Ahoj, měla bych takový nápad...
Nedávno jsem v noci zase strašila po bytě s odsavackou a měla jsem otevřené okno. A slyším křik. Nakonec se nic nedělo, jen parta vracející se z hospody. Ale taky se dějou jiný věci... Koneckonců už jednu špatnou zkušenost přesně takto mám. Před lety jsem o půlnoci slyšela z okna křik a jednalo se o přepadení... mé vlastní mamky!!
Napadlo mě tedy, že když už kojíme v noci, využijme toho. Otevřme si okno a vnimejme, kdyby někdo byl v nesnázi a volal o pomoc. Kdo jiný ho třeba ve tři ráno uslyší?
Jsme v tomto jedinečné. Jsou 3 ráno, jsme vzhůru a střízlivé, vnímající. Stačí otevřít okno. Zavolat z okna. Zavolat policii.
Držme při sobě.
🤦♀️ v noci kojím v takovým polotranzu, neotvírám ani oči, nemluvím, nesvítím, minimalizuju veškerou aktivitu, abych po odložení dítěte zpět do postýlky padla a usnula 😂 takže tohle je pro mě nápad úplně mimo, jsem ráda, teď s tím nočním vstáváním co hodinu ještě žiju 😂
Kojím tak, že dítě spí/spalo s náma v posteli, otočila jsem se, dala prso, když byly děti malinké tak odříhnout a spalo se dál. Myšlenka dobrá, ale u mě nee 🙂
A ve 3 ráno fakt nejsrm vzhůru a vnímající 😀
Jak píšou holky, myšlenka pěkná, ale já kojim a do 10 min spíme a je pro mě spánek důležitější
Tak to bych tam volala každou noc. Pořád venku někdo řve. Jednou někdo ve 3 ráno vyloženě žebral o pomoc. Na sídlišti jsou slyšet bavící se lidi, jakoby stáli vedle mě. Samozřejmě někdo zavolal pomoc, a jako vždy to byla nějaká fetka, co řvala že se nemůže zvednout a to fakt vyloženě ječela o pomoc jako by ji vraždili. Myslím, že na to si už člověk zvykne, natož aby na to reagoval. Kdyby měla reagovat na všechny jeky v noci, tak tam opravdu volám pořád. Je to smutný, když se v tom najde jeden případ z 1000.
@agnes_123 hele jako jo, nápad super, myšlenka dobrá, ale v noci nejsou vzhůru jen kojící matky. Jinak polovina lidí spí s otevřeným oknem, zvláště v tomhle teple co takhle oslovit je? Nebo lidi co jsou vzhůru? ( U nás jsou sousedi akční i ve 3 ráno 😂) než maminy, které jsou rády, že se v noci vyspí, protože ráno vstávají s dětmi? Já sice ještě nekojim, ale upřímně kdybych šla k oknu abych kde co poslouchala tak mě to vzbudí a už neusnu. Navíc u nás řve pořád někdo, mladosi se baví.
Tak otázkou je, čemu vlastně říkáš noc. Já chodím spát v poslední době kolem půlnoci, protože mlaďoch vstává v osm až půl deváté, tak ať se vyspím. Ale nevadí mi to trošku protáhnout třeba do jedné. Zjistila jsem, že jsou lidi, co fakt chodí spát třeba v deset a půlnoc už berou za noc. A pak jsou prý lidi, co fakt vstávají ve čtyři. Takže nocí myslíš mezi druhou a čtvrtou? 🙂
Asi takhle – když v noci pracuju u počítače z obýváku, klidně budu podprahově naslouchat okolí, ale při kojení neprocitám úplně (naštěstí, jinak už bych byla tím příšerným spánkovým deficitem zdechlá), takže nejsem ochotná otevírat okna a zkoumat, co se kde děje.
Ja ano nevim, jestli v noci kojim nebo ne. Okna otevrena, podle me bych neslysela ani vybuch sopky.
Super vyzva. Ja jsem vzdycky koukala z okna, jestli nekdo v ulici nerabuje auta. Kamoska takhle zase volala policajty, protoze zjistila, ze k nam do ulice pravidelne jezdi dealeri drog. Takze za me super, vic pozornych lidi, kteri.se nestaraji jen sami o sebe.
Jako výzva je to hezká, ale podle mě jde trochu proti podstatě kojení, zvlášť v noci, kdy se má miminko i maminka uvolnit a co nejrychleji zase usnout, ne špiclovat uši nebo dokonce načuhovat, co se děje na ulici. Samozřejmě, kdybych něco slyšela, tak zasáhnu, ale asi bych spíš vzbudila muže, ať jde zjistit, o co jde 😁
Nemyslela jsem pracovat jak ochranka 😆 stačí jen mít otevřené okno.
@agnes_123 myšlenka je fajn. Často slyším zvuky z ulice, naproti baráku máme hospodu. Ale máme jeden problém, že máme do ulice pouze střešní okna 😃🤷♀️. I když se snažím občas podívat, co se děje, tak stejně nic nevidím, a tak to neřeším 🙂. Párkrát chlap nebyl líný, oblekl se a šel se podívat před barák, ale já nejsem moc noční sova. Kojím mladší dceru, ale ta jakmile po uložení do postýlky odejdu jen na toaletu, tak okamžitě je vzhůru a můžu jí dvě hodiny uspávat. Nejlepší je metoda - nakojit, uložit a jít spát. To pak je v klidu, že nikam nejdu 🙂.
Děkuji tedy aspoň za zpětnou vazbu. Mně to přišlo jako super nápad, ale tak už to bývá - myšlenka je jedna věc, realizace druhá. Asi toho máme prostě všechny plný kecky 😃
@agnes_123 Jen pro zajimavost - kolik mas deti a jak jsou stare?
