak tim tu pojistku zrusis,nebo min.na to obdobi mit pojisteno nebudes...

kecalek
28. srp 2021

@marcicek84 Já jsem zaplatila teď v srpnu a platím to čtvrtletně.

marcicek84
28. srp 2021

@kecalek tak pak mate mozna zatrzeno ve smlouve kazdorocni hodnoceni pojistne castky pojistovnou,dle aktualnich cen na trhu,takze vam pak prijde navrh na pripadne navyseni...ne kazdy to takto ma sjednano...

herminka
29. srp 2021

@kecalek Máte tam asi napsáno něco jako "konec pojistného období", ne? Pojistné období může být rok, pololetní, čtvrtletí, u životního pojištění měsíc. Ne vždy se pojistná období kryjí s frekvencí placení (některé pojišťovny mají poj. období rok, ale třeba čtvrtletní splátku pojistného). Takže si myslím, že vám pojištění končit nebude, ale poběží dál, dokud ho nevypovíte.