Problémy s kamarádkou. Jak byste se chovaly vy?

29. říj 2022

Dlouho jsem přemýšlela, jestli se sem jít vypsat, nebo to zkusit přejít. Ale asi mě i hodně zajímá, jak byste se v této situaci chovaly vy, milé dámy. Jsem dost citlivý člověk a nějak toto nedokážu zkousnout. Teď k věci. Na mateřské jsem potkala jednu maminku se stejně starým dítětem, hrozně jsme si sedly. Připadala jsem si jako "zamilovaná", prostě naplnovali naše dny a všichni jsme byli spokojeni. Vidali jsme se téměř každý den. Ona má přítele z cizí země, když jsme se seznámili, tak spolu nebyli. Z ničeho nic se zase začal objevovat a jednou dvakrát do měsíce za nimi přijel. Kamarádka byla nadšená, protoze chce tatínka pro své dítě. Slovo dalo slovo a rozhodli se, že se k sobě nastehuji. Nejdřív že odejdou za ním do ciziny, pak jen na hranice, nakonec se usidlili ve městě vzdálené asi 100km odsud. Navštěvovali jsme se stále, občas tu spali, občas my u nich s tím přítelem ji to celou dobu neklapalo, vlastně se furt dohadovali, on byl stejně stále v té cizině, kde pracoval. Když si zařizování byt, řekl, že nemá peníze na novou lednici, dřez, koberec, atd. Ona říkala, že je chorobny lhář, že to o něm ví a že své historky i často mění. Ale že je to táta jejího dítěte, tak ho teď překousne. No a stalo se to, že jsem u nich byla s mými dětmi a ona odjela pro maminku do nemocnice. Já nakoupila, uvařila, postarala jsem se i o jejich dítě a a pak jsme šli na kute po obědě. Já s mými dětmi do ložnice, její dítě s přítelem o patro níž. Pak přijela kamarádka a byla ráda, jak jsme to zvládli. Upřímně, já taky. Její přítel mi nikdy nebyl sympatický, baví se hlavně s dětmi, my nikdy neměli ani společnou řeč, i kvůli jazykové bariéře. Ale i u něj bylo vidět, že o hovor nestojí. Je takový egoisticky, narcistický. No a teď k věci. Nedávno mi napsala, co se mezi námi stalo, že jí ten přítel řekl cosi, že jsme dělali v době spaní děti. Upřímně ani nevím, jestli ji řekl, že jsme spolu spali, nebo jsem ho svadela, opravdu nevím. Ona mi to nebyla schopna říct, že prý vím vše nejlépe a nemám ani žaludek na to se přiznat. On od ní odešel díky tomuto prý čestně. Dlouho jsem řešila, proč si to vymyslel, kdo chce ničit matku svého dítěte a vše kolem ní. Jsem její jedina kamarádka. Nebo byla teda. A aniž by mě nechala vlastně cokoliv vysvětlit, tak to na mě celé hodila, že jsem jim zničila rodinu. Ve mně se střídají emoce smutku, protože jsem je měla opravdu ráda a nikdy bych ji tohle neudělala. Ničí to u moje děti, které je měli rady. Navíc její přítel opravdu není ani chlap, kterého bych se jen dotkla (ale to ji samozřejmě nebudu říkat). Je mi z toho všeho strašně zle, fyzicky, psychicky. Nevím, zda ji to pokoušet vysvětlit, nebo jít raději pryč. Posílala jsem ji i "důkazy", že v té době, kdy jsme měli spolu něco mít, jsem si psala se svým manželem, psala jsem i ji. Omlouvám se za sloh, ještě je toho hodně co napsat. Brala jsem je jako rodinu. Bolí to.

autor
29. říj 2022

Ještě možná dodám, že jsem to řešila i s kamarádkou psycholozkou, protože jsem potřebovala nějak chápat situaci. Řekla, že on je sociopat a ona oběť. On ji nechce, ale zároveň ji potřebuje ovládat a zničit všechny její vztahy. Ať jdu od nich rychle pryč, nebo mě stáhnou ke dnu taky. Je pravda, že on ji dělal velký psi kusy a ona vždycky říkala, že i když s ním nesouhlasí, nikdy nepůjde proti němu, protože on je táta jejího dítěte.
Jenže já je mám furt ráda, kamarádku. Její obvinění je moc tvrdé. Přesto nám chybí.

