Z toho jak jsem téma nazvala už je určitě všem jasné, o čem chci psát. Určitě už tady toto téma někdo přede mnou rozebíral, ale nedalo mi to. Poslední dobou je v mém okolí hodně miminek a snad ani jedna z maminek (a nejen maminek) neřekla, že by si přála chlapečka. Všechny papouškují ono známe "já chci holčičku". Já jsem v těhotenství mluvila opačně, chtěla jsem kluka (nejspíš právě protože všichni chtějí holku :D) a přání se mi splnilo, teď mám úžasného osmiměsíčního broučka. 🙂 Ale připadá mi to, že většina ostatních žen mluví, jako by snad na chlapečkách bylo něco špatného... Nejlepším příkladem je asi moje sousedka. Má dvě dcery a když zjistila, že ta mladší čeká kluka, tak místo toho aby byla ráda že bude babičkou, lamentovala jak je strašný, že nebude holka. 😒 A nebo sestřenice mého manžela. Také teď čeká chlapečka a pořád říka, že by radši holku.... a mě už kecy tohoto typu vážně lezou krkem. Vlastně celková adorace holčiček. Některé mě za to možná ukamenujete, ale jeden čas jsem kvůli tomu dokonce byla na malé holčičky vyloženě alergická... Jasně, vím že je nejdůležitější aby dítě bylo zdravé a pohlaví je až druhém místě a stejně tak vím že kdyby se mi před osmi měsíci narodila holčička, měla bych ji stejně ráda jako teď svého chlapečka, ale tohle mi prostě tak nějak pořád vrtá hlavou. Jen prostě nechápu, co je podle některých žen na chlapečkách tak špatného, a na holčičkách tak skvělého. Neříkám, že jsou takové všechny ženy, tak to prosím nikdo neberte osobně nebo jako urážku.🙂 Co si o tom myslíte? A máte někdo stejný názor?
10 let poslouchám od tchýně, že kluci jsou nevděční a ona by vyměnila 10 kluků za 1 holčičku. Má 2 syny, kteří ji milují, udělají pro ni první poslední, jsou šikovní, nikdy krom klukovin žádný průšvih a slyší od ní celý život tohle. Kolikrát si říkám, jak se asi musejí cítit. Naštěstí si to tak neberou, nebo už spíš berou jako ohranou písničku. Teď, když mám půlročního chlapečka, a dosud jsem to nepochopila, jsem se jí zeptala, v čem je tedy ten rozdíl. Řekla mi, že ten vztah matky a dcery je úplně jiný, nedokázala vysvětlit v čem, jen si ho prostě idealizovala jako bezproblémový. Když jsem jí řekla, že vztah s dítětem je takový, jaký si ho rodič a dítě udělají, ať už je to holčička nebo chlapeček, jela si pořád svou s tím, že to já nikdy nepochopím. Ne, nepochopím, mám totiž vymodlené miminko po pěti letech obíhání reprodukčních klinik, absolvování několika umělých oplodnění, neskutecneho zoufalství a bezmoci. Svého chlapečka miluju a milovala bych každé svoje dítě stejně, ať by to byla holčička, chlapeček nebo obojetník 😎
A u mě v okolí to je přesně naopak všichni chtěly chtějí chlapečka než holčičku, já si tu svoji holčičku vymodlila 🙂 nevím proč ale nebyla jsem schopná se úplně smířit s tím že bych měla prvně chlapečka 😀 šílená sugesce. Nicméně k tomu proč jsem si tak moc přála holčičku je více důvodu, už to tady bylo zmíněné holčičky jsou opravdu jiné chlapecci, přála jsem si aby přítel měl ten vztah s dcerou jaký já jsem se svým biologickým otcem nikdy neměla pak také si myslím že jako žena dokáží lépe rozumět holčičce než chlapeckovi ve starším věku, aspoň já to tak mám s mámou takový ten výjimečný vztah máma a dcera než jak se choval můj bratr k mámě... Ještě bych dodala že když se dcera nečekaně narodila předčasně tak první co mi doktoři říkali bylo, že mám být ráda za to že je to holčička jelikož ty jsou větší bojovnice... Samozřejmě že kdyby to byl chlapeček tak ho budu milovat a budu nadšená ale bylo by to prostě jiné
@maggie287 já zase moc chtěla chlapečka a teď mám úžasného 15 měsíčního kluka. Kdyby to byla holčička tak bych jí milovala úplně stejně. Nechápu ty řeči spojené s pohlavím, nebo ty návody jak ovlivnit pohlaví miminka. Jestli budu mít i druhého prcka tak je jedno jestli to bude druhý kluk, nebo holka (když teda nevím do čeho ji budu oblíkat, protože růžovou fakt nesnáším 😀)
