Ahoj, zaujima ma vas nazor na to, preco ma Cesko furt tolko pripadov Covidu. Mne osobne to nejde do hlavy. Nepride mi, ze je to tym, ze sa ludia "stretavaju". Ved vsetko je zakazane.... proste to nechapem. Inde im cisla klesli po lockdowne za 2-3 tyzdne a teraz sa lyzuje, chodi do skoly, otvorene obchody a nestupa to. U nas povolia nieco mimi a pac, kopa nakazenych. Tak ja neviem. Mame zlu imunitu? Mame proste smolu? Fakt moc neverim, ze je to tym, ze si osoba x urobi doma rodinnu oslavu, inak sa totiz ani opatrenia porusovat nedaju. A nie je to ani tak, ze inde sa vsetko dodrzuje na 120%. Boli sme pred Vianocami este, ked sa dalo ist na den, v Drazdanoch a keby ste videli tie hufy ludi v obchodoch... horsie jak tu, nakupak narvany po strop. Poviem vam, obcas ma uz dost chyta beznadej. Zijeme tu zatvoreni horsie jak v totalite a cisla vobec neklesaju. To takto mozeme zit navzdy. Este s rychlostou, ako sa u nas ockuje..
@kevi1 protože vládě tento stav vyhovuje. Ať si každý říká co chce. Bohužel.... Jak jinak si vysvětlit, že nedodržuje to, co nastavila ? 5 dní ve stupni nižším, přestupujeme, rozvolňujeme.... Ha, v nižším stupni jsme skoro 3 týdny a pořád nic, naopak pritvrzujeme.... Proč máme polní nemocnici za 51 milionů, když se předem ví, že pro ni neexistuje personál???? Atd.... Bohužel, vládě prostě nouzový stav vyhovuje. O vyhodnocování testů a číslech si myslím své.
PS: nařízení dodržuji a covid nepopírám, ani neberu na lehkou váhu. Ale o tom to, bohužel, není
S mnoha nařízeními vlády nesouhlasím, ale taky mi přijde, že je to hodně o nedodržování těch základních pravidel u spousty lidí. I kdyby byl výpočet počtu pacientů špatně dělaný, vidím hlavní smysl korigování covidu v udržení zdravotního systému, kde jsou kapacity bohužel špatné.
@aneta_v ja som z Prahy a povodom z Bratislavy a aj tu aj v Bratislave sa to dodrzuje celkom. ALe pocet mrtvych ma az tak "nezaujima", videla si nemecke statistiky niekedy? Im tam zomiera o dost viac ludi na to, ze maju malo pripadov denne.. akoze mrtvy su skresleny, ale mna fascinuje ten pocet pozitivnych... myslis vazne ze zapocitavaju ludi 2x? to ma nenapadlo
@veru181 hej mne fakt nejde o to, ze ci ma alebo nema zmysel korigovat covid... ide mi o to, ze fakt tu mame totalitny rezim a furt pribuda nakazenych, co mi nejde do hlavy a nejak mi je tazko verit ze to sposobi to, ze sa par ludi stretne, ked v inych statoch je povolene skoro vsetko a tolko pripadov nemaju
@nita1984 tak samozrejme ze nudzovy stav im vyhovuje, lebo si mozu robit co chcu 🙂 ale proste pocet pripadov sa uplne popriet neda, aj keby si par primysleli, nie som konspirator, takze moc neverim tomu ze mame pripadov 2 tisic denne a zvysok su vymyslene statistiky. Ale tvoju poznamku o prepocte nakazenych som nepochopila, mozes prosim vysvetli ako si to myslela 🙂
@aneta_v je to tak jak píšeš, pokud ti vyjde antigen pozitivní ten započítají a PCR poté započítají taky. Kocourkov tohle.