@martiniquest Jedno. 3 měsíce. Jasně, asi to maminkám více dětí přijde jako nápad úplně mimo 😆😆 Njn, jedno dítě žádný dítě ☺ No ne, já to tak ale mám, že vnímám, co je venku. Už jsem volala i záchranku, když chlapa srazilo auto mně pod oknem. Řidič, taxikář, vystoupil, chlapa odtáhl na chodník a jel dál!!! Takže jsem ti ještě řešila s policií. A to s tou mamkou se taky stalo tak, že jsem měla otevřenou ventilacku a slyšela jsem ji, jak křičí o pomoc. Zkuste se nad tím zamyslet. Jen otevřít okno... Nemyslím si, že je můj nápad blbý...
Ale chápu. I mně už se stalo, že jsem byla tak unavená, že jsem si nebyla jistá, jestli jsem v noci kojila. A... Ano, kojila. Řekl mi to manžel. A já byla tak unavená, že jsem všechno udělala jako robot. Ale tak nejsou všechny noci takové. Prostě se nad tím aspoň zkusme zamyslet.
@agnes_123 Jo, jak budes mit deti vic (a nebo i to jedno casteji se budici, coz prichazi obvykle kolem 9.mesice), tak budes pravdepodobne existovat v jinem rezimu 🙂
Je fajn, ze koukas, co se kde deje, ale podle me to bud clovek v krvi ma nebo nema a nezmenis to. Ja treba loni volala zachranku chlapovi, co sebou na ulici smykl na zem. Mel epilepticky zachvat. Ozralcu na ulici si ovsem nevsimam. Kdyz v noci slysim neco divneho, reaguju taky, ale vyhledavat to nepotrebuju 🙂
S 1.jsem delala taky takový blbosti jako ze jsen chodila kojit do vedlejší mistnosti, ze jsem si u toho četla nebo pustila televizi. Teď uz by mě tenhle nesmysl nenapadl. Rano potrebuju 100% fungovat a nemam kdy dospavat přes den.
Ps okno mame otevřené porad a neregistruju absolutne nic.
Spime pod otevrenym oknem od brezna do listopadu, ale v noci u kojeni by me teda nenapadlo poslouchat, co se deje venku.. My teda bydlime na uplnym kraji maleho mesta, kde uz skoro davaji lisky dobrou noc, takže tady se neco deje v noci jenom extrémně vyjimecne.. Jo, jednou si to dva ozralkove v noci rozdavali primo na nasich schodech do domu🤦♀️😁
Jo, ve 3m jsem ještě kojila v sedě na posteli, pak jsem objevila, že u kojení se dá i normálně spát. 👍
U nás je klid, bydlíme až na konci obce u polí. Největší rachot je, když v noci štěkají srnci, to člověk neví, jestli ze zoo neutekli lvi nebo jestli se tam na louce nepáří dinosauři. 😝
@agnes_123 super myšlenka. Když jsem bydlela ještě v Praze na sídlišti a někdo tam volal, tak jsem vždycky koukala, jestli nepotřebuje pomoc. Ale vždycky to byli jen ožralové. Díkybohu. Jednou ale u nás znásilnili paní, skončila velmi špatně. Bylo to ale u jiného baráku, takže nebyla šance slyšet, jestli tehdy zvládla volat o pomoc. Hrozny
Teď bydlím na vesnici, kde jsou slyšet jedině mrouskajici se kočky.. Takže tam jakýkoliv jiný zvuk by byl alarmující. Ale super nápad. Jinak já se v noci jsem schopna probrat dost. Horší je to pak ráno, když mám vstávat 🙄
A co mamka, jak to tehdy dala? To muselo být hrozný.
Ja si nemyslim, ze to je spatny napad. Neni to tak dlouho, co jsem dopoledne kojila mladsiho (11mesicni) a z okna slysela volani o pomoc. Chvili jsem si myslela, ze se mi to jen zda, pak ze se mrouskaji kocky. Pak jsem se zaposlouchala jeste vic a nezdalo se mi to. Doma jsem mela jeste starsi (3leta). Bydlime v podkrovi, sebehla jsem ven, jen za sebou zavrela branku, aby mladsi nespadl ze schodu. V tu chvili jsem si neuvedomila, co je horsi - jestli nechat dve male deti bezprizorne doma, nebo bezet na pomoc. Nastesti mam blizko rodice, tak k detem jakmile to slo zasli a ja cekala na zachranku. Ale nemit nikoho, kdo by se mi o deti postaral, nevim, jak bych to resila. Nez jsem se dostala domu, ubehlo snad 50 minut.
Dokonce znam i pripad z okoli, kdy maminka s ditetem v aute zastavila u nehody a behem toho, co dite cekalo v zapnute sedacce, jim auto vykradl nejaky *.
Kvuli tomu vaham, jestli pomoc, coz je pro me prirozene, nebo ochranit vlastni deti, coz by melo byt prirozenejsi. Je tezke se mezi tim rozhodnout. Priste bychom zase my tu pomoc potrebovali. Je to tezke.
@hezz17 V klidu se ti o situaci premysli dost jinak nez v akutni situaci, kdy nekdo vola o pomoc
@agnes_123 Myslenka pekna, ale pardon, ja vytahnu prso a spim dal. Nejake otvirani okna a dozor nad venkovnim poradkem me nechava chladnou. Muj spanek a zdravi je mi cennejsi.
Jo ale jednou jsme s manzelem zachranovali zenskou v kontejneru na sklo. Jecela takovym stylem, ze jsme ji slyseli i pres okno. Byla nahata a uplne ozrala. Policie ji odvezla na zachytku.