Tak já u prvního dítka byla přesvědčená, že to je kluk a přesvědčovala o tom i toho svýho. Jakýto překvapení, když doktor řekl, že to je holčička. Já (díky hormonům) jsem to obrečela, fakt jsem byla nastavená tak, že to je kluk. No a ten můj, když jsme pak vylezli z ordinace mi povídá, "A víš, že jsem docela rád, že to bude holčička?". V tu chvíli mi došlo, že na pohlaví fakt nezáleží, důležité je, že ať to bude co to bude, budeme to milovat. A obecně holčičky mají ty tatínky omotaný kolem prstu a jsou to jejich malé princezny 🙂 Teď čekáme dvojčata. Já už si radši nemyslím nic. Přála bych manželovi, aby měl pokračovatele rodu a na druhou stranu kdyžby to byly holky, tak tím líp, s těma už mám aspoň zkušenost. Nejvíc mi vytáčí, jak všichni přesně ví, co to bude. Moje máma pořád mele, že to budou kluci, že o holkách se jí vůbec nezdá. Tak jí říkám a co když to bude právě naopak? A vůbec i celý zbytek rodiny pořád mele, kluci, kluci....tak si tak říkám, kéž to jsou holky a oni sklapnou :D Manželovo strejda měl první holku, druhou holku a že to teda zkusí do třetice a narodily se dvojčata opět holky. Všichni ho tak litují, jaký je chudák, že nemá toho kluka. A přitom má skvělé holky, na které může být fakt pyšný. Jedna šikovnější a talentovanější než druhá...
Jinak obecně si myslím, že chtějí většinou holky, protože jsou jako malé rychlejší ve vývoji, šikovnější, míň uplakané. Ale určitě to není pravidlo - jen takový všeobecně říkaný mýtus. Podle mě je každý dítě originál a je jedno jestli to je kluk a nebo holka. Všichni musí dospět stejně. A ano, druhý důvod proč chtějí holky, je to, že k těm vnoučatům od své dcery mají ty matky prostě blíž. Je pravda, že moje mamka se pro naši malou může úplně roztrhat a tchýně, byť bývalá učitelka z MŠ, se s ní pořádně zabavit neumí a povinnosti o starání se o ní přehazuje na svou dceru a nebo na nás, když tam jsme, takže byť ji vidí 1-2x do měsíce, tak si ji vůbec neužívají tak, jak bych si já představovala. A je mi jasné, že až bude mít dítě švagrová, tak se kolem něj bude točit celý svět....takže dobré je, že máme to dítě aspoň jako první.... (Omlouvám se za román, ale ve zkratce to popsat nešlo.)
My jsme si rict nenechali...je nam to uplne jedno...jak pises, hlavne aby bylo male zdrave....no vytaci me, ze to resi porad dokola vsichni okolo....babicka si dokonce mysli, ze to vime a nechceme rict. Vsichni tipuji kluka podle pover...a me to ted, v ty posledni tydny, zacalo kvuli tomu tahnout k te holce...kvuli tem kecum 😅 ...ale kdyz bude kluk, bude....a myslim si, jak uz tu nekdo psal, ze holky se proste vic vraci domu, jsou starostlivejsi a empatictejsi....u kluka je treba vidina, ze ho jednou ovlivni jeho budouci zena a on nejak tu svou rodinu bude opominat...vzdyt tech pripadu je dost ☹ vzdyt vime, ze vetsinou je uena ten krk, kterou otaci hlavou rodiny....+ si holky muzu "cancat" a culicky a ruzova a kdesi, cosi....
@maggie287 Holčičky jsou v modě,já to ve svém okolí vidím taky,všichni chtějí holčičku 😀 Vždyť je to dobře,celá staletí byly upřednostňováni syni a ať si přejeme cokoli,stejně se rodí holky,kluci ve stejném poměru. Já jsem především ve druhém těhotenství hodně toužila po dceři,jednu už mám z předchozího vztahu,muž má zase kluka a díky tomu jsem věděla,že klučičí svět je pro mě jako život na cizí planetě 😀 Muž si taky moc přál holčicku,povedlo se,ale je to zlobidlo,vydá za několik kluků 😅
Me to bylo úplne jedno . Manžel chtel strasne holku , tak moc , ze jsem se bála pri prvním screaningu ze nam řeknou ze je to kluk 🙂)) No mame holku . Vždycky rikam
Co jsi chtel , to jsi si udelal 🙂 u druhého me je to opět úplne jedno . Nikdy jsem nepreferovala žadne pohlaví a musím říct ze ani nikdo z me rodiny. Hlavne aby ditko bylo zdravé 🙂 ono kazde ma neco . Holky jsou možna vic k mamce ale zase od 13 ti aby se o ne člověk jen bal .
