Holky prosím, úplně si přijdu jako nepořádná. Ačkoliv chodím a ty hračky během dne jdu a seberu, když už se na to nemůžu dívat, tak si stejně připadám jako prase, že to u nás neustále vypadá takto... Zde se zbytek dne převážně zdržujeme. Jíme, koukáme na TV, a kluci si hrají. V patře máme ložnici, a kluci své pokojíčky, kde si moc hrát nechtějí. Mám 4 kluky poměrně malé... Takže jedu od rána do večera. Večer jsem z toho tak psychicky unavená, že mě to položí i fyzicky. Opravdu jsem večer ráda, že si umyju nádobí (nemám myčku), poklidím ten nejhorší bordel, dojdu se osprchovat, občas se mi poštěstí že si zvládnu otevřít i knihu, když zrovna do 22h nežehlím haldu prádla. A druhý den jedeme na novo. V 6 budíček, kakao pro rarachy, budíček děti, nasnidat, léky, zuby, obléct... než se vykopem, tak mi tady za to ráno stačí udělat přesně, to co jsem večer uklidila. Ještě jim všechno trvá strašně dlouho, takže je opravdu (kopu do zadku)... Přijde mi, že to nezvládám, v noci k nejmladšímu vztávám klidně dvakrát, to pak jdu k Vojtíškovi a dávám v noci na nočník aby se nepočůral, zrovna odplenkovávám i na noc...
JEDEN VELKÝ CHAOS!!!
Takže jestli je tu někdo, kdo mě klidní s tím, že to vypadá u vás stejně, tak moooc děkuji.
Tohle je ještě v pohodě, já mám v bytě 3 malé děti a neustále je to tu jak po výbuchu :D teď zrovna obedvam a všude jsou rozházené hračky, natrhany papír, mezitím nějaké oblečení, vyhazene knížky z knihovny. Kuchyň zaskladana nádobím, v dětském pokoji úplný chaos. Já už to s těmi hračkami vzdala, to nejde mít uklizene.
@krisstina93 zrovna jsem šla nahoru po schodech, že odnesu špinavé prádlo k pračce a překvápko "mami, já stavím" 🙈 někdy bych ocenila být slepá... 😁
@lucifux to se aspoň dá uklidit :D můj syn si teď hrál na posteli, ze je pirát a postel loď a tak si na stěnu nad tou posteli namaloval fixou pirátskou vlajku 😅 to by mě kleplo, rozházené kostky už mě nechávají chladnou 😄
V obýváku má bordel z hraček pes, v pokoji dítě. Vyřešila jsem to tak, že tam skoro nelezu a tudíž ten bordel nevidím 😂
Klukovi bude teď 9 let a jeho pokojík vidět nechceš. V neděli uklizeno a dneska ráno snad nebylo na zemi čisté místo. A ještě k tomu od začátku roku stačil oloupat zeď na dvou místech až na cihlu. Prostě sedí za postelí opřený o zeď a u koukání na videa o letadlech loupal zeď. Teď už to snad nedělá, ale ten bordel má hrozný. A k tomu mu tam ještě celé léto lezli mravenci, protože to prase tam věčně něco nechávalo na zemi. Kelímky od jogurtů, nakousané sušenky atd. Já taky nejsem úplně pořádná, ale až takhle na tom tedy nejsem.
@lucifux jeee, ty máš uklizeno!!! Bych ti přála vidět u nás 🤣🤣 puberťáci mají větší bordel než ten tříletý..... Manžel se zatím stále vzteká,já už to vzdala, ať mi nerupne cévka. Uklízí se jakmile zavelím,ale do hodiny je to víceméně zpátky 🤦🤷 takže aspoň obývák večer nastěhuju zpět do pokoje nejmenšího a přes den jsem snahu vzdala
@jaja01k přesně u nás
@jaja01k
@kijonkova.k jsem rada ze v tom nejsme sami🤣
@lucifux Mam to stejne, krome toho, ze nezehlim. Ja jsem teda jeste taky naturou neporadna, neumim to, nebavi me to, uklizeno mam rada, ale musim se do toho strasne nutit. Navic mam deti, ktere jsou sice super kreativni a zabavi se, ale ten neporadek, ktery po nich zustane, je nadlidskych rozmeru a podle jejich reakce nepoznas, jestli jsem jim zavelela, at uklidi, nebo at se streli do nohy. Podle me kdyby si mohly vybrat, radeji se streli.
@ai30 to já, právě taky mám nejraději když je všechno tak jak má... Hračky mi nevadí, ale když už je toho fakt hodně, tak jsem z toho na šlupku... Ty moji andílci jsou schopný vymyslet i takové věci, že jsem ani neměla ponětí, že něco takového může někoho napadnout. Třeba včera, Otík vzal tátovi v dílně nějaký ostrý brousek, a šel k nejstaršímu do pokojíčku propíchat mu s tím matraci 🙈. Takže prostěradlo na vyhození, matrace to přežije... Ale stejně ten moment když na to člověk přijde... 😤
Do 6 let hracky nejsou bordel. Moje motto 🙂
Proboha mas 4 děti, to už by bylo za prvý po mě 😂 a za druhy, nechceš vidět co udelaj moji kluci během hodiny v pokojicku, tohle je úplně v pohode provozní bordel 😂
@lucifux
Ahoj,prosim ta ukludni sa.
N'a neporiadok sa vykasli. Hlavne,aby sa nikto neporezal,nerozbil si hlavu,nespadol z kocika a podobne..
Ked sa nieco stane a deti budu v ohrozeni,tak ti upratany byt budé na dve veci...
