Ahoj holky, s přítelem jsme spolu 3 roky, marihuanu kouřil i předtím, ale jen vyjímečně. Poslední rok kouří každý den, to už je závislost, nemám pravdu? Čo s tím??
A co jsi jako cekala. Trava je droga, tak jako kazda jina, tudiz svinstvo, ktere se pro me z nepochopitepnych duvodu omlouva a zlehcuje a pomapu div nepodporuje. Vetsinou co znam tak z okoli ty fetaky, tak je marihuana zmenila postupne, nekteri preskocili na jine drogy, jini se rapidne zhorsili v chovani, nebo jsou tekavy. Jeden spoluzak dodenska kvuli tomu krade, vyhazuji ho z firem a samotny rodice hp vyhodili, kdyz je vykradl, aby na marijanku mel. Ale neznam zadnyho, ktereho by to nezmenilo. Tvuj pritel je klasicky zavislak na drogach a bud s tim sam bude neco delat, nebo se sbal a vcas zdrhej.
Vlastní zkušenost bohužel opakovaná je taková ze to neskončí. Takze bud se s tím smířit a naučit žít nebo jít o dům dál. Já odešla.
Ne trava opravdu neni droga jako kazda jina, ale to je na jinou debatu.
Musite si promluvit jestli ti to vadi. Rekni mu ze obcas ti to nevadi, ale aby kouril kazdy den ze to si neprejes. Aspon uvidis na cem mu vic zalezi.
Kámošky přítel kouřil marihuanu a byl nepouzitelnej v normálním životě.Zkus si s ním promluvit a řekni mu ,že Ti to vadí.Ja osobně bych to nedala....
Pokud to uz kouří každej den za chvíli z něj bude guma... U téhle lidi me ani nevadí až tak huleni, ale spíš to, ze jsou mimo, a být s chlapem kterej je každej den mimo bych nechtěla, promluvit si a pokud to nepochopí a nebo to nebude chtít změnit, dala bych mu sbohem a satecek, třeba si pak rozmysli jestli je přednější brko nebo ty. Ale stůj si za svým.
Kopnout ho do prdele!
Je no. A kouri ti doma? Duvod? Jakoze nebezpecne to neni, ale zdrave to neni tez, navic komunikovat denne se zhulencem? To bych nechtela. Mate deti? A kouri aspon prez vaporizer?
@biedronka10 No to ja teda mam spis opacnou zkusenost. Jednak trava neni droga jako kazda jina - v cr hodne lidi pije denne pivo ( jedno, dve) - alkohol je oproti trave daleko nebezpecnejsi. Druhak tez nemam zkusenost, ze by lide, co kourioi v mladi prestupovali hromadne na tvrde drogy, stali se z nich gumy a podobne. To fakt jen vyjmecne. Vetsina z nich dneska budto nekouri a nebo vyjmecne jednou do roka a tak.
Každý den, papa, nedávám ani když každý den pije pivo, proč se každý den něčím trochu oblbovat, to o něčem vypovídá. Navíc to leze pěkně do peněz, které by mi tedy vadilo, že investuje do tohohle. Někde jinde čeká lepší.
Já to nesnáším. Vím, že míra nebezpečnosti je ve finále menší jak u alkoholu, ale stejně bych to nesnesla v běžném životě. Mám kamaráda, kterého jsem vždycky obdivovala, jaký má obrovský rozhled, je inteligentní, zcestovalý, dalo se s ním o všem mluvit. Jenže hulí každý den, má to jako každovečerní rituál, chce se uvolnit, hodit do pohody, nevidí na tom nic špatného.... Jenže už se to na něm tak podepsalo, že i když je čistý, zkrátka v normálním provozu, tak je tak zpomalený, neudrží vlákno debaty, neudrží myšlenku, strašně se to podepsalo na jeho osobnosti. A u takového člověka mi to připadá hrozná škoda.... Nechápu co na tom lidi vidí a nechápu, že to má tak obrovskou podporu.
@not_blond To same si rikam u alkoholu..ted co je horsi.. Me nejvic stve to, ze kdyz budu nekde venku s ditetem a dala bych si jointa budou na me.lidi pomalu volat PČR ale že každej druhej tatinek tahme kocarek a drzi lahvace to je v poradku..