Ja si vzdycky prala alespon jednu holcicku-na klukach nevidim nic spatneho, ale aspon jednu holku jsem chtela-asi z duvodu, abych nebyla ochuzena o ten holcici svet-panenek,suknicek,cancani-nasledneho vztahu mamka a dcera (my mame s mamkou krasny vztah a vzdycky jsme mely-prece jen,na nakupy nebo do kina pujde radeji se mnou nez s brachou, ktery tonesnasi 🙂))) Jako prvni se mi narodil syn-miluju ho, je citlivy a myslim, ze se k nam bude vracet-je to mamincin mazel, jako druha se narodila dcera (je fakt holcici, ale bude mit ostre lokty,ta se neda 🙂))-ale tusim, ze ta az vyroste,hodina me bobka a starat se bude syn,hahaha...... takze se mi to splnilo.....ted cekame treti- a je mi jedno co to bude-spis bych se priklanela zas ke klukovi-jsou proste jini,ale mazlici....mam rada oba svety-holcici i klucici-....ve tride (jsem ucitelka) jsem mela vzdycky vice kluku-bylo to fajn 🙂))) nevadilomito 🙂))
Jinak- mam kamosku,co chtela vzdycky holky, ze klukum nerozumi a nevi, co by s nimi delala....ma 4 syny 🙂)))
Moje kolegyne ma dve dcery a a ta jedna mela vnucku-pak cekaly obe dve zaroven-ta s dcerou opet holku,ta druha mela mit kluka-no ty kecy,jezis kluk,kluci jsou hrozni,my chceme holku......nechapu-osud jim dal za vyucenou-narodil se jim predcasne kluk a je dozivotne postizeny-myslim,ze si uvedomily, jak je to stupidni ..........kolegyne dceri pomaha-takze z toho vnoucka je jeji milacek 🙂))) pak se narodil dalsi kluk-myslim, ze jsou obe rady za zdraveho kluka 🙂))
PS-muj muz se o sve rodice stara ,narozdil od jeho sestry 🙂))
Já od malá toužila po holčičce... U nás v rodině prostě s maminkami mají holky úžasný,kamarádský vztah... Moje mamka i babička jsou prostě nejlepší kamaradky,se kterými mohu probírat naprosto všechno. První se mi narodil chlapeček, všichni jsme za něho šťastní,neměnila bych. Teď jsem těhotná podruhé a opravdu si z hloubi duše přeji holčičku. Chci mít také takovou kamarádku, chci být mamka ke které se bude moje dcera se svými dětmi vracet,chodit pro rady... Kluci takoví moc nebývají,pokud založí vlastní rodinu,většinou pak ta žena řídí co s dětmi,ke komu jezdit atd..vidím to na tchyni a švagrové(obě mají tři syny)... Prostě ta holčička je můj sen. Pokud by byl další kluk,tak co, hlavní je zdraví,ale touhy má každá z nás, na tom není nic špatného,něco si přát. Je snad jasné,že ať se narodí jakékoli pohlaví, milovat ho budeme stejně;)
Ja si prala jedine kluka a cekam kluka, stejne tak muj pritel, takze kazdy opravdu holcicky nechce 🙂 me treba ten holcici svet znervoznuje a jsem rada ze se narodi kluk.. A pritel je take stastny ze ma sveho "nastupce".. Kolem me vsichni cekaji holcicky tak jsem rada ze jsem originalni 😀
Většina chlapů chce kluka, tak možná proto ženy chtějí holčičku, taková vzpomínka na panenku. U nás je to ale naopak ;) Stejně ve finále všichni doufáme, ať je to mimčo zdravé.
@drzticka81 osud jim dal za vyucenou, narodil se jim předčasně kluk a je doživotně postižený... To jako vážně? Myslím jako vážně s čistým svědomím jste to napsala takto?! Nestačím zírat že tohle napíše maminka dětí ☹ takový lidé jako vy nemáte vůbec tušení o čem píšete a co znamená předčasný porod!!! Dlouho mě něco tak hnusně napsaného nezvedlo tak moc ze židle. I já jsem dostala podle vás za vyucenou protože jsem si přála holku a mám ji ale je narozena předčasně, díky bohu bez následků!