Ja mam iba tri deti ale napisem,co mi pomohlo:
Obyvak a predsien musi byt cista
Proste ked otvorim dvere do bytu,musi to vyzerat upratane.
Do obyvacky sa nosia iba urcite hracky a v isty cas sa odkladaju.
V kuchyni ziadne hracky
Lego v predsieni a v kupelni neexistuje.
Plastelina a vodovky sa vytahuju zasadne vtedy,ked som s nimi.
Absolutny zakaz jedla a pitia v izbach..
Bordel typu rozhadzane hracky v detskych izbach mi nevadi,je to ich problem.
Uprataju si to.
A este jedna vec.Kazda vec musi mat svoje miesto,alebo daj to tam,odkial si to vytiahol 😂😂😂
A nie neporiadna si nepridem.
Mam sa rada.Ked vidim v detskej ustlane postele a kobercek,som stastna.
Ked nie,tak zavriem dvere a idem cvicit.
Hlavne je sa z toho nepos..t
@lucifux
N'a to bacha..
Ved sa mohol porezat.
Toto by mi vadilo 100x viac jak blbe hracky v kuchyni.
Ježíš, tohle vůbec neberu jako bordel. 😀 je to být s dětma, asi těžko to bude vypadat jako ukázkový byt v Ikee.
Někdo posedly úklidem na úkor všeho. Nemyslím si, že je to správná cesta, ale každý podle svého. Každopádně to neber jako svůj vzor. Stačí semta vysát, vytřít, umýt koupelnu, linku, WC...jednou za uherák prach....večer hračky nahrnu do krabice...a konec.
Jo a já teda nezehlim. Nikdy nic. 😀 zbytečná práce😀
To co tu aktuálně mám fotit nebudu, ale neboj prostě to u vás vypadá, že to tam žije. Ono je bordel a bordel.
to sedací okno je krásný, tak koukej jenom na něj 😝🌷
se čtyřma dětma to musí být mazec. Já mám jednu (8 let), a využila jsem naše květnové stěhování, a hračky nechala vpodstatě zabalené. Nechala jsem jí k dispozici knížky, puzzle, pastelky, a pak tři "okruhy" hraček. Když chce jinou z krabic, tak jo, ale uklidíme jednu z dostupných do krabic.
Ona mívala do dvou týdnů po hloubkovém úklidu hraček všude takovej binec, že netušila co kde má a i vodovky si chtěla půjčovat ode mně (akvarely nedám!) Takže i když se ze začátku divila, zvykla si na tenhle systém a už sama chodí s tím, že chce vyndat to a to a tady mami máš co vrátíme....
Ja když už se nastvu tak vezmu smeták a dám to jim na hromadu 🤣přijde mě to jak boj s větrnými mlýny...horší když mi ve školce první den řekli že dcera si roztáhla hodně hraček a uklízeli všichni ostatní po mi tak to mi přišlo trapně ....nejhorší když má hlavně hračky v obýváku tak to jde dost vidět,kdyby si hlavně hrála v pokojíku tak to zavřu a nevidím.snad jak bude už chodit do školky tak to bude min roztahane....
@lucifux Tohle není nepořádek, to je prostě dětské pracovní prostředí. Moje děti ví, že se má uklízet a uklízí buď sami, nebo společně se mnou, mám "jen" dvě, šestiletou a dvouletého, a oba si zvládají uklidit sami. Doporučuju trénovat od mala, v pubertě to nedoženeš. Opravdu nepořádek jsou ale jiné věci - bahno na podlaze, ač už je třeba pár dní sucho 😁, v prachu na polici chodí chudáci pavouci na chůdách, pod linkou je hrnec s vlastní fabrikou na penicilin. To je nepořádek. Hračky jsou hračky 🙂
Musím říct, já i muž jsme dost nepořádní, ale ráda bych aby děti takové nebyly 😅 Mám doma předškoláka a batole, takže kde nejsou nějaké papíry na tvoření a auta nebo stavebnice, jsou pro změnu rozházené všemožné misky a nářadí z kuchyně, protože holčička mi pomáhá s vařením. Ale nejvíc mě vytáčí každé ráno, rozházeny gauč a shozená deka, to jsem fakt naštvaná. Jo a taky hadry, a kupa oblečení všude možně pohazená. Hračky mi ani tak nevadí. Uklidňuju se tím, že až budou děti větší bude tu pořádek 😅🤣
@mourovatakocka S těmi pavouky, je to zvláštní ale my máme doma prostě chovnou stanici na pavouky. V kuchyni mezi kytkama se mi zabydlela pavoučí máma a prdí o 106 malý pavouky🤪😐😁 1. den to utřu a za 2 dny mám plný kytky pavučin. Ale dělá to jen v kuchyni, nikde jinde se jí asi nelíbí.
@lucifux to mas uplne v pohode. tady davam pokoj nasich kluku. tohle jsem si pred casem vyfotila, protoze to uz mi prislo jako docela masakr. 🙂
@lucifux hele klidne i hur, protoze i ja sem od prirody bohuzel neporadna 🤷🏼♀️ takze nekdy mam uplne zaskladanou linku. takhle to proste vypada s detmi no. ja vecer zavelim, ze jestli chce pohadky, musi byt poklizeno. je mala, takze pomaham, radim kam s tim a na tyhle veci vsude po zemi ma vozicek a do toho to naklada.
ale nekdy me to taky stve, ze cely den jen neco sbiram a vracim na sve misto a vlastne za mnou neni ani videt ta prace 🤷🏼♀️ a toho casu co bych mohla delat neco jineho! no ja furt verim, ze casem se to zlepsi 😅