klokanka31
29. říj 2022

Tak se kamarádky zeptej - proč by od ní odcházel kdybys po něm vyjela ty? Kdyby chtěl aby se s tebou kvůli tomu nestýkala tak bych to ještě pochopila, ale nebude kvůli tomu odcházet od rodiny 🤦‍♀️

pavlinar
29. říj 2022

Ja bych ji vse sepsala, svoje pocity.. a kdyz uz nic, tak si to tim dopisem aspon pro sebe trochu uzavrela. Lito ti to bude jiste dlouho.. ale nejake doprosovani, vysvetlovani je k nicemu.
Ona to ma mozna jako nejaky pud sebezachoviy, vinu hodi na tebe, aby si nemusela pripustit, ze je on jeste vetsi debil, nez uz vedela.
A on ji chce fakt znicit.. a odstrihnout od vsech pratel..
No vse bych ji proste vypsala, kdyz poslouchat nechce

evaviki
29. říj 2022

Vubec bych ji nedokazovala, ze jsi delala neco jineho, atd. Pouze bych ji napsala, ze se mezi vama nic nestalo a vic k tomu nemas co rict. Vim, ze to boli, taky jsem prisla o kamaradku, doted nevim duvod. Ale v tuhle chvili ji nech byt. Ona na to casem prijde sama. A bud se omluvi a pojedete dal, nebo ne. Ale v tuhle chvili s tim nic neudelas.

autor
29. říj 2022

@klokanka31 ona mi vlastně na žádnou mou otázku neodpověděla, jen chtěla přesný popis toho odpoledne. Jenže je to už měsíc a detaily si nepamatuju. Byla jsem ráda, že jsem chvíli sama s detma a víc jsem neřešila. Ji jde o to, kdy jsem mu řekla, že ona přijede. Ale já fakt nevím, jestli to bylo při obědě, nebo po obědě. Dokonce ani nevím, jestli už byli vzhůru, když přijela, nebo je budila. Bylo to pro mě tak nepodstatné 🤷‍♀️ a ona mě na základě tohohohle ubyla, že lžu.

autor
29. říj 2022

@pavlinar hezky jsi to napsala, děkuji za zamyšlení. já ji už vlastně všechno napsala přes mobil. Původně jsem za ní chtěla jet a vše ji vysvětlit osobně, protože jsem myslela, že máme vztah, ve kterém si věříme víc. Šlo mi o to, jestli se jí ještě zkusit ozvat, nebo už ne. Ona musí být z toho hrozně na dně.

autor
29. říj 2022

@evaviki dekuju moc za názor. Myslela jsem, že takovéhle věci se dějí na základce a ne v dospělosti

tasimia
29. říj 2022

Ja si myslím, ze si chtěl jen najit důvod, jak tě od ní odstřihnout a nebo se s ní rozejít - nevím teď zda jsou spolu či ne.
Ale ted je to na ní. Buď bude v toxickém vztahu nebo ne.
Já jsem takhle přišla o jednu kamarádku, která si fakt typického manipulátora ještě i vzala. On jí teda nebil nebo tak, ale spíše tam probíhá/probíhalo psychické týrání. Kontroloval ji mobil, bral peníze, nutí jí se oblíkat podle něho, nesmí se bavit s matkou, nesmí prát protože to neumí, je blba i na úklid atp. A ja jsem zjistila, že té dotyčné nemá cenu nic říkat, pokud to ona nechce vidět, slyšet. Takže se nedoprosuj.. ona si na to bohužel musí přijít sama.

martiniquest
29. říj 2022

Napsala bych ji zcela uprimny dopis, kde bych popsala i sve pocity a vse kolem toho. Bud si to precte nebo ne, to vlastne neni to hlavni. Hlavni je, ze ty budes vedet, zes pro to udelala maximum a bude to jakysi rituál na uzavreni. V minulosti se mi stala podobna krivda a dopis mi velmi pomohl. I presto, ze se mi domu vratil neotevreny.
Ten chlap je manipulator, chce ji od tebe odtrhnout, ma nad mi moc. Ale to uz je jiny pribeh. Tady jde o tebe a opravnenou krivdu.

autor
29. říj 2022

@tasimia děkuji moc za názor. To je hrozně, v čem jsou někteří lidi schopní žít.
Tenhle ji třeba nechal jezdit v rozbitém autě přes půl republiky, když jsem jí sehnala opravu, tak jí to zakázal. Furt ji tvrdil, že nemá peníze, přitom mi ona rikala, že je milionář, atd atd. Měla jsem furt pocit, že jí můžu a musím nějak pomoci, ale ona asi nechtěla. Když to tak beru zpětně..

autor
29. říj 2022

@martiniquest to mě mrzí, že sis prošla něčím podobným. Já to nejprve brala jako blbý vtip, nenapadlo by mě, co jsou lidé schopni udělat. Ještě když si myslím, že jsou kamarádi. Moc mi ale pomaha, že v tom vlastně nejsem sama.
Manžel si hrozně klepal na čelo, kdo by si tohle o sobě vymyslel, že většinou je to naopak.

pampeliska1313
29. říj 2022

Tohle zabolí. Chápu, že Vás to mrzí, ale.. kamarádka si na to musí přijít sama. Myslím, že i kdybyste přišla s bůh ví jakým důkazem, tak to nevezme. Je trubka, že víc věří někomu o kom ví, že jí lže. I když je to těžký, nechala bych to tak. Vy jste se snažila nějak domluvit, ukázat pravdu, nestojí o to. A třeba ji to cvakne, ale musí si na to přijít sama. Takže pokud jste se snažila to vysvětlit, měla bych vědomí čistý a snažila se angažovat a hledat kamarádku jinde….)