@laurinka2016 tak jsemto rozhodne nemyslela -vy jste neslysela to,co pred tim rikaly o klucich,jak chteji jedine holky-to mi pripadalo jako rouhani -samozrejme nic takoveho jsem jim neprala a ani me to netesi-zas ze me nedelej nejhorsiho cloveka na svete......ja preju deti vsem a nejhorsi,co muze byt, je to, ze je dite nemocne!!!!!!! jakkoliv!!!!!! jen jsem psala, ze ten osud-vesmir nam sesila to,co do nej volame.....ze nas to ma necemu naucit a nekam posunout -bohuzel jim se to stalo......proste se nerouhat a byt rad za vse krasne (coz deti jsou)na svete a prat si predevsim zdrave deti......
@laurinka2016. Ja to mam stejne🙂 Inak moja dcera sa vola Laura. Ano chcela som holku, pretoze som si nedokazala predstavit hrat sa s autickami, bagrami, transformermi. A ako zena myslim, ze mame pocitovo blizsie k holce. Ale inak v mojom okoli chce kazdy kluka🙂 Asi kazdy to mame inak nastavene a nikoho by som za to neodsudzovala.
@drzticka81 tak je dobré prvně přemýšlet než něco napsat takovým způsobem jakým jste to napsala! Nemám důvod z někoho něco dělat každý si to dělá sám svým vyjadrovanim a chováním! Jen si prostě o vás myslím své a jsem znechucena tím co jste napsala!
@laurinka2016 ja si o tobe taky zacala myslet sve 🙂))) a uz na me nereaguj, dik......
mám tři syny a upřímně jsem šťastná. Já moc nejsem fintící typ, nesnáším růžovou a fialovou, moje dcera by asi po téhle stránce byla chudák. Ale máte pravdu, že jsou takové typky, co chtějí vyložen tu holku. Třeba moje švagrová, taji teda čeká, ale taky pořád, že kluka nechce a bla bla.
Všichni ne a někdo ji chce tak normálně zdravě, je pitomost si lhát,ze nemam prefernci, když ji mam.
Většinou si myslím, ze jsou v ruzne mire zastoupeny dva aspekty
a) žena chce kamarádku
b) dohnat a nahradit si, nebo užít si, co sama nemohla, plnit si své sny, touhy prostřednictvím dítěte, nějakým způsobem se realizovat
Díky za názory holky;) Je fakt že když už jsou děti dospělé tak si mamka asi líp pokecá s holkou než s klukem no.. Vidím to i u nás v rodině, mám totiž mladšího bráchu kterýmu je 16. Asi si to dokážete představit, že...:D
Já ale měla na mysli malé holčičky. Takový ten růžový holčičí svět je mi prostě proti srsti, možná i proto jsem si přála chlapečka. Sama jsem jako malá byla tak trochu jako kluk, nejvíc jsem si vyhrála s autíčky nebo na písku a panenkám jsem trhala hlavičky 😂😂😂 Nemyslete si ale že jsem nějaký babochlap jo :D Teď v dospělosti se oblékám jako žena, maluju se, ráda se líbím, zkrátka normál. Jen prostě co se týče dětí, synek mi vyhovuje po všech stránkách a klidně bych měla ještě jednoho! Ale kdybych jako druhé měla holku, tak samozřejmě ok. Jak se to říká? Sto lidí, sto názorů ne? 👍
Já jsem chtěla vždy holčičku. Důvod hlavní: chlapeček se bude jmenovat po tatínkovi Miroslav. Manžel je naprosto neústupný, tchýně (máme dobrý vztah) ho v tom podporuje. Mno. Poprvé jsem byla přesvědčená, že to bude kluk - ale máme holčičku Elen. U druhého už jsem si nebyla jistá ničím - máme holčičku Šárku. Nyní to bude dle UTZ chlapeček. Takže jméno jasné 🙂 Modrý kočárek je doma. Začínám shánět oblečení 🙂 Ségry se těší na brášku. Manžel to paradoxně neprožívá a těší na zdravé miminko, u kterého prý bude nejdříve počítat prstíky, kontrolovat obličej a pak hledat "pindíka" 😂 . Se jménem jsem se smířila, chlapeček bude příjemná změna a bude první v celé rodině 🙂 Milovat a podporovat ho bude stejně jako dcery. Jméno pro holčičku mám samozřejmě v rezervě 😎
@maggie287 tak ja naopak preferujem u svojej holky modru. Ze holky sú iba v ruzovom je klise🙂
@maggie287 jestli jsi takova jak pises, tak bys mozna tu ruzovou holcicku nemela. Ja jsem taky sportovni typ, bavila jsem se vzdycky vic s klukama... Nase holky si hrajou nejvic s masinkama, autama, legem, miluji knizky, puzzle, venku litaji na kole, hrabou se v zemi, miluji vylety. Nosi bez reci co jim obliknu. Jo, maji rady tocici sukne, ale jinak panenky je zajimaji hodne okrajove, to uz spis plysaci, barva jim je fuk. Byla jsem odpurce ruzovy, ale nakonec jsem si zvykla, ruzova holkam slusi, takze maji vsechny barvy. Manzel teda chtel pokazdy holku narozdil ode mne, ktery to bylo fuk, asi proto, ze nebyl jedinkrat od holek nucen hrat si s panenkama 😀 .
