ahoj děvčata.🙂 jsem tu opět s dotazem ale tentokrát ohledně bytu možná to jsem nepatří ale možná se mezi vámi někdo najde s radou a byla bych za ni moc ráda..muj přítel pronajal byt svému strycovi dnes měl zaplatit nájem ale prej nám penízky nedá protože na to ne a prej si za to můžeme sami..:D a chtěl po nás abychom mu napsali že si nepřejeme aby tam měl trvalé bydliště jinak prej nedostane příspěvek na bydlení upřímně si myslím že k tomu aby příspěvek dostal právě musí mít to trvale bydliště ne? a další věc z nemocenské nám to prej dát nemůže protože mu prej paní zapoměla nemocenskou poslat...:D jaky na to máte prosím názor? popřípadě radu? přijde mi jako nesmysl že by mu zapoměli poslat nemocenskou..:D a přítel nemůže platit náš byt a ještě byt který si pronajal jeho stryc..:D mám s tou chutí ho vyhodit za každy váš názor či radu moc děkuji..🙂
@ivanka12301 Strýce bez milosti vystěhovat nebo budete poslouchat ruzne pohádky a peníze nikde. Co se týká trvalého bydliště: Pokud má nájemní smlouvu, může si ho zřídit i přes váš nesouhlas (resp. nemate mu do toho co mluvit). Mela jsem za to, že příspěvek na bydlení je naopak vázán na trvale bydliště? No a ze by mu neposlali nemocenskou - tomu se mi nechce věřit...
Zda se, ze strýc má plnou pusu pohádek a rozhodne nehodlá platit. Takže čim dřív se ho zbavíte, tím lépe..
tak upřímně stryc je známý jako problémový co se týče poněz už byl v pronájmu u více lidí a lkaždyho vyhodil jen nám vždy říkal že to mělo vždy jiný důvod ale nikdy to dle něho nebyla jeho vina..od přítele rodina mu taky říkala bacha na to dostane tě do .......a je to tady no..:D
@ivanka12301 hmm, tak o to rychleji se ho zbavte. Strýc nestryc
Pro dávky musí mít přihlášené trvalé bydliště. Moc nechápu proč chtěl aby jste mu tam napsali že si to nepřejete, jelikož pokud by si šel trvalé bydliště přihlásit, tak přesto, že máte v nájemní smlouvě vyjádřený nesouhlas, nesmí na to úřednice koukat a musí trvalé bydliště nájemníkovi přihlásit :/ Novinka od ledna 2015. Nemocenskou mu klidně mohou poslat později. Taky se nám to stalo, poslali nám ji až za 4měsíce. Nicméně zkušenost mám takovou, že pokud nájemník přestane platit, je velmi malá šance z něho peníze dostat. Radila bych okamžitě ho vystěhovat. Ovšem záleží na tom, jak máte postavenou smlouovu :/
Poslete mu doporuceny dopis, ze mu vypovidate smlouvu s tim, ze se musi do konce lhuty vystehovat. V den nasledujici si najmete ochranku a vystehujte mu veci nasilim
@ivanka12301 já už se setkala s tím, že kolegyni opravdu zadrbali nemocenskou a získala jí až po dvou měsících.. Nevím jestli to byl problém naší účetní nebo ossz, ale dopadlo to tak. Každopádně se tohle stává vyjímečně. Záleží jaký strejda je, jestli by tohle synovci udělal...