Prkno neboli plank. Cvičíte někdo?

bt85
26. kvě 2020

Ahoj holky, zajímá mě jestli některá cvičíte prkno a jestli jsou vidět výsledky? Jde mi o zpevnění břicha, nejsem tlustá, nemám nadváhu, ale břicho už prostě povolený mám a zajímalo mě, jestli někdo vidíte výsledky? Všichni mluví o zpevnění vnitřních svalů, což je fajn, ale je to vidět i navenek? A jak často a dlouho cvičíte? Já dávám tak 5minut denně, s tím, že první minutu v kuse, a pak mám pár sekund pauzu a další minutu nebo někdy i míňa pár sekund pauzu a tak do těch 5-ti minut. Nevím jestli to tak jak to dělám stačí ani za jak dlouho můžu doufat ve výsledky. Díky

malenka3
26. kvě 2020

A víš třeba, že nemáš diastazu? Protože jestli jo, tak si plankem akorát uškodíš.
http://iva-mmt.blog.cz/1408/diastaza-kde-a-jak-...

klea81
26. kvě 2020

Cvičí ho moje děti. Rozhodně vydrží dyl než na začátku. A chce to dělat jeho různé varianty, třeba pokrčovat kolena k loktům, ne jenom ten staticky.

amazonkajanik
26. kvě 2020

Jak píše @malenka3 . Pokud máš diastazu,tak se plank rozhodně nedoporučuje

verysucha
26. kvě 2020

Pridala bych i jiné cviky..když budeš cvičit jeden cvik furt do kola, tělo si zvykne a pak to pro něj nebude žádná zátěž

dura175
26. kvě 2020

@bt85 Já bych to cvičení pojala komplexněji než jen samotný plank. Trochu se zahřát, protáhnout a pak více cviků na břicho. Plank je super, střídat jeho různé variace a přidat i jiné cviky. Na YT je spousta krátkých, 5, 10, 15minutových videí jen na břicho. Doporučuju třeba rebecca louise, nebo fitnessblender, nebo popsugar fitness. U toho nemusíš strávit mládí a je to pestré.

bt85
autor
26. kvě 2020

Myslím že diastazu nemám, po porodu druhého dítěte jsem už dva roky, a můj největší problém je, že mě cvičení nebaví, nikdy nebavilo a proto hledám něco rychlého ale pokud možno účinného.

kacenka115
26. kvě 2020

@bt85 zkus appku 30 denní cvičení, teď nevím jak s to přesně jmenuje, hází ti to posilko na každý den. Já si v appce vybrala celkové posílení a jsou tam cviky celkově i plank. Postupně ti přidává náročnost. Vychází to na pár minut denně a výsledky jsem cítila. ;)

malenka3
26. kvě 2020

@bt85 zkusila sis ten test na diastazu? Tu můžeš mít klidně dva roky po porodu. Od toho bych se odpíchla.

ejmate
26. kvě 2020

@bt85 Jestli můžu poradit, tak se přihlas na jógu. Já jsem se tam super zpevnila a i moje mamka, které je přes 50 let zhubla, hlavně břicho, stehna a zadek. Až jsem na ni občas koukala a říkala si, že za chvíli bude vypadat po než já ve 30 😂 Prkno jsme tam též cvičili, zakomponované do sestavy 😉

dura175
26. kvě 2020

@ejmate Jj, prkno je základní jógový cvik.
@bt85 Jógu taky doporučuju, cvičí se celé tělo a břicho se zapojuje u hodně cviků.

cilkat
26. kvě 2020

Píšeš, že tě cvičení nebaví. Cvičit vždy jen jeden cvik není nikdy dlouhodobě účinné, bohužel (pokud ti nejde fakt o to, natrénovat cvik). Píšeš, že máš povolené břicho, ale hubnout nepotřebuješ. Co nepíšeš je, čeho chceš dosáhnout. Ze vzkazů soudím, že především plochého břicha, když stojíš. Pokud ano, zamer se přímo na to: kdykoliv si vzpomeneš, zatahni břicho a narovnej se (klidně si od někoho nech zkontrolovat, co znamená stát rovně). Nezabere ti to žádný čas, není to velká makačka, ale na vylepšení postoje a právě to 'zplosteni' břicha to má velký vliv. Jen jde o to, vzpomenout si často (u čištění zubů, v tramvaji, mytí nádobí... Ideálně se tak snaž i chodit a pohybovat. Kdekoliv 😉 ).

petulejan
26. kvě 2020

@bt85 diastazu můžeš mít i pět let po porodu 😊 ona se sama nespravi. Opravdu bych si prvně udělala test a pak se na to zaměřila.

ellisza
27. kvě 2020

@bt85 Plank je skvělý cvik. Nejen na břicho, ale na celkové zpevnění těla. Je ale nutné si uvědomit, že pokud máš vyšší procento tuku, tak ti osvalené břicho vidět nebude, protože ty svaly budou schované pod tím tukem. Nejde mít výsledky pouze ze cvičení. Obzvláště u břicha dělá 75 % strava.

lenkajan
27. kvě 2020

@bt85 Plank cvičím, je to skvělý cvik na břišní svaly, ale úplně si nemyslím, že sám o sobě přinese výsledky. Já mám sestavu asi deseti cviků na zpevnění středu těla a rukou, kterou cvičím dvakrát týdně. V této sestavě je plank klasický a plank na straně. Musím ale říct, že největší změnu na mém těle udělalo běhání😉

bt85
autor
27. kvě 2020

Díky všem za odpovědi a rady - ne že by jste mě teda potěšily holky 😀

rebe
27. kvě 2020

Pokud vydržíš každfý den pět minut v planku, cvičíš ho špatně. Je to jeden z nejsložitějších cviků na správné provedení, bez dlouhodobého posilování coru ho nemáš šanci provést správně déle než pár vteřin. A špatným provedením si spíš můžeš uškodit. Vykašli se na to, jen si ubližuješ. Na posílení vnitřních svalů po porodu jsou lepší rehabilitační cviky na posílení pánevního dna. Zajdi za fyzioterapeutkou, která řeší diastázu a pánevní dno a nech si je ukázat.