Mám syna a dceru. Chlapci je celkem jedno, co má na sobě, holčička se ráda převléká. Teď ve 3 letech začala dělit barvy na holčičí a klučičí, nenechá si to vymluvit. Do školky ještě nechodí, takže nevím, kde to vzala... Má ráda růžovou (já ne), naštěstí je ochotná nosit i některé věci po bráchovi.
@jasnenka1979 souhlas ;) kamarádka má taky holku je ji 10 měsíců a oblečení jí dává zelené, oranžové, hnědé, fialové...... Ale růžovou jsem u ní nikdy neviděla 🙂
@majus6 jojo taky si myslim ze ja bych tu ruzovou holcicku nemela. Skoro vsechny male deti prece delaji to co vidi u rodicu ne? No a v mem satniku nic ruzoveho opravdu neni a manzel porad chodi v maskacich :D takze kdo vi...🙂 jasne ze bych byla radsi kdyby se moje dcera v dospelosti chovala zensky, ale co se tyce deti, jsou mi takove ty "klukovske" holky tak nejak sympatictejsi no..😎
@maggie287 mam dvě holky... poprvé jsem chtěla asi více holčičku s podruhé asi více klučinu. .. Mé to teda bylo celkem jedno ale člověk o tom přece jen přemýšlí. .. když jsem byla podruhé tehu a už jsem věděla že to bude zase holka, byla jsem na návštěvě u kamarádky který má 3 kluky a to jsou pěkný čísla. .. no me chytali tiky co oni vyvadeli, tohle Já neznám a jejich máma i další kamarádka co má taky syna byly úplný v klidu, že to je normální. .. v Te chvíli jsem si pomyslela "zlatý holky".... 😀
Ja osobne to mam naopak. Uz jaki mala jsem tihla ke klukum... auticka,fotbal a klucici kolektiv to bylo moje. Brzy se budem snazit o mimco a mam problem,chci hrozne moc kluka... Radsi jen kluky nez jen holky... Pro chlapecka mame i jmeno. Takze ja zas treba nechapu proc chce nekdo holku... kluci maji jednodussi zivot,umi veci rychle vyresit,klucici kolektiv je rozhodne lepsi...
Ja jsem si nikdy nedokazala predstavit, ze bych mohla mit kluka. Ani nevim proc, asi proste roztomile miminko "musi" byt ruzova holcicka 🙂 Takze od zacatku tehotenstvi jsem myslela na to, ze budu mit holku. Ale manzel moc touzil po synovi, tak kvuli nemu jsem chtela kluka, rikala jsem si, ze holcicka bude druha. No mozna jsem jen presvedcovala sama sebe, ze chci kluka, abych pripadne nebyla zklamana. A kdyz mi rekli, ze cekame chlapecka, zadne zklamani se nekonalo 🙂 A kdyz se syn narodil, zjistila jsem, ze i kluci mohou byt roztomila miminka. Kdyz jsem byla podruhe tehotna, vsichni mi prali holcicku. Ale ja uz o ni nestala, moc jsem si prala druheho kluka a jsem opravdu rada, ze ho mam 🙂
Mne bylo vzdycky jedno co se nam narodi, mame dve holky a tretiho kluka. Vytacelo nas, ze pri tretim tehotenstvi vsichni resili at mame kluka /jakoby si clovek moh vybirat/ a kdyz se narodil, tak vsichni jasaji, ze to neni treti holka. Pritom nam to bylo uplne jedno a klidne bychom meli tri holky /coz lidi zrejme povazuji za tragedii/ - vsimni si, ze jedna holcicka je zadouci, samy baby uz ne 😀.
Jinak duvod pro holku vidim jeden - ta ti zustane, vnoucata od dcery ma clovek bliz nez od syna. Dcera tihne vetsinou vic k mame nez k tchyni. Syn si zalozi rodinu a vyleti z hnizda, dcera se vic vraci. Neni vzdy pravidlo, ale casto to tak je.
Takze i kdyz mi bylo jedno, co se mi narodi, tak jsem zpetne rada, ze ty holky mam.