@kevi1 je mozne ze je tady proste ten vir nakazlivejsi☺️ Ac mam z roho vse respekt tak uz to clovek nemuze brat moc vazne☺️Ta nase vlada si z toho udelala predvolebni kampan..tem o lidi vubec nejde..jeden den prijde jeden neco rekne ,druhy den projde dalsi a vse popre...kdyz vse klesa zprisnuji..pred vanoci kdy bylo 15000 nakazenych tak otevreli obvhody...vse delaji podle toho co se jim zrovna hodi..nic nemaji podlozeny dukazy ..a o ockovani ani nemluvim....
@leniczka23 a když ti vyjde antigen + a PCR - pořád už tam jsi. I když si ve finále negativní
Oni započítavají jako pozitivní i když odmítneš. Takové čachry machry
@michaelarousova tak pred vianocami museli otvorit obchody lebo by vsetci skrachovali uz vazne... robim pre pomerne velu marketingovu/medialnu agenturu a nebyt toho, ze pustili obchody pred Vianocami, tak by sme skrachovali.. aj tie 2 tyzdne pomohli, mame o milion eur mensiu stratu vdaka tomu (sme v 8 krajinach a vsade to pred Vianocami pustili) 😀
"Nikam lidi nemůžou", ale ve fabrikách si to předávají vesele bez kontroly. Nikoho nezajímá, že mají teplotu nebo kašel, prostě běžte makat, pak se diví, že lehne celé oddělení. To samé i v nemocnicích sestřičky se na pauzách při cigárku veselé baví, či manžel a děti mají Covida a ony to tam na sebe hezky z metru prskají. Samozřejmě nikoho nezajímá, že přišly do kontaktu, protože kdo by si tě práce pak chodil, že jo. Antigenní testy jsou taky bezva věc. V nemocnici, člověk prožrané plíce od Covidu, dusí se, ale test negativní. 👍 Takže nějaké testování předtím, než člověk jde do kolektivu je opravdu jen fraška. A to jsou poznatky z malého města, předpokládám, že se to děje všude. A ne jen ČR, to je po celém světě, vždyť tu vlnu vždycky vidite, my, pak Slovensko, Polsko, sever...to je stále dokola. A nemyslím si, že na to má vliv kdo kdy zavede zákaz nočního vycházení...v lednu. 🤨 Stačil by jednotný, naprostý lockdown a schopní pracovníci hygieny. Bohužel to, co předvádí vláda, to je šaškárna. Za téměř rok už přece musí být statistika, kde je kolik nakažených, takže by se podle toho měl lockdown zařídit a ne páskovat regály s pastelkami.🤦
@kevi1 Tak ted lidi jrachuji vesele dal☺️ Tohle prece neni reseni☺️ Pustit to na chcilku pak zas vse zavrit a stale dokola☺️ Jesrli si mysli ze jediny co pomuze je ockovani tak k tomu meli pristupovat trosku jinak☺️ Ale chapu vas mit obchod jsem taky rada😂
@michaelarousova to co som pisala neodporuje tomu, co pises ty, nevyjadrujem a ani neplanuje vyjadrovat svoj nazor na opatrenia. Mna fascinuje preco mame tolko nakazenych, ci fakt chytlavejsi virus, alebo horsie imunita na virusy aleo co... aj keby zapocitavali ludi 2x a niekto sa tam dostal ze odmietol test, stale su tie cisla dost vysoke. Mna osobne napada aj to, ci to nesmelia v Nemecku zase smerom dole :D maju vsetky mutacie, britske, juhoafricke a neviem ake este a par pripadov na pocet obyvatelov denne 😀 a ked volam s kamoskou s Berlina tak kazdu chvilu na niekoho na navsteve. Samozrejme je to nadsadzka, ale napadlo ma to
@aklin no to hej ale kolko je takych ludi denne chapem.. Odo mna ani nechceli aby som sa podrobila testu ked som bola na pohotovosti. A osobne poznam zase pripad, kedy 90 rocna pani javi doteraz znamky ovidu a zapalu pluc a odmietaju ju vobec testovat, nie to osetrit. Takze to ide aj druhym smerom..
