Dobrý den. Už jsem tu zas. Omlouvám se že ruším takto pozdě a omlouvám se že sem píšu často.
No čím začít. Už jsem si s něčím prošla na to že mi je 17 let. Začínám mít problém sama se sebou. Tím že svou hlavu moc nezvládám a často myslím na zlou minulost. Doma to není úplně happy, na intru to není úplně happy,.... jediný kdo mě zachraňuje je můj přítel, co i nějaká fantazie co se může stát taky není úplně happy. Vůbec svou hlavu a myšlenky a vzpomínky nezvládám. Natož svoje pocity více méně jsem jen šťastná když jsem se svým přítelem ale i to ne někdy. Svoje chování jsem vždy ovládala skvěle ale poslední dobou se rychle naštvu,..... a už ani to nezvládám mám pocit že tělo má nade mnou moc. Plus jsou chvíle večery které se dřív opakovali když jsem bydlela s nevlastním tátou a teď nedávno znova. Je to výbuch myšlenek a vzpomínek. Nevím co se sebou a nejradši bych utekla od všech pryč. Nával tlaku, stresu. Třes a brek. Nevím co se sebou. Nevíte jak pomoct? Moc Vám věřím už několikrát jste mi pomohli. A za to moc děkuji.
Napr.
https://www.krizovecentrum.cz/kontakt
TELEFON
541 229 298 nebo 723 006 004
EMAIL
KCHapalova@cssbrno.cz
Mé dětství bylo peklo - otčím alkoholik a násilník, mou sestru přivedl do jiného stavu, což vedlo k tomu, že nás odebrali do DD a máma necelý 1,5 roku na to podlehla agresivní formě rakoviny. Nesla jsem si z toho nespočet traumat, na kterých jsem léta nepracovala. Dokud jsem ta dětská traumata nezačala s pomocí někoho třetího zpracovávat, točila jsem se v roli oběti, měla jsem nulové sebevědomí, nulový vztah k sebehodnotě, o sebelásce ani nemluvím. Za sebe doporučuji začít to řešit hned, bez pomoci terapeuta to prostě nezvládneš... Můžeš jít cestou klasického odborníka, můžeš jít cestou alternativních přístupů, dnes už máš na výběr. Důležité je to pustit ven a začít to léčit, jinak se z toho zblázníš. Já čekala dlouho, vlastně mě dohnal k řešení až fakt, že ta má traumata začala ovlivňovat i mé děti. Nečekej, až to dospěje tak daleko...
Rozhodně vyhledej odbornou pomoc - školní poradce, psychoterapeutka, různé linky bezpečí a krizová centra. Potřebuješ systematickou terapii... A co můžeš ještě přidat - existuje spouste seberozvojových a self-help knížek, co ti můžou pomoct. A piš si deník, zaměřený na tvé myšlenky, pocity a to, jak je zpracováváš... Neodkládej to, čím déle to nebudeš řešit, tím těžší to pak bude, a tím hlubší škoda bude napáchána na tvé duši. Minulost nezměníš, špatné rodinné vztahy taky ne.. ale to, jak se ke svým problémům postavíš, a jakou budoucnost si začneš budovat.. to je čistě na tobě. Držím palce, drž se ❤
@blackblue děkuji mockrát. O deníku jsem přemýšlela. Jeden jsem i měla ale jak mě vyhodili z domu tak jsem ho tam nechala a vracet se nebudu. Hlava mi jede v minulosti a tak přemýšlím že si začnu psát deník kde si budu psát svůj život takový životopis, rok po roce a postupně budu ty roky uzavírat a snažit je nechat za sebou.
https://www.terapie.cz/prispevek-na-terapii-vzp - vzhledem k veku by se mohlo hodit tohle🙂
Můžete mít posttraumatickou stresovou poruchu. Určitě to neřešte sama, já to zkoušea 5 let a jen se to zhoršovalo.
Zkuste terapii nebo krizové centrum.
Moc vám fandím!!
@elikk podle me zajit za odbornikem - psychologem, ktery to pomuze zpracovat. pripadne doporuci navstevu psychiatra, pokud to bude na medikaci.