Jinak si opravdu nemyslim ze ma rekreacni koureni podporu, spis na opak. Ale pokud se to dela s mirou, proc ne..Nicmene nekterym lidem to opravdu nedela dobre a takovy lidi by to kourit nemeli, bohuzel presne ty lidi to bohuzel prehani. A vseho kdyz je moc je to spatne.
Nebyla bych s takovým. A je to droga jako každá jiná, pokud na ní vzniká závislost, což i na trávě vzniká.
Ex začal trávou, byl úplně mimo, proste idiot po pár měsících každodenního holení. Pokročil to dál. Člověk absolutně nepoužitelný do života. Takže nohy na ramena a zdrhat. Najde se jiný, lepší. 🙂
*ne holení ale hulení 😀
@lilian2111 Kolik znas lidi co zemreli na predavkovani marihuanou? A rekni mi alespon jednu jinou drogu ktera se tak uspesne pouziva v lekarstvi a dava lidem treba s roztrousenou sklerozou moznost znovu se nadechnout?
Zavislost vznika i na cukru, je to podle tebe droga?
Chapu, ze pokud to nekdo prehani, i trava se bude chovat jako droga, ale to uz je o lidech.. Je to primarne bylina a lek a pomaha na milion veci. Z tohoto duvodu to opravdu droga jako kazda jina neni a nikdy nebude.
Je to droga. Pokud kouřil už předtím a nevadilo ti to i občasně,tak si za to můžeš sama. Většinou to právě tak dopadne,že ti co hulí občas začnou pak pravidelně. Od kamarádky přítel kouřil každý den a začal byt na ní agresivní,začal ji mlátit,byl s toho úplně vygumovany. Tak at jde buď na léčení nebo s ním nebud. Je to hnus.
@leniczka23 Nebudu s tebou vést tuhle debatu - nemíním se tu dohadovat. Nemyslím to špatně 🙂
Ex měl partu kamarádů, kteří začínali všichni právě na trávě. Ze 3/4 byli úplný vygumovanci, nepoužitelný, zničený rodiny, vztahy,... to cukr asi nedokáže i kdyby si dávali denně nevím jakou jeho dávku. Moje zkušenost je zkrátka taková. A že jsem se ten vztah snažila zachránit dlouho, bez trávy to nedal, po ní byl úplně mimo. Pokud se používá jako lék, tak v pořádku. Já sama mám doma mast a nemůžu si ji vynachválit. Ale jestli se použije k vykouření, je to droga. Lidi ovlivňuje, mění... asi je to o názoru, zkušenostech. A ten postoj jak je to skvělý lék, jak má být povolený pro nějaké lidi co si ji nedokážou odříct a tvrdí jak jim zdravotně pomáhají,.... bez komentáře. 🙂 samozřejmě když mají vypěstovanou závislost, víc než masti bych z toho nepovolila.
@lilian2111 A vubec to nemyslim zle, jen me zajima proc lidi tenhle nazor maji i kdyz to umi pomahat a ne malo. A ty vim ze mi ten nazor normalne napises😊
Ja mam.totiz kamaradku s roztrousenou sklerozou a kdyz vidim jak moc ji to pomuze, nemuzi to oznacit za drogu stejnou jako kazdou jinou.
@lilian2111 Si byla rychlejsi..😊 takze to je to co jsem psala, pokud to nekdo uziva pro svoji potrebu a bude to prehanet jasne ze to droga je, ale uz nesouhlasim s tom je to je droga jako kazda jina, pokud to ty zivoty umi i zachranovat..
Ale ano, lidi jsou hovada a prehani to..taky jich par znam a pak to urcite lek neni.
Me jen strasne vytaci a ted nemyslim tebe, ze pulka naroda rve jakej to je hnus a pritom maj doma plnek spajz chlastu..za me.paradox. Ja treba nesnasim mnohem vic chlast a strasne mi vadi ze to lidi v tak obrovske mire toleruji..
Dekuju moc za odpoved.
@leniczka23 To máš pravdu, tuhle debatu s tím známým právě taky vedu. Každý soudí podle sebe. Já se třeba alkoholu napiju ráda a kolikrát jsme s kamarádky opravdu na hřiště tahaly Frisca 😀 A taky bych si tipnula, že alkoholici jsou mnohem více nebezpeční a agresivní..... Pro mě osobně je problém celkově ta "kultura" s hulením spojená, dredy, hip hop, héééj pocem kéééémo...... 🙂 I když rozhodně nejsem žádná světice, tak mi tohle už od střední strašně vadí a nikdy jsem se v téhle společnosti necítila dobře. A taky rozdíl mezi alkoholem je ten, že si můžu dát společensky, na chuť, dvojku vína, nebo jedno pivo a nic to se mnou neudělá. Kdežto jointa si nějak neodstupňuješ (alespoň si to myslím), prostě ho vdechneš a jsi "sjetá".
