Holky, přijde mi že moje kamarádka se nestará dobře o miminko. Teď spolu dočasně bydlíme, a vidím věci který se mi nelíbí, kamarádka má 4 měsíčního chlapečka, nestará se o něho moc dobře. Když dítě řve, nechá ho vyřvat,chodí na párty a dítě hlídá chuva. Nekoji protože pije alkohol, a kouří. Vím že to není moje dítě, ale je mi ho hrozně líto. Co byste mi doporučili?
Zruste uz ty anonymni diskuze, zruste uz ty anonymni diskuze. ZRUSTE UZ TY ANONYMNI DISKUZE!!!
Každý se stará o své dítě jak uzná za vhodne. Je lepší, ze nekoji, když kouři a pije. Hlavně, aby bylo o něj postaráno, tak aby nestrádal.
Jestli je to Tvoje kamarátka tak s ní promluv .
Muzes ji naznacit, co dela podle tebe spatne, ale bud pripravena, ze si to vylozi jako nemistne vmesovani a nevyzadane rady.
Bud vyhledat pomoc tedy PČR, sociálku nebo si hledět svého. To ze nekoji,dite hlídá chůva nebo ho nechá vybrecet neni duvod k odebrání
Jestli je to tvoje kamaradka a tolik te to stve, rekni ji to 🤷 jestli bydlite spolu, pomoz ji. Mimochodem, proc hlida chuva a ne ty? Nebo na ty party chodite spolu? 🤔 Jinak ja dceru taky nekojila. Neslo nam to a vzdala jsem to po 3 tydnech. A kdyz uz byla na UM, taky jsem se napila (sklenicka, dve).
@julielim ja občas hlídám, ale mám hodně učení, na ty party spolu nechodíme.
@ee.liska kdyby si viděla to co já, měla bysi jiní názor
Pokud je o dítě postaráno je čiste spokojené,nechala bych být.To že má někdo chůvu nebo se jde bavit neni asi hned důvod vyvolávat paniku.Nezlobte se na me ale pokud se vám to nelíbí požádejte ji ať se odstěhuje.Ale určitě bych hned nedělala ukvapené závěry že se někdo chová jinak než vy.Pak vznikají zbytečně situace a problemy
@wendyp já ani nechci aby ho odebráli, ale prostě mi přijde že se nechová jako dobrá máma
Nejjednodušší je si s ní promluvit s chladnou hlavou. Pokud dítě nechává vybrečet, třeba prostě jen neví, co mu chybí, malá taky občas brečela a já si a ní nevěděla rady. Že nekojí, no škoda, ale takových prapodivných matek je. Že kouří a pije její problém, stejně jako trávení volného času. Třeba se jako matka potřebuje srovnat. A že má chůvu? Tak to ji závidím 😉, hodilo by se.
Zla ženská to asi nebude, když tě nechala u sebe bydlet a pro prcka platí chůvu? Kvůli kecani si do života bych spolubydleni absolvovat nechtěla.
Pokud cítíš potřebu, promluv si s ní, sleduj to, ale nedramatizuj. Miminka prostě občas brečí, některá prakticky pořád, a ne všechny ženy vidí smysl života v tom být matkou.
A mimochodem, strašně bych chtěla někde číst, co to znamená dobrá máma.
Na svete nejsou jen dobrý mamy hele..treba ona je takhle tou nejlepsi jakou byt zvlada, lepe to.neumi..pokud dite netyra, da mu najist, chodi s nim.k doktoru, neni to nic o co by ses mela zajimat..bud ty lepsi nez ona a pust to z hlavy.
@mourovatakocka ja jsem vypozorovala, že miminko chce nejspíš kontakt. A ona ho prostě položí do postýlky, a nechá brečet. A tu chůvu neplatí ona, její matka
Njn, tak holt nechce, aby na ni mimino viselo 24/7. Je to trochu pochopitelné, ačkoliv ne úplně v pořádku. Je dítě hladové, neprebalene, brečí několik hodin bez kontaktu? Přemýšlela jsi, jak si s ní promluvíš?
A kdo určuje která máma je dobrá a která ne?
Nekrmte trolla, holky. Jedna a tataz osoba tady otravuje vzduch v ramci mnoha trollich diskuzi. Tahle je jednou z nich.
@sudylichozrout Nepřijde mi to stejné, ale můžeš mít pravdu, je toho tady poslední dobou moc. Ale na druhou stranu bych dokázala pochopit, proč je zrovna tohle anonym (nechce, aby jí kamarádka poznala, jestli je taky na koňovi) a i chápu, proč by to tu holčinu trápilo.
@mourovatakocka hladové ani neprebalene není, brečí tak někdy i 2 hodiny. Přemýšlela jsem, asi sní promluvlím až se ostěhují
Až se odstěhuješ 😂😂😂 Takže jí využiješ a až pak si s ní promluvíš. Buď ti to přijde důležité, nebo ne.
@mourovatakocka důležité mi to přijde, jinak bych sem nepsala. Hele já jí to řeknu ona se urazí,vyhodí mě a potom půjdu bydlet k tobě. Ono se to směje, ale kdyby nehlidala chuva dítě by bylo zanedbané. A ja jsem se ocitla v těžké situaci a byla jsem nucená bydlet s kámoškou, a teď si fakt nemůžu dovolit otevřít hubu.
Doporučila bych ti hledět si svého 😁