autor
29. říj 2022

@pampeliska1313 moc Vám děkuji za odpověď. Svědomí mám čisté, vím, že jsem proto udělala hodně. Byla jsem pyšná, jaký mám hezky čistý vztah k ní. Ona musí být taky z toho hrozně na dně. Ale pak mnou vždycky zaclouma vztek, že mě dokázala takhle odpichnout. Moje mladší dítě furt brečí pro její. Oni ublížíli i dětem, mým i jejimu, to mě hrozně mrzí.

moudivlacek
29. říj 2022

můžu jen pro zajímavost národnost?

autor
29. říj 2022

@moudivlacek píšu do IZ, nechtela jsem psát sem něco úplně konkrétnějšího, i když ani nevím proč 🙂

pampeliska1313
29. říj 2022

Já věřím, že se tyhle neuzavřený věci vrací. Přeju hodně štěstí, aby to dopadlo dobře.🙂

autor
29. říj 2022

@pampeliska1313 moc děkuji ☺️☺️

hyacintka11
29. říj 2022

Stalo se mi před pár lety něco podobného s mojí nejlepší kamarádkou od 6.tridy.
Po 15letech, co jsme se znaly, uverila svému pritelovi, se kterým byla asi půl roku. On na mě řval sprostý nadávky, že lzu a ona jen v tichosti prihlizela.
Byla to pro mě tak velká zrada, tak moc mě to ranilo. Jenže časem se ukázalo, že já ta lharka nejsem a naše přátelství začalo, sice s velkyma rozpakama, pokračovat.
Teď už se známe 25 let (hrozny, jak to leti) každý den si voláme (ziju 1000km daleko) a když nás něco trápí, nebo se něco špatného stane, tak jsme navzájem ty první, kterým to řekněme.
Ženská, když se zamiluje, tak mnohdy chlapa postaví na 1. Místo. Ale snad tvoje kamarádka taky brzy přijde na to, že uverila lharovi a idiotovi.

autor
29. říj 2022

@hyacintka11 to je hezký příběh, protože má šťastný konec. Jsem za to ráda. Kamarádka je s ním s pauzama už nějakých 7 let, mně tak dlouho nezná.
A co se stalo, že kamarádka poznala pravdu?

hyacintka11
30. říj 2022

Ona ta pravda vyplula sama na povrch, tim nastal i konec vztahu, ještě si stihl od kamarádky půjčit peníze a ty už nikdy neviděla. Do dnes ho nesnáší, když ho potka, tak by vraždila.
Já bych jí asi všechno napsala, jak se cítíš, jak probíhal ten den, proč si ten den nepamatuješ do detailu, klidně bych i napsala, že by sis nezažila manželství kvůli takovymu lhari a manipulátorovi.
Horší už to asi nemůže být a třeba to jednou pochopí.

autor
30. říj 2022

@hyacintka11 dekuju. Asi ji napíšu. Mám i nějaké jejich fotky, které jsem jim chtěla dát. Myslíš, že jí to mám dát do toho dopisu, nebo je to blbý?

moudivlacek
30. říj 2022

fotky bych asi nedavala, kor kdyz duvodem toho, proc se s Tebou nebavi je jeji vztah

hyacintka11
30. říj 2022

A já bych jí je dala. Normálně bych napsala, že máš u sebe ještě fotky, který si ji chtěla dát, tak ji je posíláš. Prostě si myslím, že je nejlepší příležitost na to říct a udělat to, co člověk neměl příležitost udělat. 🤷‍♀️

zelenaesmolda
30. říj 2022

Oproti manipulatorovi do ktereho je kamoska zamilovana nemas bohuzel sanci.Muzes ji rict svoji verzi ale tim to taky hasne protoze cokoliv on rekne bude mit vzdycky vetsi vahu.Je treba,aby kamaradka sama dosla na to,s kym ma vlastne tu cest.

autor
30. říj 2022

@zelenaesmolda to se obávám, že jí nikdy nedojde. Od toho je to manipulátor 🙈

zelenaesmolda
30. říj 2022

Vetsina obeti manipulatoru jednou prozre.Jenom to bude trvat asi dyl.

autor
31. říj 2022

@zelenaesmolda kéž by. A myslíš, že má smysl ji psát dopis, jak tu padlo?

zelenaesmolda
31. říj 2022

Zkusit to muzes,nemas co ztratit.

autor
31. říj 2022

@zelenaesmolda jako já už jsem v takové fázi, že si říkám, že člověka, co mě tak rychle smazal mávnutím ruky do svého života nepotřebuji, i když to bolí. Ale tak nějak toužím po tom, aby někdy tu pravdu poznala. A děkuji za odpovědi 🙂

autor
31. říj 2022

@zelenaesmolda po tomhle nevím, jestli bych ji vlastně ještě věřila.