@not_blond Ano, ta typicka kultura je otravna, to spuhlasim, nicmene znam spousty uz dospelych, kteri si nekdy zakouri a nejsou dredati, ani hiphopaci, naopak jsou to vzdelani a inteligentni lidi a v tom je asi ten zasadni rozdil, ze ti inteligentni lidi to prave kouri s mirou.
Hej pocem keeemo me.rozbilo, sem se zasmala po ranu🤣🤣
A asi mas pravdu, zhulit na pul se moc nejde, bud si a nebo ne. Ja prave na chut nepiju vubec, nemam moc rada alkohol, dela z lidi hovada agresivni, alkoholici chodi pochcany, smradlavy..jako tak 2x do roka jdu s holkama zaparit ale treba dat si doma dve decky vina by me nenapadlo. A pri tom je to pro ostatni tak bezna vec.
Dekuju ti za odpoved a pobaveni😊🌷
neznám nikoho normálního, kdo prostě hulí a je úplně v pohodě, drtivá většina končí jako vypatlaný gumy... to, že s někým takovým žiješ taky dost vypovídá o tobě. Hulit občas, dát si s přáteli jednou za uherák, jasně... ale denně se zkouřit to je normální troska, která bez toho nemůže bejt. Gratluju k výběru.
@leniczka23 Na gymplu jsem hulila jak prokopnuta. Kdyz jsem se dostala na vejsku, doslo mi, ze ji nedam, pokud budu pokracovat stejmym stylem. Tak jsem prestala. Krome toho, ze uz mi zpusobovala spise potize nez poteseni, ze me delala celkem slusneho zewla. Spoluzaci, kteri neprestali, ty vejsky nedodelali. Zejmena jednoho, co chodil na mikrobiologii, je skoda.
A to jsme kourili venkovni zeli, to se uz ani vubec neda srovnat s temi brutaly, co si dnes lidi kupuji. Vyhnonene lampami a hnojivy do extremu. To dneska huli treba muj bratranek a je to totalni guma. Sice zvladnul stavarnu, ale neni s nim rec.
Dnesni trava uz neni travou v tom smyslu, jaka byla pred 15-20 lety.
@sudylichozrout Ses skvela a presne takhle se podle me pozna normalni clovek.
ze kdyz vidi ze to ma vic negativniho nez pozitovniho tak to proste delat nebude.
Jooo to mas pravdu, my kdyz s moji nej kamoskou na stredni kourily, byla to vonava travka..jee co my se nasmaly a ted to smrdi jak h*vna a lidi po tom vypadaj jak.kdyz tyden nedelali nic jinyho.
Nez jsem otehotnela s druhym tak sem.si na party dala od kamarada a jako to je sila no..a to na co sem se tesila, ten smich se vubec nedostavil.
spis me.to uzemnilo. Takze mas pravdu, neni to to.co byvalo.
Nicmene ta moje kamaradka s roztr. sklerozou kouri tohle silne, ale z vaporizeru a ona uz vi ze ji staci 2 prasky aby se ji ulevilo..zas na ty nemoce je to super.
Joo jeste jedna vlastní zkušenost
Znám fakt hodně lidi co hulí a z toho tak 3 které to fakt začalo ničit. Jinak ti co byly guma předtím jsou jen větší potom. Mam dobré přátele co huli a jsou na vysoké pracovní úrovni,maji rodiny apod. Je to i o přístupu ale muj je ten ze ja to doma nechci ale to ani kuřáka
Přesně, promluvte si. Když se nezmění, vy se budete muset rozhodnout, zda vám to za to stojí.
@leniczka23 Jen se vsunu, ale cukr skutečně droga je 🙂 Jedna z nejrozšířenějších, je to dokázané.
Priteli skutecne durazne vysvetlit, ze ti to vadi a pozadat ho, aby v tve pritomnosti nebyl pod vlivem. Pokud to nebude chtit akceptovat, tak se s tim budes bud muset smirit, nebo vymenit pritele.