A uprimne povedane ked pozeram na krajiny okolo, tak aj 2 tisic pripadov denne sa mi zda dost na to, ze uz tri mesiace zijeme fakt horsie jak v diktature..
@kevi1 Já myslím že proto, že lidi na opatření kašlou. Znám případ kdy se dvě mladé rodiny navštívili, bez roušek, děti si hrály... No a dva dny na to se zjistilo že děti z jedné rodiny jsou nakažené ze školky. Vidíte spoustu lidí bez roušek, v obchodě klidně chlap se staženou rouškou, jak je někde otevřená hospoda, tak honem jít na pivo 🤔 do toho otevřené školky a školy pro prvňáky... Jen tady z okolí co je školek nakažených. Podle mě kdyby se úplně vše zavřelo na 3 týdny (školy, školky, úřady, i továrny, nechat jen otevřené potraviny),udělat tvrdý zákaz vycházení, třeba by to mělo nějaký úspěch. Jenže taky ty zákazy zařídit pod tvrdými tresty, když všichni vidí že se stejně nikomu nic nestane, pak je to všechno k ničemu. A ta možnost nechat se každé tři dny otestovat, podle mě to je akorát zbytečný vyhazování peněz, které by se daly využít jinak.
@klokanka31 ja som nevidela cloveka bez rusky v obchode snad od leta, ale je pravda ze som z Prahy. Inak syn chodi do jasliciek a covid pripad nemali ani v jednej triede. V celej budove nebolo zatial jedine nakazene decko. 😀 to mas krasny napad, ale kto by sa mi staral o syna tie 3 tyzdne keby zatvorili skolky 🙂 niekto v tejto krajine musi pracovat, ked vlada polovicu naroda pracovat zakazuje de facto uz skoro rok... niekto nas musi zivit, ked vacsina chudakov nemoze robit.
To není pravda, že člověk s autonehodou automaticky zemře na Covid. Započítává se poslední zapsaná diagnóza. A samozřejmě, když má někdo cukrovku, obezitu, rakovinu a chytne Covida, je spekulativní, na co tedy zemřel. Ale statistiky ho nemusí hned počítat na Covid. Chce to nevytrhávat informace z kontextu. 😉 To samé s tím, kdo odmítne test - musí s ním nakládat jako s potenciálně infekčním, přece k němu nebude chodit celý personál bez ochrany, aby pak ten Covid všichni chytili. 🤷♀️ Statistika je přece orientační údaj, nemá smysl se stále přít, čí kamarádku tam kolikrát započítali. Prostě mají nějakou metodiku, podle té to funguje, kdyby si tam každý sázel data jak chtěl, úplně by to nefungovalo. Ale teď je každý odborník na virologii a statistiku. 🤣
@kevi1 mě by spíš zajímalo, jak počítají PCR a antigenní dohromady, dřív když šel člověk na test 2x za sebou a byl pozitivní, tak byl započítanej 2x, takže je podezřívám, že ti, co jsou z antigenních pozitivní a musí na PCR, tak jsou tam taky 2x, ale je to jen moje domněnka. Třeba počet zemřelých je u nás nadsazený, protože, jak řekl Blatný, když člověk zemře při autonehodě a je pozitivní, tak je ve statistice zemřelých s Covidem. Jinak si myslim, že na vesnicích/menších městech (teď nemyslím všechny), se ta opatření dodržují míň, co jsem viděla, tak roušku nemá mnohdy ani prodavačka v obchodě, přece si Máňo nebudem povídat přes hadr 🤷♀️ A setkávání neomezují. Protože velká města vytržená z celorepublikové statistiky jsou na tom docela dobře a to je v nich mnohem větší hustota osídlení. A když vidím švagrovce, jak jsou každý týden na víkend u někoho jiného a přijímají každou chvíli návštěvy a na návštěvy chodí... Tak se vlastně ani moc nedivím